torstai 5. toukokuuta 2016

Elukoiden kuulumisia

Avasin muutama päivä sitten kanien ulkoilukauden, ihan mahtavaa! Meillä tämä tarkoittaa sitä, että puput ulkoilevat kaksi kertaa päivässä, ellei taivaltaa nyt sattuisi satamaan kissoja ja koiria. Ensimmäinen ulkoilu tapahtuu aamulla kuuden jälkeen, ennen minun työpäivääni ja toinen illasta, seitsemän jälkeen. ulkoilukerran pituus riippuu tietysti säätilasta ja omasta motivaatiostani. Kanitkin on otettu huomioon. Romeolle riittäisi pelkkä 15-20min käynti, jonka jälkeen se alkaa jo hinkumaan takaisin sisälle. Marley taas viihtyisi 45minuuttiakin kunhan seuraa ja suojaa on tarjolla. Niinpä ulkoilemme aamuisin yleensä 15-20 min ja illalla sitten noin tunnin verran. Muun aikaa, kuten esimerkiksi omien aamurutiinieni tai hamsterin jaloittelun aikaan, kaneilla on tietysti vapaa jaloittelumahdollisuus sisätiloissa.
Ulkokauden avaus on siis muuttanut rutiinejamme paljon ja kanit ovat saaneet valosta hirmuisesti uutta puhtia. "Umputusta" ja "kurnutteluakin" kuulee melkein päivittäin, mutta Marleyn steriloinnin myötä ei ole tarvinnut valeraskauksia murehtia. Kanit ovat saaneet viettää yötkin normaalisti yhdessä, eikä niitä ole ollut tarve erottaa, jes!

Kuulumisia: Romeo

Täyttää kohta (12.5) täydet kuusi vuotta, mutta on osoittanut vielä intoa iloloikkiin ja nameihin, joten uskallan ehkä juhlistaa pojan syntymäpäiviä iloisena tapahtumana, vaikka vuosi vuodelta se käykin hankalammaksi..
Uusi ruoka on toiminut hyvin, eikä moneen kuukauteen ole Romeo kärsinyt suolitukoksista! :)
Tänään aamu-ulkoilun jälkeen pojan vasemman silmän reunus näytti hieman punoittavan ja silmäluomien reunukset hieman kosteammilta, ehkäpä rähmäisiltä, vaikka mitään selvää mönjää esillä ei ollutkaan. Tämä "prinsessa" kun on todella tarkka kosteusprosentista ja pitää käpälänsä erittäin puhtaina niin ainakaan huomenna aamulla en päästä sitä ulos (siitä seuraisi vain naaman puhdistamista (ja silmien hieromista)). Eli sitä siis seuraillaan. Varmaan oli vain aamu unisuutta, sillä enää nyt illalla näkymänä on ollut onneksi vain kirkkaita silmiä. Miksi kuitenkaan riskeerata?Marley

Täyttää vuosia (3) 8.5.2016 ja kirmailee tukka hulmuten.. Ihan normaali oma itsensä hän kai on ollut. Viime kisapostauksen jälkeen esteitä ollaan verrytelty kerran, ja kahdesti olemme kerineet kilpailuissakin käymään. Viime kerta oli Puotinharjussa vaikealla suoralla, mutta sieltä ei ole paljon kerrottavaa. Ihan hienostihan neiti meni, muttei vain ollut sen hyppypäivä, niin että olisi siis oikein kiinnostanut. Sitä edelliskertana olimme vantaalla keskivaikeassa mutkassa, josta jäljelle jäi vain kisakokemusta. Vantaan ratavideot löytyy postauksen lopusta.
Martti

Pysynyt terveenä ja kasvanut hyvään tahtiin + karannut kerran. Karkaus reissu tapahtui tietysti yöllä, eikä siitä nyt sen enempää jaksa kirjoittaa. Kannen se oli saanut nostettua auki (monen mutkan ja kiipeilyn tuloksena) ja sieltä se oli sitten lähtenyt tutkimusmatkailemaan. Heräsin siis keskellä yötä (tarkemmin ottaen kello kolmelta) siihen, että tämä otus oli kiivennyt jostakin sängylleni, siis sinne minne edes kanit eivät uskalla liukkaalta lattialta hypätä, niin korkea se on! Äidin vaistot ilmeisesti herättivät minut ja kannoin pikkuisen otuksen takaisin ja jäin seurailemaan sitä. Normaalilta näytti vielä seuraavana aamunakin. Kahdeksan aikaan kun herätin sen pienen otuksen vielä aamulla, katsoakseni sen voinnin yhä uudelleen, niin voi että miten tyytyväiseltä se osasikaan näyttää kun oli päässyt  kerrankin KUNNOLLA juoksemaan! Ja älkää huoliko, nyt terraario on uudestaan muurattu kiinni.. Vaikka tosissani olin varma, että jo edellinenkin järjestely olisi ollut pitävä.
Meillä on Martin kanssa pikkuruinen ongelma. Nimittäin tyytymättömyys. Martti on todella tyytymätön omaan asumukseensa, eikä halua muuta, kuin pois jaloittelemaan. Iltaisin se vain tirkistelee näkyisikö sitä avun kättä, jota pitkin pääsisi taas ulkoilemaan. Tämä stressaa minua paljon, on niin surullista kuinka virikkeet tai tunninkaan juoksentelu huoneessani eivät kelpaa. Työstän siis tätä ongelmaa parhaillaan.. Siitä saisi kyllä monta erillistä postausta.


Minä (näiden elukoiden joukossa.. )

Töitä riittää, mutta myös mielenkiintoa. Lisäpuhtia tuo edessä häämöttävä loma! Olen aloittanut urakalla pihakasvien kuivatukset ja niistä saan koottua suupaloja kaneille, kuin myös toivottavasti lahjoituspalkintoja tuleviin kisoihin! :)
Kuvannut Karoliina L

10 kommenttia:

 1. Oi, Romeota ei kyllä ikä paina, kun se spurttaakin noin! ♥ Ihanat puput ja Martti ♥ Tuhma Martti, ei saa karkailla yöllä :D Nää sun eläimet on kyllä aivan täydellis

  VastaaPoista
 2. täydellisessä kodissa(*), lähetti kommentin itekseen... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Ihanaa kun täältä löytyy innokas vakkari kommentoija! :)

   Poista
 3. Sulla on aivan ihana blogi ja ihanat lemmikit. Itsellänikin on kaksi pupua ja hamsteri. Oli hauska sattuma sillä noin viikko ennen kuin kerroit blogissasi Martista niin olin itse ostanut hamsterin jonka nimesin Martiksi. Mikä kamera sinulla on kun on niin tarkkoja kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käytössä mulla on nikon 3200d ja putkena usein tamronin 70-(?)300. Terkkuja Martille :)

   Poista
 4. Haluisin vaan sanoa että kiitos siitä, kun jaksat pitää maailman parasta blogia ja huolehtia eläimistä noin ihanan hyvin.
  Sun teksteistä ja kuvista tulee aina niin hyvä mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä taas haluan vain sanoa, että suur kiitos sinulle (ja muillekin) kommentoijille. Ilman teidän tukea ja piristystä en jaksaisi pitää blogiani pystyssä! :))

   Poista
 5. Jos Martilla ei ole juoksupyörää niin kokeile hankkia herralle sellainen :) ystävälläkin oli joskus syrkki joka oli tyytymätön asumukseensaja tahtoikoko ajan olla vapaana hän hankki ison juoksupyörän ja eipäs hamsteri enää karkaillut;) 😌 ps rapsuja kaikille eläimille :) t:Ahkera lukia ^^

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi ja neuvosta! On meillä juoksulautanen (aina käytettävissä, mutta siinä hän ei niin kovin tykkää juosta). Pyöräkin on, muttei joka päivä käytössä, sillä mielestäni hamsterin elämän sisältöön tulisi kuulua muutakin kuin pyörä, uni ja ruoka. En siis halua, että hamsterini vain joko juoksee pyörässä tai vain yrittää karata. Haluan sen kaivelevan, etsivän ruokaa, juoksevan vapaana ja tekevän muita mahdollisimman luonnollisia ja hamsterin mielelle hyviä asioita. Juoksupyörän/lautasen pitäisi olla vain hyvä virike lisä :)

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.