sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Kanin perehdyttäminen esteisiin mahdollisimman kaniystävällisellä tavalla, osa 2

Olemme edenneet huimasti harjoituksissa, jotka koskevat nimenomaan estehyppyä. Marley on kehittynyt paljon ja näin ollen en ole ehtinyt kuvaamaan edes kaikkia harjoituksiemme pienimpiä välivaiheita.

1. Aloitimme kuitenkin siitä, että kani hyppää seinustan vierellä olevat kaksi, hyvin helppoa ja matalaa estettä itsenäisesti, jonka jälkeen käyn palkkaamassa sen hypätylle puolelle. Samalla näksuttelun ääneen ehdollistumien jatkui.. 

2. Sen jälkeen Siirryimme paikkaan, missä sain asetettua esteet niin, että kani pystyisi ohittamaan ne molemmilta puolilta. Kani hyppi edelleen nämä kaksi estettä itsenäisesti, ja minä samalla naksuttelin ja palkkasin sen lopuksi hypitylle puolelle. 

3. Jatkoin harjoittelua muutamien päivien ajan, suuntia ja estekorkeuksia vaihdellen. Kun kani vaikutti hyvin määrätietoiselta ja itsevarmalta, lähdin kulkemaan esteitä sen mukana. Aluksi Marley vähän hämmästeli asiaa, mutta nopeasti huomasi, että vieressä/takana/sivussa kävelevästä ihmisestä  ei tarvitse välittää. 

4. Tällä hetkellä vahvistamme harjoituksissa edelleen kohtaa kolme, sillä en halua edetä liian nopeasti, vaikka Marley onkin oppinut ja ymmärtänyt lyhyessä ajassa todella paljon. Seuraavaksi olisi vuorossa kolmen esteen rata isommilla välimatkoilla ja kun se alkaa meiltä sujumaan, siirtyy harjoitukset ulkotiloihin tilan puutteen vuoksi. Ennen sinne siirtymistä harjoittelemme kuitenkin muutamia perus asijoita ulkosalla ja siitä seuraava jatko-osamme aiheeseen liittyen kertookin. Mielipiteitä, huomioita tai kysyttävää? Moni on muuten lähtenyt  tähän uudenlaisen harjoittelutyylin kokeiluun mukaan ja meidän koko jengi on siitä todella iloinen! Harjoitteluissa on kuitenkin syytä muistaa ainakin nämä kolme asiaa:

1. Pidä tarpeeksi taukoja (+ välipäiviä) ja harjoittele vain, kun kani on tarpeeksi motivoitunut ja rento ympäristön ja kouluttajansa suhteen. 

2. Kaikki kanit ovat erilaisia oppijoita, joten etene rauhassa, äläkä odota pupulta liikoja. Joidenkin yksilöiden kanssa harjoitellessa joutuu jakamaan asioita vieläkin pienempiin lohkoihin ja tietysti harjoittelemaan niitä entistäkin ahkerammin. 

3. Nauti hetkestä, äläkä odota tulevaisuutta. Joskus eläin ei syystä tai toisesta välttämättä kehity halutulle asteelle tai haluttuun aikaan, mutta harjoittelu ja kanin kanssa touhuaminen ei siltikään ole missään nimessä turhaa tai ajanhaaskausta! Leikkituokiot ovat hyvää ja kehittävää aivojumppaa molemmille osapuolille! :)

3 kommenttia:

 1. Hienosti menee jo Marleyllä! Muutenkin hyvä postaussarja, me lähdettiin myös mukaan Jummin kanssa, vaikka vähän samalla kisaillaankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Toivottavasti näen Jumin kehityksestä videota blogissa? ;)

   Poista
 2. Olettepas te nopeita kehittymään :D Hyvä te!

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.