torstai 22. helmikuuta 2018

Hyytävää kylmyyttä kohti

Jälleen on päässyt venähtänyt tänne blogiin päivitteleminen. Tuntuu se nykyään jotenkin niin  ihmeen työläältä, kun puhelimessa on tuo näppärä ja nopea instagram! Jos ette vielä seuraa meitä siellä, niin suosittelen. Jengin tili löytyy nimellä: @elamantapana_elaimet ja jos treenivideot kiinnostavat, niin Jedin oman treenitilin löydät tällä hakusanalla: @Jeba_ja_juba_treenaa

Viimeksi päivittelin teille Jedin jalasta. Käytiin sitä silloin tosiaan röntgenissä ja osteopaatilla näyttämässä. Röntgenistä löytyi pieni tiheymä sääriluusta polven alapuolelta. Tämä viittaisi siihen, että jalka on pamahtanut johonkin ja saanut siitä ikävän tällin. Mitään muuta ei oikeastaan löytynyt ja polvet, sekä lonkat näyttivät nuorella koiralla kuvissa oikein hyviltä! Saatiin kahden viikon kipulääkekuuri ja sitten vain mentiin kotiin lepäämään ja ihmettelemään parantuisiko jalka siitä ajan kanssa. 
Kuurin loputtua ei jalka onneksi ole enää vaivannut. Toivotaan, ettei kyseessä tosiaan ollut mitään sen ihmeellisempää. Täysin naarmuitta ei tähän päivään asti olla tuon jalankaan jälkeen selvitty. Eihän tuollaista elohiirtä estä millään telomasta itseään! Jedillä on tällä hetkellä päässä naarmu, luultavasti toisen koiran ylähampaista, mikä sattui leiki yhteydessä. Naarmu tihuttaa toisinaan ikävästi verta, kun Jedi ravistelee päätään. Tuntuu, ettei se millään mene täysin umpeen. Myös toinen korvanlehti on kärsinyt pakkasista ja haljennut, ikävä kyllä! Siinä on nyt tällä hetkellä iso rupi, jota koitan ahkerasti vaseliinilla rasvailla. Kovasti olen yrittänyt sitä myös teippailla ja erilaisia pipoja lenkeille sovitella, mutta eihän niistä mikään pysy jedin päällä paria sekunttia pidempään. Toinen korva on vielä toistaiseksi hyvässä kunnossa, eikä tuo nykyinenkään kovin vaivaksi ole ollut, sillä ihme kyllä, se ei ole paljoa vuotanut (ainakaan vielä..). Kovia pakkasia on kyllä harmiksemme luvattu, vaikka ulkona onkin noin keväinen ilma. Voi siis olla, että korvien tilanne vain pahentuu entisestään, yritin minä sitä estää tai en. 

Eilen käytiin hankkimassa kunnollinen noutokapula. Tällä hetkellä treenaillaan tokossa eniten kapulan pitoa, sekä perusasentoa. Löydettiin muuten Jedin kanssa kiva treeniryhmä (pinseri ryhmä), joten saadaan vihdoin pitkään kaivattua säännöllisyyttä ja tietysti ihan huippua treeniseuraa! Jedin onkin hyvä päästä kunnolla totuttelemaan treenaamiseen muiden koirien läsnäolossa. Luulen, että helposti vierähtää muutama perjantai, ennen kuin Jedi alkaa toimimaan uudessa treeniympäristössä. Koirahäiriö on nuorelle urokselle todellinen haaste.
Myös luoksetulotreeni jatkuu edelleen, valitettavasti hyvin vaihtelevin tuloksin..Pupujen kanssa Jedi on edistynyt huimasti ja myös Marley on alkanut luottamaan koiraan entistä enemmän, mikä on suorastaan helpotus! Toissa päivänä pikku neiti uskaltautui kipittämään jopa alle metrin etäisyydeltä koirasta! Jedi tietysti toljotti silmät lautasina. Marley on ollut sille vaikea, sillä Marley käyttäytyy saalismaisesti, eli ihan toisella tapaa, kuin itsesuojeluvaistoton Romeo. Tavoitteena olisi Saada Jedi jonakin päivänä nukahtamaan yläkertaan siitä huolimatta, että puput olisivat aidan toisella puolen näkyvillä. Tällä hetkellä se ei vielä onnistu. Jedi ei osaa olla ihan niin rento näiden jännittävien pitkäkorvien kanssa. Romeon trimmattulle(verikoe) alueelle on vihdoin ilmestynyt karvaa! 

Ollaan keritty käymään pyörähtämässä myös yksissä mätsäreissä tällä välin
Välillä ollaan käyty koiran kanssa myös hiihtämässä! Poika tuntuu tykkäävän noista vetohommista paljon. Ei tarvitse kahdesti liikkeelle hoputtaa. :D Lähellämme on sopivan pituinen (n.2km) pitkä koiralatu, joka on ihanan helppo koiralle, kun suksi vain luistaa. Rata on lähestulkoon kokonaan loivaa alamäkeä, tai suoraa. Ja Jedillä kun tuota tarmoa ja vauhtia riittää, niin minä olen lähinnä saanut vain jarrutella ja koira juosta, erittäin kevyttä vetoa ylläpitäen.
Ihanan paljon Jedissä riittää muutenkin virtaa, etenkin aurinkoisina päivinä! Ulkoilu alkaa pikkuhiljaa maistumaan ehkä jopa makkaraakin paremmalta! :) 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.