keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Romeo rikkoo fysiikan lakeja

Eräänä päivänä tapahtui jotakin hassua. Päästyäni illalla kotiin, olin tuttuun tapaan avannut kanihuoneen oven. En kuitenkaan epähuomiossa ollut laittanut jumppapalloa kaneilta piiloon ja palatessani alakerrasta yläkertaan sain romeon kiinni suunnitelmasta hypätä pallon päälle. Ehdin onneksi väliin estämään tämän, juuri ennen kuin kani oli ponnistamassa. Siitä heräsi kuitenkin idea, että mitäs jos pallo pysyisikin paikallaan ja kaneilla olisi mahdollisuus harjoittaa sen päällä tassapainoa turvallisesti, vähän niin kuin doboilla! Tämä ei tietenkään ole mahdollista ilman kunnollista dobopalloa, mutta päätin kuitenkin testata mitä tuo tuosta pallosta tuumisi, sillä turhaan en mitään kunnollista palloa rupeasi hankkimaan. Hain kanihuoneesta nameja, joilla houkuttelin tämän 6v seniorimme hyppäämään pallon päälle, samalla kun itse nojasin seinään ja pidin sitä polvieni välissä tiukasti paikoillaan. Yllätyin, kun Romeo keveästi loikkasi pallon päälle ja alkoi jopa omatoimisesti harjoittaa siinä takajaloilla seisomista (koska haistoi nameja taskussani..). Päätin sitten, että kaipa sitä voi vähän tällaistakin kokeilla, mutta hain toki pallon ympärille pehmeää karvamattoa ja pidin palloa tukevasti kiinni jalkojeni välissä. Loput onkin historiaa, mitä saatte seurata oheisesta videosta. Marleyn kanssa ei palloilua kokeiltu, sillä hän ei uskaltanut itsenäisesti hypätä pallon päälle, enkä halunnut nostaa sitä ja antaa sen hypätä korkealta ja epätasaiselta alustalta maahan. Romeo oli kuitenkin rohkea ja varma suoriutuja. Sen kanssa uskalsin tehdä. Onhan tässä näitä yhteisiä vuosiakin jo niin paljon kertynyt, että osaamme molemmat hyvin luottaa ja lukea toisiamme tilanteessa kuin tilanteessa. Minun oli myös aina tuettava Romeota sen seistessä takajaloilla. Aika paljon tuntuu silläkin olevan luottoa (tai sitten on järki jäässä, taas vaihteeksi) kun välillä tuntui, että nyt kyllä muhun nojataan ihan liikaa. Viimeisimpänä kokeilimme pienesti pallon päällä kävelyä. Ensimmäisen yrityksen jälkeen mun piti korjata omaa asentoa, jotta pallo ei lähde omille reiteilleen, joten jouduin käskemään Romeon alas. Hetken päästä otettiin uudestaan, vähän paremmin tuloksin. 

Tärkeää huomioitavaa tähän loppuun!
En missään nimessä halua rohkaista ketään kokeilemaan normi jumppapalon ja kanin yhdistämistä. Se on yksi syistä, miksi en laittanut tätä videota julkiseksi youtuben puolelle. Minulla on kuitenkin myös paljon niitä lapsenikäisiä seuraajia, jotka voivat saada tästä pahoja vaikutteita. Palloilussa on riskinsä. Kani voi tippua, hypätä huonosti alas tai pallo voi karata käsistä. Siitäkin huolimatta, että meillä oli pehmeää mattoa ja seinää takana, tällaisessa on riskinsä! Huomioikaa myös, että videon kani suostui yhteistyöhön ihan omasta aloitteestaan. Sitä ei missään vaiheessa pakotettu tai nostettu pallon päälle ja pidin monia taukoja, antaen sille mahdollisuuden lähteä pois. Tämä kani on myös sujut sen kanssa, että siihen kohdistettiin painetta (käden antamaa tukea) mikä ei kaikilta kaneilta samalla tavalla luonnistu. Älkää siis olko yhtä hölmöjä kuin minä ja kokeilko tällaista kotona, vaan ostakaan, tai vaikkapa lainatkaa jostakin asijanmukaiset doboilu välineet käyttöönne ja harjoitakaa kanin tasapainoa positiivisin keinoin niillä! :) Kiitos. nyt me lähdemme suorittamaan iltatoimia ja katsastamassa potilastamme, eli Marttia, josta kuulette enemmän varmaankin seuraavassa postuksessa. 

2 kommenttia:

  1. Romeo on taitava! :D Toi doboilu on kyllä mielettömän mielenkiintoinen laji! Oon tosta ehkä vähän joskus opiskellut! :D

    VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.