Sivut

torstai 29. joulukuuta 2016

Teihin voi aina luottaa!

Tässä mietiskelin tälle vuodelle viimeistä postausta, mutten oikein keksinyt mitään. Muutama mp aihe on takataskussa jemmassa, mutta pää on tältä erää niin puuroa ja aivot muusia, ettei ajatusten kasaamisesta tullut mitään. Niinpä saitte instagramissa kysyä kysymyksiä, joihin kuulette vastaukset tässä postauksessa:

1. Mistä pidät kaneissasi ja Martista eniten? 
Tätä on kysytty monesti aikaisemminkin, joten vastaan lyhyesti. Romeossa parasta on sen ihmisläheisyys (halinalle luonne), sekä into ja rohkeus tehdä ja kokeilla uutta omistajansa kanssa. Marleyssa parasta on sen uskollisesti kuuntelevat korvat ja keskittyminen esim. temppuillessa (hän ei turhia häsellä). Martissa parasta on kaikki! Sylissä se tosin voisi olla vielä vähän löllyväisempi, jotta hampaat saisi nopeammin katsottua, mutta muuten se on mielestäni ihan täydellinen hamsteri herra, juuri sellainen mitä kaipasinkin! :)

2. Aiotko ottaa Martin jälkeen uuden hamsterin?
En ainakaan heti. Kodittomia/huonoissa oloissa olevia hamstereita(ja muita jyrsijöitä) haluaisin toki adoptoida, mutta niihin harvoin törmää, sillä usein ne jäävät sinne lasten rääkättäviksi kitumaan viimeiseen hengenvetoon saakka. Syyrialaisten hamstereiden pienimuotoinen kasvattaminen olisi toki yksi haave, mutta en usko että ryhdyn siihen, sillä hyviä koteja olisi niiin vaikea löytää.

3. Miksi otit hamsterin kanien lisäksi?
Kaipasin lisää "tekemistä" ja elämänsisältöä niin sanotusti. Hamsteri kuume mua oli vaivannut myös tosi pitkään..

4. Onko syrkki paras hamsterirotu?
ON!

5. Jos se on Martin takia, niin olisiko se vaikka sinulla ei olisikaan Marttia?
Martti vahvisti mulle sen, että syyrialainen on paras hamsurotu minun mielestäni.. Eli jo ennen Marttia olin kyllä jo tätä mieltä, siksipä meillä asuukin nyt syyrialainen! :)

6. Miksi hamsut, eikä vaikkapa gerbiilit? (paljon hamsukysymyksiä..)
Mulla on nuorempana ollut gerbiilejä ja halusin nyt jotakin eri lajia ja yhden kappaleen (gerbiilejä ei voi pitää yksin). Lisäksi niille olisi ollut paaljon vaikeampi ja kalliimpi löytää hyvää asumusta.

7. Mikä on sun lempi kanirotu?
 Lempparit tällä hetkellä on: Risteytykset (yleensä sellaset 2-3 kg) ja  belgianjänis, ehkä angora(?).


8. Este enkat kaneilla?
En oikein jaksa muistaa.. Eikä niillä oikeastaan ole mitään väliä :)

10. Mistä oot hankkinut kanisi ja hamsterin?

Romeo- kasvattajalta, Marley - pienimuotoiselta kasvattajalta(kaverilta), Martti on sellasesta perushyvästä eläinkaupasta.


11. Haluaisitko joskus kasvattaa kaneja?

Riippuu mitä tarkoitetaan sanalla kasvattaa. Jos kasvattamiseksi lasketaan myös se, että teettää yhden poikueen itselleen noin kerran kymmenessä vuodessa, niin sitten kyllä. Tosin en tiedä tuleeko se koskaan onnistumaan.. Pitäisi aika hyvä tuuri käydä, että löytäisin kaksi mielestäni tähän tarkoitukseen sopivaa kania ja saisin vielä molemmat itselleni. Jos taas kasvattamisella tarkoitetaan sitä, että poikueita tulee monta vuodessa ja jalostaisin esim. jotakin väriä, niin siinätapauksessa EN.


12. Oletko miettinyt jonkin uuden eläimen hankkimista?
Ainahan sitä ajatukset pääsee harhailemaan omille teilleen, mutta ennen vakituisia tuloja ja omaa rauhaa en lisää eläimiä hanki. (paitsi esim. toiselle kanille kaveriksi, jos nyt jotakin sattuisi..).

13. Mikä on sun mp kun monet laittaa saman nimen kaneilleen?

Noh, onhan se joskus ihan huvittavaa, mutta enhän minä sitä nimeä omista, eikä se mua varsinaisesti liikuta, miksikä muut omia karvapallojaan nimittävät.


14. Haluisitko, että joitain eläimiäsi olisi enemmän?
Ai niinkuin klooneja? :D Een.. Musta on kiva, että näistä jokainen on oma ja ainutlaatuinen!

15. Mp siitä, että hiiriä pidetään 30x30x40cm häkeissä?
En siedä tätä ajatusta. Musta se on ihan eläinrääkkäystä..

16. Käytätkö eläimillä testattuja tuotteita?
Niitä mitä oon saanut lahjaksi tai meillä ennestään on niin käytä. Itse en osta.

17. Oletko vegaani?
En. Olen kasvisyöjä, enkä juo maitoa, mutta käytän tuotteita mitkä sisältävät maitoa. Kun muutan omilleni, niin silloin luulen ryhtyväni vegaaniksi. Tällä hetkellä sillä ei olisi merkitystä söisinkö vaikkapa juustoa (josta pidän), koska se sama paketti ostettaisiin kuitenkin, kun muutkin sitä syövät. Mutta kun taas olen kasvisyöjä ostelen/minulle ostetaan erilaisia vegaanisia maitoja, papuja ja muita tuotteita, jolloin tuen vegaanisia tuottajia.

18. Yksi vai kaksi kania?
Jos kanit tulee toimeen kaverin kanssa niin ehdottomasti kanille ainakin yksi kaveri. Ovathan nää niin sosiaalisia elämiä kuitenkin.

19. Mp kesyrotista.
Ne on ihan kivoja ja omaa rottaa olisi varmasti mahtava kouluttaa ja pitää lemmikkinä, mutta ne aina pisuu mun päälle.. :D Siks mennyt vähän into niihin lirittelijöihin.

20. Mp talvikot
Laji jota jalostettu ihan hirveesti.. Mutta ovathan ne ihan söpöjä ja varmasti kivoja lemmikkejä.
21. Mp hirvet
Hirvet on ihania! Ainoo mistä en tykkää on se, kun ne houkuttelee hirvikärpäset ja niiden turkit on varmasti täynä kaikenmaailman punkkeja ja puutiaisia!

22. Sun kanien väritykset?
Romeo on luonnonkeltainen, Marley on mustavalko japsi.


23.Haastavinta kanien hoidossa?
Osata päästää joskus irti.. Ja pitää vanhan kanin painoa terveellisesti yllä.

24. Pahin kanille tapahtunut tapaturma?
No tää ei ole varsinaisesti tapaturma, mutta kumminkin: https://bunnysuperspurt.blogspot.fi/2016/12/akkilahto-viikin-pienelainsairaalaan.html

25. Kanien iät?
Romeo n. 6,5v Marley n. 3,5v

26. Unelmien kani?
Mulla on sellanen jo. Romeo.
27. Millaista on elää kanien kanssa?
Hupaisaa ja enimmäkseen mahtavaa!


No mitäs tykkäsitte? Uutenavuotena tai vähän sen jälkeen lupaan teille perinteisen vuosikatsaus postauksen videon kera!

3 kommenttia:

 1. Heiii!! Sä et oo vaan ettiny tarpeeks ���� Mulla tulee aina vastaan kodittomia hamsuja lähinnä syrkkejä kylläkin rescue sivuilla... ja eläinsuojeyhdistyksillä on hirveesti niitä �� Mä linkkailen joku päivä sulle �� Mul viel yks lisäkysymys Miks syrkit on just sun lemppareita?

  VastaaPoista
 2. Heiii!! Sä et oo vaan ettiny tarpeeks ���� Mulla tulee aina vastaan kodittomia hamsuja lähinnä syrkkejä kylläkin rescue sivuilla... ja eläinsuojeyhdistyksillä on hirveesti niitä �� Mä linkkailen joku päivä sulle �� Mul viel yks lisäkysymys Miks syrkit on just sun lemppareita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa!? 😱 Jännä! Mulle ei oo ikinä tullu vastaan. Laita ihmees sivui mist löydät noit :). Syrkit on lemppareita, koska niitä on helpoin käsitellä yleensä, eikä ne oo pallon näkösii.. Vaan sellasil et jotain siitä kropastaki erottuu. Värivaihtoehtoi on niiku miljoona ja mulla on kaikista syrkeistä vaan hyviä kokemuksia. Oon saanu niihin aina hyvän yhteyden. lisäks tykkään ku ne on erakkoi jne jne.

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.