maanantai 17. huhtikuuta 2017

Kevättä rinnassa, muttei ulkona

Hurjan pitkä aika on kulunut viimeisimmästä blogipostauksesta. Pahoittelut! Osaltaan tähän liittyy oikeasti loogisia syitä, mutta mitä niitä nyt esittelemään, kun ketään ei kuitenkaan kiinnosta. Toivottavasti emme ole painuneet ihan unohduksiin, sillä varovasti voisin ehkä sanoa, että kesällä, tai kesän jälkeen on luvassa aika suuriakin muutoksi ja tietysti toivon, että monia myös ne kiinnostavat. Paljastan näitä asioita kuitenkin vasta myöhemmin, kun on sen aika, joten joudutte vielä kituuttelemaan siellä ruudun toisella puolen. 


Junassa rento meininki :D
Pääsiäisen aikoihin käytiin Tanjan kanssa Hyvinkään Willan mustissa ja mirrissä pupujen kanssa "esittäytymässä" ja vastaamassa kanimaisiin kysymyksiin. Reissu meni hyvin, vaikka siellä sain taas järkyttyen todeta, kuinka vanhoja papparaisia nämä mun kaksi ihanuutta ovat! Molemmat olivat tosi väsyneitä, koska tutut päiväunet jäivät kokonaan välistä! Uteliaisuutta toki löytyi, ja rohkeutta, mutta etenkin uneliaisuutta. Romeo lähestulkoon nukkui koko päivän omalla pedillään, välittämättä ympäristön melskeestä. Marley sai taas hyvää harjoitusta sosiaalisiin tilanteisiin, harrastamalla piilosta pois, ja taas piiloon leikkiä. Kun oli vaihdon aika, pääsivät kanini takahuoneeseen rauhaan, jolloin puolestaan Tanjan Peeka ja Piitus saivat vallata lavan itselleen. Peeka ja Piitus olivatkin ihan toista luokkaa, mitä omat karvakorvani. Niin uteliaita, rohkeita ja aktiivisia! Eivät lainkaan väsyneitä, uupuneita tai stressaantuneita. Todella ihania siis, ja selvästi katselijoitakin miellytti nähdä pupuissa vähän enemmän eloisuutta :D Tässä tapahtui minulta kuitenkin sellainen moka, että päästin Romeon vahingossa haistelemaan vieraalta kanilta tuoksuvan putken suuta. Ja tästäpä kani innostui - jokseenkin kun aika hajuherkistä otuksista kyse. Romeo sai yhtäkkiä nuoren kanin virtaa ja koitti kovasti astua Marleyta. Vähän jouduin heitä takahuoneessa erottelemaankin erillisiin tiloihin, jotta stressaava hyöriminen Marleyn ympärillä lakkaisi. 

Ai ai kun poikaa väsyttää. Onneksi on oma peti matkassa mukana <3

Kotona kanit olivat aivan kuitti. Marley ei vaatinut ulos ja Romeo juoksi ensimmäisenä kotona vessaan, ja sitten sängylleni nukkumaan. Sikeästi. Pian Marley perässään. Jouduin jopa iltapuuron kantamaan pitkäkorvien nenän alle, sill en raaskinut heitä herättää ja kutsua viereiseen huoneeseen syömään. Yö sujui todella leppoisasti, täydessä hiljaisuudessa. Jotain tarmoa jäi kuitenkin reissusta käteen. Jotain, mikä ei ole tähänkään päivään mennessä unohtunut. Nimittäin keväthärdellit. Enää harvemmin Romeo koittaa Marleyta astua, mutta ihan pyllyn takana se pysyttellee "vartioimassa". Marley on ottanut kevään rauhassa, eikä se tunnu piittaavan Romeon pällistelystä. Rohkealla tuulella se sensijaan on! Ehkäpä juurikin siksi, kun on oma henkivartia taukoamatta kintereillä kiinni. 

Ulkona ei ole kevät. On kylmä, ja lunta, siis pieniä hiutaleita putoilee taivaalta vähän väliä. Kanit on kuitenkin nyt rokotettu ja saavat nauttia ulkoilusta, silloin kun itse haluavat. Hyvin pitkälti ovat säät kuitenkin pysyneet lämpötilaltaan sellaisina, että kanit siellä viihtyvät. Marleylta lentää rallia, ja Romeo kaivaa kuoppia ahkeraan! Niihin kellahtelu on ihanaa. Myös kaurishyppyjä näkyy enemmän kuin tarpeeksi. Pitäisi kai joskus taas videoida noita hauskoja otuksia! 
Nyt äskeisellä iltaulkoilulla tapahtui taas näitä suuremmoisia hetkiä. Marley siis tuli salamana kutsusta luokse! Olen ylpeä! Jos ensiviikolla paistaa aurinko, voitaisiin koittaa esteitä, tai ehkäpä agilityäkin, jos saan noita tarpeeksi motivoitua ulkotiloissa! 

Minun viikkoni ovat menneet hevosten parissa, ja vielä viisi viikkoa jäljellä TOP:pia. Olen kyllä oppinut hurjasti ja saanut paljon mietiskeltävää. Nyt tosin ajatukset harhailevat kuitenkin jo ihan toisissa asioissa, nimittäin tulevassa kesässä!


psst. Seuratkaa meitä ihmeessä instagramissa, jos ette vielä seuraa.. Sinne tulee päivitystä useammin meidän kuulumisista ja yleensä aina ennen blogia :) @elamantapana_elaimet 

1 kommenttia:

  1. voisitko tehä jonku naksutinkoulutukseen liittyvän postauksen ku alottaisin naksutinkouluttaa mun kania ja hyvä postaus :)

    VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.