perjantai 17. kesäkuuta 2016

Kuulumisia

"tyyyyyyyylsäääää"

Toivottavasti olette pitäneet aihepostauksistamme, sillä niillä todennäköisesti jatketaan! Kaneille nimittäin kuuluu sitä ja samaa, eikä kerrottavaksi kerry paljoakaan. Ulos emme ole vieläkään uskaltautuneet, viruksen takia. ärgh .Mutta terassille päästämistä olen harkinnut.. Emme asu varsinaisella vaaravyöhykkeellä omasta mielestäni ja jos kanit eivät pääse luonnon antimia pihaltamme syömään, pidän riskiä erittäin minimaalisena. Jokatapauksessa, riski se kuitenkin on. Siispä päivät ovat vielä ainakin tähän saakka kuluneet sisällä touhutessa. Uusia temppuja on tullut kokeiltua ja niistä kuvaan videokoosteen myöhemmin. Tällä hetkellä aikani on tiukasti rajoittunut suuureen projektiin, josta toivonmukaan saatte pian kuulla! Kaikkia temppuehdotuksia otetaan muuten vastaan, niitä on usein hauska lähteä kokeilemaan. Tänään tein pienimuotoisen terveystarkastuksen kaikille eläimillemme. Aloittakaamme senior Romeostamme: Hampaat (eli siis etuhampaat) olivat hyvät. Tasaisesti kuluneet, ei moitittavaa. Kynnet olivat yhtä kamalassa kunnossa kuin aina, eikä niistä harmillisesti saa edes kuvaa otettua tänne kauhisteltavaksi. En tiedä mitä niille tekisin.. Kirjaimellisesti en edes ole voinut leikata niitä vuoteen, sillä ne ovat herralle niin arat ja kipeät. Verisuonen sijaintiakaan on mahdoton kertoa. Puolet kynsistä ovat sitten vänkyrää ja murenevaa höttöä. Muutama kynsi on silloin tällöin kokonaan katki. Ylipitkät ne eivät tavallaan ole, sillä ne eivät enää kasvakkaan. Kaipa ne voi tuollaiseksi jättää, sillä kanin kävelyä ne eivät kuitenkaan haittaa millään tavalla. Inhottavat vain ovat katsella. Painoa Romeolla oli tasan 2.5kg, ok sekin. kunhan ei enää laske. 
Muuten senior on normaali ja ihana itsensä. Juoksee kaikkien perään rapsutuksia ja herkkuja kerjäten. Marleylla painoa oli tällä kerralla 1,8kg. Se hämmästytti, sillä neiti on tuntunut toodella painavalta sylissä. Toisaalta, häntä on tullut nosteltua vain sen muutaman harvan kerran pois, kielletyiltä paikoilta. Hampaat olivat ok. Samoiten kynnet, jotka lyhensin. Uusi ruoka on muuten vaikuttanut kaneihin todella positiivisesti monellakin tavalla! Eniten kuitenkin Marleyn kynsiin, joista on kasvaneet niin vahvat, etteivät kanien kynsisakset meinaa niihin enää purra, huh!

"Mimimimi miiiten tääs nyt oltiinkaan"

"Aih, juuh, näin... Smile".
Molempien kanien kantapäistä löytyi punottava läikkä, pienen ja ohueen karvapeitteen alta. Ärgh. Romeolla tämä oli arvattavissa, sillä hänen kantapäiden tilanne on ollut samana jo viimeiset neljä vuotta. Marleyllä tämä oli kuitenkin yllättävempää, joten pitää vähän nyt seurailla. Vessalaatikko on tietysti meillä aina pehmitettynä, jotta kantapäät pysyisivät paremmassa kunnossa. Kesällä kanit ovat kuitenkin saaneet aina kunnon "multahoidon" jaloilleen, mutta tämä vuosi näyttää kieltämättä pahalta, eikä se kanien tilannetta fyysisesti kuin psyykkisestikkään paranna. 


Martin ensimmäisen kesän tilanne näyttää taas oikein hyvältä! Pikku hamstraajamme on saanut juoksennella paljon vapaana huoneessani ja oppinut ensimmäisen temppunsakkin, elikkä siis kukkaruukkuun menemisen, niinkuin instagram seuraajamme varmaan jo tietävätkin ;)
Tekemistä ja nameja sille on siis riittänyt paljon. Etenkin tänään herkuteltiin pienillä tuoreruokapaloilla, inhottavan terveystarkastuksen yhteydessä.
Kynnet Martilla ovat melkein olemattomat, sillä ne ovat kuluneet lattialla ja terraarion sisustuksen ansiosta niin loistavasti. Mieluisa käsiteltävä hän on siis! Painoa hänellä on tällä hetkellä 168g. Hampaat joudun tarkistamaan ikävemmän kautta, eli selälleen kääntämällä. Sillä banaani temppu ei tällä kertaa riittänyt, vaan hampaat oli katsottava kunnolla, sillä epäilin etuhampaiden katkenneen, aijemman vilauksen perusteella. Oikeassa olin. Kova purtava on kuitenkin kelvannut hyin, eli nou hätä, kunhan hampaat lähtevät kasvamaan suorassa linjassa takaisin, eivätkä alahampaat ehdi sitä ennen pidentymään liikaa. 

Harmillisesti kuvassa, ei näy teille kunnolla hampaat. Enkä muuten pusita tuolta massusta, vaikka näyttääkin vähän vänkyrältä.


Sellaista siis meidän poppoolle. Tänään kävin Nikkilässä, metsästämässä tuoretta timotei heinää ja voikukkaa porukallemme. Marley rakastui tuoreseen heinään ja porkutteli sitä menemään, niin paljon, että pelottaa sen voivan huomenna pahoin. Romeo pysytteli maukkaammissa voikukissa. Marttikin heinää maisteli, joka oli mielestäni tosi hyvä! Pitää siis käydä Nikkilässä useamminkin. 
Kanit käyvät sisätiloissa kyllä aika kierroksillä, yrityksistäni huolimatta. Etenkin ulko-ovelle papanoidaan ja ovimattoa revitään. Ikkunoiden alla nuuskutetaan kesä-ilmaa, tassut kohti taivasta. Onneksi sentään sateisia päiviäkin on ollut. Hulluuttahan tämä sisällä nyhjääminen on. Ei kestä hermot enää kummallakaan osapuolella. 

Synkkiä kuvia, synkkyyden keskelle. No eih, Romeo lahjottu herkuilla tähän poseeraamaan. (kuten kuvasta näkyy.. namien mussutus).

Kamujen heräilyhetki :)Terveisiä mysö siskoni poikaystävältä, valokuvaus avustajaltani :DD

5 kommenttia:

 1. Ihanat Marley ja Romeo ♥ Mielenkiintoinen ja tosi kiva postaus supersuloisilla Marley & Romeo -kuvineen!

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana postaus! Kiva kuulla välillä pupujen kuulumisia, ja kuvat oli ihan superkivoja <3

  Mulla on toisen kanini kanssa harjoittelussa "ovensulkemistemppu", eli kani siis käy käskystä sulkemassa mun vaatehuoneen oven. Tämä ihan vain sen takia, että jos ovi joskus jää auki, käy kani sulkemassa heti oven herkkujen toivossa eikä mene tuhoamaan vaatteita :D toisen kanin kanssa taas harjoitellaan merkistä ilmaan hyppäämistä, ja tämä on osoittaunut hyvin haastavaksi opettaa. Mutta koska kaikki helpot "perustemput" meillä jo osataan, on pitänyt siirtyä astetta vaikeampiin. Tällä hetkellä meillä on myös koripallon pelaaminen harjoittelussa. Vielä treenaillaan yksinään, mutta tavoitteena on saada nuo ihan oikeasti pelaamaan yhdellä pallolla samaan tyyliin kuin Heurekan rotat. Niin, ja toiselle kaneista opetin nostamaan maasta kortteja mun käteen sitä mukaa kun toinen kiskoo niitä mun kädestä pois! Kätevää, kun ei itse tarvitse keräillä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! On aina niin mukava kuulla temppuilevista kaneista. Marley ja Romeo toivottelevat tsemppiä treeneihin! :)

   Poista
 3. Ihania kaneja♥Selvästi viihtyvät sun luona! :)

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.