torstai 25. elokuuta 2016

Lets mennään!


Kanit siis vein kun veinkin rokotettavaksi, kuten aikaisemmin pohdin. Puput saivat piston, eksoottisiin eläimiin erikoistuneelta eläinlääkäriltä, Johanna Rauliolta.  Itse piikkin pistämisessä ei ollut vastahakoisuutta, mutta hammaspiikkien pikatähystyksestä eivät kanit pitenäät sitten lainkaan. Etenkin Romeo käyttäytyi kuin mikäkin draama kunigatar, kuten arvata saattoikin. Marley oli taas aluksi niiin malttamattoman hyväkäytöksinen, etten olisi voinut olla ylpemäpi, kunnes sitten yhtäkkiä hän päätti käänntähtää sylissäni, eikä hän sen jälkeen ollut enään ollenkaan yhteistyöhaluinen karvakasa. Pöh! Kotona Romeo ihmetteli hassua tuntemusta niskassa ja yritti leukaa nostelemalla koittaa selvittää mistä oikein oli kyse. Molemmat rauhoittuivat kuitenkin nopeasti herkkujen äärelle, joita olin niille palkkioksi urheudesta luvannut. Sitten vain odotettiin ja odotettiin, että seitsämän vuorokauden odotusaika olisi vihdoin ohi.

Viikko vierähti pupujen rokotuksesta, hitaasti, mutta varmasti, jotenka maanantaina kasailin ja sisustelin niille tarhaa loppuvuodeksi. Tiistaina oli aika avata ovet ja laajentaa maailmaa. Terassille kanit painelivat taakseen katsomatta, mutta kivetykseltä alkavan nurmikon raja tuntui (ja tuntuu vieläkin) olevan haastava ylitettävä, mutta kun se on vihdoin ylitetty molemmat nauttivat erilaisten kasvien yltäkylläisyydestä ja raikkaasta ulkoilmasta. Romeo tosin vihaa märkää, eli jos nurmikko on vähääkään kostea, kaniherra kunigatar ei astu sinne käpälällään, ellei pakolla työnnetä, haha. 


Sietämätön kaste!

Hyvät kelit ovat olleet puolellamme vielä varoajankin jälkeen ja onneksi, sillä viimeisistä kesäpäivistä on pakko ottaa kanien kanssa kaikki ilo irti! Nyt omistajakin on ollut erittäin tyytyväinen siihen, että uutta ja kaunista kuvasaldoa on päässyt kertymään jo julkaisuun asti! Myös kasvien kuivatus tuotantoni jatkui välittömästi, jotta vitamiinejä, tai edes tekemistä säilyisi kaikille eläimillemme myös talveksi. 


9 kommenttia:

 1. Ai että mitä kuvia :D Kiva että kanit pääsi teillä pihalle <3

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia :) minkä hintaisia ne rokotteet oli, kun mietin että voisin viedä oman kanin rokotettavaksi myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskia:) K'vimme tosiaan Rauliolla ja yhden kanin hinta oli muistaakseni 75e, mutta kaksi kun rokotimme niin saimme alennusta, eli yhteensä 124e

   Poista
 3. Eksyin blogiisi ensimmäisen kerran vasta hetki sitten, ja haluaisin nyt kiittää ihastuttavasta blogistasi! On ilo katsella kauniita kuvia tyytyväisistä kaneista ja lukea mielenkiintoisia mielipide- ja kuulumispostauksia. Olet nostanut esille monia tärkeitä aiheita, joista mielestäni keskustellaan yleisesti ottaen vielä liian vähän. Hienoa, että kyseenalaistat ja pohdit, jatka samaan malliin!

  Toivon, että olisin löytänyt blogisi jo aiemmin, aikana jolloin kämppäkavereinani vielä hääri pari luppakorvaa, mutta nyt kun heistä on aika jättänyt, on kanitekstien lukeminen toiminut ikävän lievittäjänä.

  Toivottavasti vielä on sen verran kesää jäljellä, että kanisi pääsevät nauttimaan lämpöisistä ulkoilusäistä ja tuoreesta ruohosta. Ikävä juttu tuo RHD-virus, mutta onneksi rokotetta lopulta saatiin Suomeen vielä täksi kesäksi.

  VastaaPoista
 4. Hei Siina! Kiitos blogiimme eksymisestä ja ihanasta kommentistasi! Toivottavasti minä ja karva-otukset osaamme pitää blogin sisällön vielä tulevaisuudessa yhtä kiinnostavana! :)

  VastaaPoista
 5. Minä löysin blogisi youtuben kautta. Minullakin on 2 hamsteria ja ensikesänä saamme koiran. Kanit ovat suurin osa haaveistani ja uskon että vielä joskus semmoisen saan:)♥. Sinä olet juuri oikeanlainen eläintenhoitaja. Kiltti ja lempeä, eläimetkin luottavat selvästi sinuun. Suosittelen blogiasi. Ja ihania kuvia tässäkin postauksessa. Jos haluat käydä kurkkaamassa minun eläin blogini osoitteeni on: Sinin eläinystävät.blogsbot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sini! Kiitos kommentistasi, käyn heti kurkkaamassa blogiisi! :)

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.