keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Vähän kuvia, paljon sanoja

Morjens! Viime kuukausi on lipunut ohi ihan mieletöntä vauhtia ja joulukin lähestyy jo uhkaavasti! Lunta tulee ja kanit nyhjäävät sisällä. Osittain myöskin sen tähden, että lauantaina mennään piitkästä aikaan kanitapahtumaan, nimittän palojoen epv estekisoihin ja pet näyttelyyn! Pitää siis pitää kaneille karanteenia, joka ei huonoilla keleillä tuota tietenkään ongelmia tai omantunnon tuskaa. Vielä en ole varma otanko kummatkin kanit mukaan, vaiko vain Marleyn. Vähän jännittää nähdä näkyykö estearjoitteluidemme pohjalta muutosta Marleyn kisaradoissa. Ehkä ei, ainakaan vielä, mutta tosi rauhassa otetaan. Se on kotona edistynyt taas niin hirmusen paljon! Tänään tein viiden esteen mutkaradan ja ensimmäistä kertaa kiinnitin valjaiden jatkoksi myös hihnan. Vähänkö sitä ihmetytti ja ärsytti, kun ei päässytkään liikkumaan vapaasti. Namien tuputtamisella sain sen kuitenkin nopsaa unohtamaan sen ja puolen minuutin sisään etenimme miniradalla, kuin mikään ei olisi muuttunut. Hienosti se suunnisti aina seuraavalle esteelle. Ensimmäisen radan jälkeen poistin nuo tyhmääkin tyhmemmät valjaat ja kani sai paljon herkkuja. Kohta kokeiltiin uudestaan ja tiedättekös... Marleyhan juoksi! Kyllä sitä luulisi, että eteneminen olisi ollut töyssyisempää ja että kani odottaisi jokaisen esteen jälkeen herkkuja, mutta ei. Marley tiesi, että kiitos ja kunnia tulee radan jälkeen. Kun tätä harjoitellaan tarpeeksi, uskon tosissani sen vaikuttavan kaniin myös muualla. Sillä kun ohjaustyyli ja valjaat ovat samat kuin aina kotonakin hypätessä niin sen avulla pieniaivoinenkin eläin voisi ehkä yhdistellä asijoita mielessään, vai mitä olette mieltä? Tiedän Marleysta ainakin sen, että herkkujen perään se ei uskalla olla missään vieraalla maaperällä, mutta kun se tottuu myös siihen, että radan jälkeen valjaat otetaan pois niin palkintoja onkin kanille jo kaksi. Saaliseläin varmasti haluaa irti valjaistaan jännittävällä paikalla, koska ne mahdollisesti olisivat este pakenemiselle, kun joku hirvittävä (vaikkapa vieressä vilahtava muovipussi) hyökkää. Odotan epävirallisia kisoja siis oikeasti innoissani, sillä haluan nähdä miten siellä mennään!
Pettiinkin ajattelin raitanaaman ehkä ilmoittaa, mutta saa nähdä. Se hoituu sitten lauantaipäivänä jälkiilmoituksen merkeissä, jos on hoituakseen. Olisi taas ihan mukava saada ulkopuolisen näkökulmasta tietoja ja arviota omasta kanista, mutta mitään sen suurempaa syytä en ole vielä petteilyyn keksinyt..Asiasta seuraavaan papanaan... grammavaakani on ollut kateissa jo pidempäänkin kuin pitkään. Kultainen äitini kävi kuitenkin hankkimassa minulle Lidlistä uuden ja nyt saadaan vihdoin myös Martti takaisin puntarille! Kanien painot ovat pysyneet suhteellisen samana. Marley painoi viime punnituksessa 1,9 ja nyt tasan 2kg. Hoikalla Romeolla painoa oli tasan 2,5kg, sama mitä puntari viimeksikin näytti. Nyt kanit ovat tosiaankin olleet jo 3 päivää lähestulkoon pelkällä heinäkuurilla, sillä kauan ja hartaasti odotettu zooplus tilaus ei ole vieläkään saapunut. Tilasimme sen liian myöhään ruokatilanteeseemme nähden. Kaneilla on kuitenkin todella hyvälaatuista heinää, joten suurta huolta ei ole ollut, mutta Martin likainen terraario kaipaisi todella kipesti perusteellisen puhdistuksen, mutten ole viitsinyt siihen vaivautua, ennen kuin tilaamani uudet sisusteet saapuisivat.. Luulin muuten, että heinäkuuri saisi kanit puremaan mun loputkin sormeni irti, mutta ihme kyllä näin ei ole käynyt! Kaneja ei edes heinäkuurin aikana ole herkut tavallista enempää kiinnostaneet, ihmeellistä. Taitaa aina saman makuiset pipanat jo vähän kyllästyttää. Onneksi sisällytin tilaukseen myöskin yrttiherkkuja puputettavaksi! :)

Lukio ja amis ovat sujuneet leppoisasti ja ihme kyllä aika rennosti tällä hetkellä. Sain kuitenkin mahdollisuuden tehdä extempore lähdön jonnekkin toppiin, sillä tietyt kurssit oman osaamisen kannaltani olisivat kuulemma olleet aika hyödyttömiä. Jonnekkin klinikalle olisi kiva vaihteluksi päästä, mutta seuraavat viikot näyttävät mitä tuleman pitää. Tämän loppuviikon pysyttelen kuitenkin vielä normaalisti koulussa ja ehkä raahaan kanit perjantaina mukaani tuomaan iloa opiskeluun. Tai pääsääntöisesti ehkä haluan kuitenkin nähdä miten ne tällä hetkellä käyttäytyvät vieraassa paikassa, lauantaita ajatellen.
Tältä näyttää muuten meidän Martti, kun olen joko kouluun tai
nukkumaan menossa. "Hei heii, älä jätäää!?!?"

Jos teistä joku muukin on suuntaamassa lauantaina palojoelle, niin multa löytyy nyt muutamia lapa ja- Y valjaita, joita saat tulla sovittelemaan ja ehkä ostamaankin. Myös kolme hihnaa ovat vailla sitä omaa ja rakastavaa kotia! Piti vielä kysyä, että onko teillä loogisesti ajateltua mielipidettä siihen, millä kokoonpanolla mun pitäisi palojoelle lauantaina suunnistaa ja pistänkö Marleyn pettiin?

1 kommenttia:

  1. Muuten mistä olet saanut sen maton mikä on kanien häkissä?��

    VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.