perjantai 13. tammikuuta 2017

Tarvikepostaus 2. "Hoitotarvikkeet"

 
Ensimmäisenä vuorossa ryhmä rämä: eli "perushoito tarvikkeet". Tästä sekamelskaisesta laatikosta löytyy moneen lähtöön harjoja, kuten: Karsta, metallipiikkikampa, jossa kaksi eri tiheyttä, pehmeä harja, kuminen harja, sekä furminaattori. Näillä ollaan pärjätty aika pitkälle, vaikken tosin väitä ettenkö haaveilisi sarjaan pientä perhelisäystä. Karstat ovat meillä harvoin kaneihin kohdistuvassa käytössä. Ne avittavat ennemminkin siivouksessa! :D Lisäksi löytyy kynsisakset ja punkkilasso, sekä isot sakset. Jossain hukuksissa on myöskin pienemmät ns. "kanien trimmaus sakset", millä saa satunnaiset taakkutupot näppärästi ja siististi poistettua. 
   Seuraavana vuorossa on tavallinen, halpa keittiö vaaka, jolla hoituu ruokien, kuin myös hamsterin punnitus. Kanit ovat vähän liian isoja, joten niiden punnitus hoituu samalla puntarilla, missä me ihmisetkin käymme. Lisäksi meiltä löytyy stetoskooppi suoli-äänten, kuin myös sydämmen sykkeen ihmettelyyn. 


  Muistatteko kun pohdin otoskoopin hankkimista? Sellainen täältä nyt nykyään löytyy, ja siihen kuuluvat kertakäyttöosat tietenkin. Tällä välineellä kurkataan säännöllisesti siis kanien poskihampaisiin. Meidän kanit ovat inhonneet toimenpidettä kaikilla lääkärikäynneillä, mutta kun itse pääsin laitetta kokeilemaan, sujui yhteistyö tutuissa asennoissa ja ympäristössä ihan ongelmitta. Mikä helpotus! Kallis vempain tuo kyllä on, mutta ehkä vielä joskus maksaa hintansa takaisin? 

"Lääke osastolta" löytyy pullo parafiini-öljyä, Loxicom kipulääkettä (joka heitettiin rosiin vanhaksi menneen päiväyksen myötä), Zantac:kia hiiirmu iso pullo, jota Romeolle määrättiin viimereissulta eläinsairaalasta, sitten tuota "hunaja" voidetta kanien kantapäihin (ei ole auttanut koskaan mitään, joten jäänyt aikalailla käyttämättä..), sekä käsihuuhdetta, joka on oikeastaan itselleni.


Tässä kohtaa kuvakin kertoo jo pitkälti oman tarinansa.. Mutta ruiskuja on siis avaamattomia ja avattuja. Käytössä kuluu oikeastaan lähinnä nuo 1-2ml ruiskut, muut ovat aivan liian suuria pakkoruokintaan tai lääkintään. Ja tuo sininen? :`D Ei ole ikinä ollut käytössä. Ihanan huvittava ilmestys kertakaikkiaan. 
   Jonkin aikaa sitten tilasin varastoon myöskin tukiruokaa. Sitä pitäisi löytyä mielestäni jokaiselta kanin omistajalta ainakin muutama pussi varastosta, joten rientäkääs nyt ostoksille! :D Itse tilasin kivuton verkkokaupasta viisi 20g pussia recovery jauhetta. CC on jäänyt meille eläinlääkäristä, mutta siitä kanimme eivät vähääkään siedä ja omastakin mielestäni se haisee todella kummalliselta ja liian voimakkaasti. Recovery merkki on myöskin hienommaksi jauhettua ja näin ollen se sekoittuu veteen paremmin. Suosittelemme siis ensisijaisesti sitä.


Samalta sivustolta tarttui ostoskärryyn mukaan pieni pullo monivitamiinia. Kun kanien ruokavalio on kohdillaan, ne eivät toki tarvitse vitamiini lisiä, mutta koska tuote oli alennuksessa (enkä halunnut postikuluja) niin ajattelin, että silloin tällöin hamsterin ja kanien puuroon sekoitettuna se ei ainakaan pahaa voi tehdä. 

Nämäkin kilon pakkaukset ovat verkkokauppa kivuttomasta ja koko paketti saapui muuten nopealla toimituksella, eli siitäkin syystä suosittelen kyseistä liikettä. Kuvissa on siis kaksi kanien täysruokaa. Tai itse en noita ehkä ihan sillä nimellä kutsuisi, mutta kumminkin..  Vasemman puoleinen on "suoliston toimintaa tukeva ja edistävä rehu" ja oikeanpuoleinen on "suunniteltu erityisesti virtsaongelmista kärsiville kaneille" (matalan calsium pitoisuutensa johdosta). Ruuat sisältävät muistaakseni noin 75% timotei heinää ja loppu koostuu lähinnä erilaisista soijavalmisteista ja uutteista. Meille tilasin tätä ihan vain herkuiksi, koska niitä meillä kuluu paljon, joten on erittäin tärkeää, että ne ovat myös terveellisiä. En olisi uskonut, että lähestulkoon kokonaan heinästä rakennettu "purutikku" voisi maistua kaneista niinkin hyvältä, mutta näin kävi! Molemmat kanit ovat ihan hulluina näihin tikkuihin, makutesti suoritettu siis arvosanalla 6/5!
   Tässä lähikuvaa "herkkutikuista". Helposti murskaantuvaa tavaraa ovat ja tekevät näin ollen vähän sotkua lattialle, mutta eikait se haittaa.

   Viimeisenä, (muttei todellakaan vähäisimpänä) uutena ostoksena tällaiset tukiruoka ruiskut kaneille! Nämä löysin myöskin verkkokauppa kivuttomasta ja mielestäni tämä vaikuttaa ihan mahtavalta idealta. Tukiruokaa on laitettu suoraa ruiskuun, eikä ylimääräisiä jauhoja ja sotkua tarvita, eikä tuubista varmasti mene hukkaan, toisinkuin jauhoa kuluu aina hirveästi, vaikka vain yhden annoksen tekisi. Meillä ei ole vielä onneksi ollut tarvetta kokeilla tätä, mutta usko tähän on nyt jo kova. Tosin tuo ruiskun suu saisi olla kyllä vähän pienempi, kun kipeän potilaan auttamista ei muutenkaan ole turhan helppoa tehty, ainakaan meillä. Selosteen mukaan annosmäärät olivat aika pieniä, eli varmaankin astetta ns. "vahvempaa" tämä on noihin jauheisiin verrattuna. Ihme, etten ole koskaan aikaisemmin törmännyt näihin.. Vaikuttaa kuitenkin hyvältä ja vielä porkkanan makuinen tuote kyseessä, luulisi kaneille, ainakin terveille maisuvan! :)

Tällainen satsi tavaraa löytyi tähän postaukseen. Vielä voisin hankkia haavan puhdistus suihketta, silmähuuhdetta, puhdistus "lappuja" (jotka jonkin aikaa sitten loppuivat), sekä axiluria varastoon (tosin niissä varmaan menisi myös päiväys, koska eipä noita kaneja tule madotettua ikinä ennaltaehkäisevästi jne.). Näistä kuvista puuttuu sitten vielä yksi essu, jota käytän kanien harjaamisen yhteydessä karvanlähdön aikaan, sekä musta kansio, josta löytyy Romeon sukupaperit, kanien rokotus todistukse, eläinlääkäri laskut, ohjeita hoitajille jne jne. 

Unohtuikohan jotain? Toivottavasti ei. Tähän loppuun vielä sellainen kuulutus, että jos omistat kanin tai useammankin parin, niin suosittelen, että hankit varastoon jotakin tukiruokaa. Joko jompakumpaa noista jauheist (ja ruiskun millä sitä antaa), tai sitten noita mulle vieraita fibreplexejä, muutaman kappaleen varastoon. Koska siinä vaiheessa kun kani on kipeä, ei syö itsenäisesti, asut kaukana mistään eksoottisesta eläinlääkäristä ja on jotkut lomapyhät ovat menossa, niin nuo tuotteet voivat kirjaimellisesti olla se pieni apu, joka pitää kanin hengissä ja jotenkuten maailman menossa mukana, ennen kuin ehditte rientämään lääkäriin! Ihan ehdoton tarvike siis, vaikka niitä harmillisen harvalta kotoa vielä löytyykään. Toki kanille voi tehdä hädän tullessa myöskin sen omista pelletistä tai hedelmä piltistä seosta, mutta nuo olisivat kuitenkin paljon parempia --> itse tilanteeseen suunniteltuja toipilasruokia.

Jäikö kysyttävää? 
 Ja vitamiinilisä, CC, Recovery food, fibreplex for rabbits ja nuo kaksi erikoisruokaa oli muuten ostettu verkkokauppa kivuttomasta. Suosittelen! :)

Päätetään päivä Romeon fiksuihin sanoihin: "Kylhän mä tähän ihan hyvin vielä mahdun"

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.