Sivut

tiistai 20. joulukuuta 2016

Kevät joulukuussa? ja kutsu epv näyttelyihin!

Kanin omistajan lomaluettavaa! ;)
Loma, vihdoin se starttasi käyntiin. Luettavaa ja mieleen painettavaa tekstiä kyllä riittää tällekkin ajanjaksolle, että ei siinä mitään. On se kuitenkin kiva olla taas hetki kotona hengähtämässä, etenkin nyt kun Romeolla on vielä tuo lääkekuuri päällä. Muuten pojalle kuuluu oikein hyvää. Sillä on tosin varmaan mennyt pasmat jossain kohti sekaisin, sillä eilen se päätti aloittaa karvanvihdon ja Marleyn härnäämisen, mikä on nimenomaan ollut osa noiden kevät härdellejä.. Kiva herätä yöllä kanien kurnutukseen ja miettiä, etää miksi ihmeessä juuri nyt? Kun ulkonakin on vielä pilkkopimeää. Kesällä oli ihan ymmärrettävää kun mut kiskottiin ylös sängystä viiden kuuden aikoihin, koska oli valoisaa, mutta nyt tilanne on ihan toinen! Tällä hetkellä mun pitäisi nukkua talviunta ja kerätä rasvakerrosta ensi keväälle, mutta ei. Innolla odotan kauanko ton hömötiaisen hassuttelu jatkuu..
Minua pyydettiin tuomaroimaan muuten yhdet epäviralliset pet-näyttelyt Palojoelle, edellisen tuomarin peruutettua. En ole koskaan ajatellut näyttelyitä järjestää, saatikka sitten tuomaroida, mutta toisaalta nyt kun ei näkynyt kalenterissa muitakaan suunnitelmia kyseiselle päivälle, niin miksipäs ei. Laitan tonne postauksen loppuun tuon näyttelykutsun, niin voitte sitten tarpeen tullen käydä ilmoittautumassa! ;) Olisi kiva saada vaihteeksi vähän enemmänkin porukkaa kanitapahtumiin, vaikka pienistä tapahtumista yleensä pidänkin. Jotenkin todella hassua, kun ensivuodelle mulla ei ole vielä juuri mitään muita suunnitelmia, mikäli kesäloma jätetään huomiotta.

Olen tässä jonkin aikaa harkinnut otoskoopin hankkimista. Se on siis sellainen laite, jolla pystyy kartoittamaan kanien suusta hammaspiikkejä. Perusteelliseen tarkistukseen kani on kyllä rauhoitettva, sillä otoskooppilla tarkastaminen ei anna 100% varmaa tulosta, koska sillä ei aina välttämättä näe ihan kaikkea. Etenkin, kun pupuilla on tapana inhota tuota toimenpidettä. Siitä olisi kuitenkin se hyöty, että jos joskus joku kaneistani alkaa esimerkiksi laihtumaan äkisti, voi otoskoopilla katsastaa mahdolliset hammaspiikit ja jos sieltä jotain löytää, voi suoraa varata ajan niiden poistoon, eikä näin ollen tarvitsisi mennä pidemmän kaavan kautta: Ensin viedä kani lääkäriin ihmeteltäväksi ja sitten kun sieltä jotakin paljastuu, niin palata myöhemmin niiden poistoon. Tuo kapistus voisi siis säästää vähän rahaa ja aikaa. Kanien hampaat ovat kyllä ihan mielenkiintoinen ihmettelyn aihe, mutta en ole silti vielä päättänyt, olenko valmis siihen köyhänä investoimaan. En tiedä olisiko se loppujen lopuksi niin hyödyllinen (tällä hetkellä kahden kanin) omistajalle. Mitä mieltä ootte?
Huomenna alkaa joulusiivous ja fiilistely. Ootteko ostaneet kaneillenne joululahjoja? Me hankittiin pussi genesistä, joka ei siis ole tämän perheen pupupariskunnan perusruokaa. Herkkuina se meneekin siksi oikein hyvin ja namit ovat juuri sopivan kokoisia myös temppuiluun! Haluisitteko muuten joulun kunniaksi jonkun spessu videon, tai postauksen? Minkä? Uudellevuodelle ajattelin koota ainakin koostevideon jos vaan kone jaksaa tehdä yhteistyötä..


Viimeisenä sitten tää näyttelykutsu. Samaan aikaan järjestetään myös epäviralliset estekilpailut! Hyvä hetki siis tulla harjoittelemaan vähän pienempiä luokkia kokemusta kaipaavien kanien kanssa. Nähdään ensi vuonna Palojoella, heippa hei!

Tervetuloa Palojoelle epäviralliseen lemmikkikaninäyttelyyn 8.1.2017!
Nuorisoseurantalo
Koulunkulmantie 29
01940 Palojoki
Näyttelyyn voi osallistua yli 2kk täyttäneet kanit, kokoon, näköön tai rotuun katsomatta!
Näyttelyn viimeinen ennakkoilmoittautumispäivä on 5.1.2017
Ilmoittautumismaksut lemmikkikaninäyttelyyn etukäteen:
kani 5€/kpl
Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä klo 10.00-10.30:
kani 6€/kpl
Ilmoittautumiset tulee lähettää osoitteeseen juuliamarja.w@gmail.com otsikolla "Palojoki 8.1". Mukaan tulee liittää kuva maksukuitista.
Ilmoita viestissä kanisi tiedot:
- Kanin nimi
- Rotu
- Väri
- Sukupuoli
- Ikä (kk)
Myös omistajan tiedot:
- Nimi
- S-posti
- Osoite
- Puhelinnumero
Ilmoittautumiset maksetaan tilille FI6514693500265562 ,laita viestiksi Kaninäyttely.
Jälki-ilmoittautumis mahdollisuus näyttely aamuna klo 10.00-10.30!
Arvostelut alkavat klo 10.30-10.45!
Tuomarina toimii kaniharrastaja/Suomen AgilityKanit ry:n yksi ylläpitäjistä: Juulia Wihlman
@elamantapana_elaimet

Parhaat palkitaan! (pokaalit, ruusukkeet jne.)
Myös kaneille soveliaat lahjoituspalkinnot otetaan vastaan klo. 10-10.30 välisenä aikana! ;):)
Kanit viettävät päivän pääosin boksissaan, jossa tulee olla juomaksi kelpaavaa vettä ja heinää tarjolla koko päivän ajan. Tämän säännön laiminlyöminen ja tietysti kanin varomaton käsittely ovat asioita, johon kiinitetään erityistä huomiota! Ei siis unohdeta niitä, jotta kaikki kanit pääsevät arvosteluun! ;)
Paikanpäällä wc! Kauppaa ei lähellä, eli omat eväät mukaan.
Paikalla myös epäviralliset estekilpailut!
Kutsu osoitteessa: https://www.facebook.com/events/375473066133498/
Näyttelyn vastuuhenkilöt:
Mirka Ariluoma, puh. 0408433102 (yleiset asiat, kuten kulkuyhteyksistä jne).
Juulia Wihlman (näyttely) juuliamarja.w@gmail.com
Kun tulee kysyttävää mistä tahansa, ota rohkeasti yhteyttä!
Viruksen tartunta-alueelta tulevien kanien (rokotettuja tai ei) tulee olla karanteenissa väh. 2vko, ennen näyttelypäivää. Huom. Tämä koskee kaikkia talouden kaneja, vaikka vain osa niistä lähtisi itse paikan päälle mukaan. Lisäksi omistaja jättää kengät eteiseen ja käyttää vaihtokenkiä/sukkia tapahtumapaikalla!


6 kommenttia:

 1. Mulla on ihan mini otoskooppi ja on kyllä oikeesti kätevä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Varmasti isommassa kanilassa tosi hyödyllinen kapistus :) Muistatko minkä merkkinen? Noitakin on niin miljoonaa eri sorttia.

   Poista
 2. Tämä viesti ei nyt liity tähän aiheeseen,mutta olisi kiva nähdä YouTuben puolella video kanien tavara kaapista/ tavara hyllystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea! Voin toteuttaa.. kunhan saan ensin hyllyt siivottua. Eipä meiltä enää ihmeempiä tavaroita niiden romujen jälkeen löydy :)

   Poista
 3. Hei, mistä olet ostanut tuon englanninkielisen kanikirjan? Olen yrittänyt löytää juuri tuota samaa kirjaa jo jonkin aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bookynista vai mikä booking? tms. olikaan :D Toi on kyllä mahtava kirja! En voi kuin suositella!

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.