torstai 2. maaliskuuta 2017

Tutuissa tunnelmissa

"Täs on niin hyvä"
Kuraa ja loskaa. yöääk. Jo osaa olla masentava keli! Eläinkoulutuskeskuksen käytännön päivä on nyt ohi ja se sujui oikein hyvin! Kanit olivat uskalijaita ja Romeo toimi kuten halusinkin, eli sen kanssa päästiin harjoittelemaan täysin uutta käytöstä ja hyvällä menestyksellä. Marleyn kanssa keksin myöhemmin kotona miten saisin sille opetettua peruuttamisen ja se hoksasi sen nopeasti, mistä instagramista olette saaneetkin jo kuulla. Emme kuitenkaan jääneet liioin harjoittelemaan, jottei kani saa jumeja. Ehkä taas tänään voisimme jatkaa siitä mihin jäimme, tai sitten tehdään jotakin muuta. Eilen harjoiteltiin esteitä. Romeon kanssa aloitettiin alusta ja Marleyn kanssa jatkettiin siitä mihin jäätiin. Keksin ruveta ainakin treenien alussa käyttämää palloa tuomaan lisää kipinää kinttuihin ja se toimi oikein hyvin. Ensin ehdollistettiin kanit seuraamaan palloa, mikä oli todella helppoa. Sen jälkeen harjoiteltiin Marleyn kanssa tuttuun tapaan: Minä annan vihjeen ja kani lähtee hyppimään. Viimeisen esteen jälkeen heitän palloj, mitä koskemalla kani saa palkan. Vähän niinkuin takaperin ketjuttamalla siis toimittiin. Pallo oli kiva apu. Muutamien toistojen jälkeen, Marleylle ei ollut enää epäselvää tuleeko palkka radan jälkeen vai esteiden välissä, eikä se kääntyillyt pahemmin taakseen katsomaan. Tehtiin pari toistoa myös valjaat päällä, mutta siitä kani ei niinkään innostunut, mutta ainakin toimi! Editystä sekin.  Romeo ei osaa äänivihjeestä esteille edetä, joten sille päädyin vain viskelemään palloa jo heti kättelyssä radan päähän, jotta se tulisi vahingossa hyppineeksi tiellä olevat esteet. Kun idea alkoi sille hahmottua, pystyin jättämään pallon maaliin targetiksi, mikä oli mahtavaa ja merkki siitä, että myös klupan kanssa voisi onnistua jotain tuosta kehittelemään, jos vaan intoa riittää.


Nyt onkin jo puolet kouluttaja koulutuksesta käyty läpi ja oikestaan myös se toinen puolisko tuntuu olevan aika selvillä vesillä. Tuskin siis kuluu paljonkaan aikaa, kun olen saanut kaikki tehtävät kirjoitettua ja pääsen miettimään, mitä seuraavilla käytännön kerroille meidän osalta keksittäisiin. Kouluttaminen on kyllä todella antoisaa. Kaikki oppijat ovat niin erilaisia ja ihania, eikä ole sen parempaa tunnetta kuin päästä näkemään kehitystä, ja muokata sitä aina haluamaansa suuntaan. Olisi hauska päästä neuvomaan ja työskentelemään myös muiden eläinten parissa, koska jokainen yksilö opettaa aina jotakin uutta. Koskaan ei voi kertyä liikaa kokemusta. Olisiko siellä lukijoiden joukossa joku jotain sellaista ratkaisua vaille, jota voisimme yhdessä pohtia, ja ehkä käytännössäkin ratkoa? Ottakaa yhteyttä, niin pistetään harkintaan :)! elamantapanaelaimetblogi@gmail.com

"Lumi on aina valkoisempaa aidan toisella puolen.."
Pakko jakaa tähän loppuun vielä Martin kuulumisia. Tuosta hamsterista on tullut ihan päätön kaveri. Meno on sellaista, ettei sen perässä mitenkään pysy mukana ja tuntuu, että sen liikkumisentarve kasvaa päivä päivältä vaan enemmän. Yhtenä iltana sai hamsteri juosta turvallisessa (huom. uudessa) huoneessa ihan itsekseen vapaana, samalla kun minä kurkin sitä ylempää sängyn päältä. Noin viiden minuutin kuluttua hän oli kuitenkin sitämieltä, että tämä paikka on nyt nähty ja eikun seuraavaa seikkailua kohti. Ei auttanut kuin valua lattialle ja äkkiä Martti kiipesi syliini, vaatien pääsyä johonkin toiseen paikkaan. Sen kanssa on hauska touhuta, mutta vähän harmittava tekijä on kuitenkin tuo yöaktiivisuus. Ja omantunnon tuskat ovat suuret silloin tai oikeastaan aina, kun joudun jättämään vintiön omaan tilaansa oleskelemaan. Nykyään valta osa sen yöstä kuluu nimittäin pakoreitin etsimiseen. Onneksi on herra vielä pysynyt tallessa (ihmettelen). Kyllä se varmaan taas kohta jonkun reitin ulos keksii. Sellainen saippuapala se on..
Kanit ovat pikkuhiljaa rohkaistuneet vierailemaan terassilla. Ulkoilu saa niihin lisää virtaa, vaikkeivat ne muutamaa minuuttia pidempää yleensä siellä viihdy. Pian on muistettava uusia myös rokotteet. Jäiks!6 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Siitä koulutus jutusta mulle tuli mieleen illalla et esim. Viikonloppuna kokoontuisi kaniporukka, jolloin ratkottaisiin niitä ongelmia/harjoiteltaisiin uusia temppuja(kotona jatkettaisiin harjoituksia). Ja ennen viikonloppua voisi käydä läpi mahdollisia ongelmia/tavotteita. Tämä nyt oli vaan tämmönen päähän pisto, mutta kirjoitimpa kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun olisi tarkoitus alkaa järkkäämään kanien agility kursseja, sitten joskus tulevaisuudessa. Siellä pohditaan erilaisia ongelmia ja käydään läpi ihan niitä perusasioita: Millä tavalla eläin oppii, millaisilla tavoilla voi erilaisia toimintoja saada aikaan, milloin rangaistuksien käyttö on ok, mutta mitä haittaa niistä on jne. :)

   Poista
 2. Oot kyllä upee kanien omistaja, sun kaneista oikeen näkee kuinka ne nauttii! Oon siis kiinnostunu kanien estekisoista ja et kuinka ne toimii yms? Ja miten lasketaan virhepisteet ja onko jotain pakollista valjaisiin liittyen xd Ootko siis tehy aiheesta postauksen? :'D Kiitos jo valmiiks! :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole tehntyt siitä aikaisempaa postausta..
   Valjaat tulee olla.. Kaulapanta ei käy. Hihnan tulee olla väh. 50cm pitkä, mielusti enemmän! Valjaiksi sopii yleensä hyvin lapavaljaat, tai y- valjaat ovat mielestäni yleensä parhaimmat, kunhan ne on mitoitettu kanille oikein!
   Virhepisteitä voi tulla monista seikoista. Tutustu Suomen estekanien sivustoon. Siteltä löydät kilpailusäännöt ja luettelon mistä virhepisteitä ropisee jne. :)

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.