keskiviikko 31. elokuuta 2016

opiskelua ja muutoksia

Tänään oli kanien mielestä jännittävä päivä. Tavaraa oli siellä täällä, ja ne vaihtoivat paikkoja jatkuvasti. Tutkittavaa ympärillä riitti ja lähes aina seuraavan nurkan takana lojui pahaa aavistamattomia pahvi- tai muoviroskia, joita piti heti mennä retuuttamaan. Tämän härdellin kanien pienen maailman ympärille sai aikaan rakas sisokin, jolle koitti tänään suuri päivä, nimittäin muutto. Eläimet ja minä jäimme haikein mielin kotiin, kun muut suuntasivat satojen kilometrien päähän muuttoapuun. Olisin minäkin mennyt, mutta auto oli jo niin täynnä, ettei se yksinkertaisesti olisi vain onnistunut. Niimpä jäin suosiolla kotiin kanivahdiksi. Rennon löhöilypäivän sijaan minunkin(kanien) huone sai muutosta, sillä siirsin hieman omia tavaritani siskon huoneeseen.. Olen nimittäin päättänyt nukkua suurimmanosan öistäni täällä ihanan leveässä ja vastustamattomassa sängyssä! Osa syypää tähän on tietysti kanit, nuo pienet hirmuliskot. Sillä onhan se selvää, että me kolme emme enää kunnolla mahtuneet kaposeen ja lyhennettyyn sänkyyni. Järjestelyissä on toki vielä pohdittavaa, sillä paljon riippuu puppeleista (näiden tämän hetkisestä siisteydestä) ja siitä kuinka usein siskoni mahdollisesti tulee kotona vierailemaan. On kuitenkin kiva "omistaa" nyt kaksi huonetta, joista toinen on selvästikkin tunnelmaltaan romanttinen ja ihmisystävällinen siinä missä toinen.. Noh sanotaanko nyt vain, että se muistuttaa nykyään enemmänkin kanilaa, siitä mitä se joskus oli. 
Ulkoilua olemme rokotusten myötä jatkaneet normaaliin tapaan ja siitäkös kanit ovatkin nauttineet! Etenkin iltaisin molemmat rallittelevat korvat sikinsokin sinne tänne.


Olen ollut melkein koko ensimmäisen jaksoni kotona suorittamssa kursseja etänä ja mikäs siinä. On ollut ihanaa jäädä kotiin nukkumaan, kun ei ole tarvinnut nousta samalla tapaan, kuin navetta aamuina, ehtiäkseen junaan. Vaikka luonteenipuolesta olenkin valmis toimimaan ja pidän käytännönharjoittelusta, tällainen yksi "välijakso" ei ole haitannut laisinkaan, vaikka vastuuta se toki kerryttää enemmän. 

Viikkoja sitten ilmoittauduin myöskin eläinkoulutuskeskuksen järjestämälle kurssille, mikä käsittelee koirien laji-ja rotutyypillistä käyttäytymistä. Materiaaleja ja tehtäviä olen jo selannut ja tehnyt, mutta viikonloppuna alkaa ensimmäinen lähiopetuspäivä, luento koiran lajityypillisestä käyttäytymisestä. En malta odottaa! Kurssi on vaikuttanut todella laajalta ja mielenkiintoiselta, vaikka osa asijoista onkin jo ennestään tuttua. 

Nyt me vielä siis oleillaan kanien kanssa viimeiset viikot kotona, ennen mun ensimmäisen jakson vaihtumista ja nautitaan uudesta, (leveästä!!!) sängystämme <3 :D
1 kommenttia:

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.