sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Peltoreissu, ääälyttömästi kuvia

Eilen kanit pääsivät tai joutuivat ensimmäistä kertaa elämässään mielettömän isolle pellolle. Automatkaa ei ollut paljon ja olinkin jo pidemmän aikaa haaveillut vieväni kaneja sinne. Sää ei ollut ihanteellisin, mutta pelto oli. Kesällä en uskaltaisi viedä kaneja sinne, sillä kammoan käärmeitä ja punkkeja. Talvella taas on muutenkin kylmä ja märkää. Nyt taas oli vaihteeksi se aika, kun pelto oli kuiva ja tasainen! 

Ensimmäisenä vuorossa oli Marley, joka täytti oletukseni aika hyvin. Aluksi jumitettiin ja ihmeteltiin, mutta sitten kun mentiin mentiin täysillä, kunnes taas jumituttiin. Mukaan tarttui siis jumituskuvia :D


Kyllä sitä valjaat päälläkin voi tulla ihan kivoja kuvia ;)

Romeo on aina ollut rohkeampi ja niin se oli myös pellollakin.. omalla tavallaan. Heti kun avasin boksin oven, se ryntäsi ulos, mutta kun olin saanut sille valjaat päälle ja se oli jo vilkuillut ympärilleen meni toisella kokonaan pupu pöksyyn. Mitä kauempana minä olin, sitä latistuneemmaksi Romeo heittäytyi. Jos taas olin lähellä (3-4m) Romeo juoksi syliini ja vilkuili maailmaa jalkojeni alta. Voi toista. Molemmat kyllä alkoivat käyttäytymään varmemmin, kun hieman ensin tottuivat, mutta emme raaskineet kuitenkaan yli puoltatuntia viipyä. Olisi ollut hauska pitää kaneja jaloittelemassa myös samaan aikaan, silloin molemmat olisivat varmasti olleet rohkeampia. Minulta kuitenkin puuttui apuri, joten jätettäkööt se ensikertaan (varmaan ensivuoteen). Molemmat kanit olivat kyllä sellaisia, että vapaanakin niitä olisi voinut pitää, jos molemmat olisivat vain minun omistuksessani.Peltohan nyt muutenkin oli niin iso, että ainakin meidän kanien kunto olisi loppunut kesken jos sen laitaan asti olisi pitänyt juosta ja sitä kautta kadota.


Aiemmin päivällä kävin samalla pellolla, mutta hieman eri seurassa.. :)

Palkinnoksi rohkeudestaan, kanit pääsivät paluumatkan jälkeen suoraan uuteen kesä-aitaukseensa. Nyt niillä oli myös trampoliini kattona (ei kylläkään kunnolla laitettuna, koska mulla meni sen kanssa vähemmästäkin jo hermo). Molemmat riemastuivat, tiedä sitten siitäkö, että oltiin kotona vai siitä, että niillä oli jälleen tutun tuulinen turvallinen aitaus käytössä, eikä tarvinnut leikkiä "oikeaa" jänistä ja mennä ilman suoja-aitoja, vaikka Marley kyllä joskus tästä haaveileekin. 
Romeossa peltoreissu taisi herättää jonkinsortin vaistoja, sillä palatessamme huonoksi mennyt multainen maasto trampoliinin alla tuli täyteen kuoppia, koska herra ei muuta tehnyt kuin kaivanut ja kaivanut. Oli tietysti mukava nähdä kani kaivamassa tunneleita ulkona, on se ihan erilaista kuin sisällä nyhvääminen :)

Kiitos bloggerille uudesta ominaisuudesta jolla kuvien siirtäminen/kohdilleen fiksaaminen on nykyään todella helppoa! Nämäkin sain vaivatta, ilman koodeja laitettua!:)

7 kommenttia:

 1. Varmasti mukavaa vaihtelua viedä kanit ulkoilemaan jonnekin muuallekin kun omaan pihaan. Hienoja kuvia! :')

  VastaaPoista
 2. Voisitko tehä jonkun postauksen tai vastata vaikka tähän kommenttiin et miten tollanen ulkoaitaus olis tarkotus tehä? Haluisin ihan älyttömästi viedä noita jänösiä ulos ja ollaankin valjaiden kanssa käyty mutta isossa aitauksessa vapaana juokseminen olisi tottakai ihan eri asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kanit pitäisivät siitä varmasti, kunhan jotain suojia aitauksessa olisi, eikä vain aukeaa. Hmm.. Aitauksen teko riippuu pitkälti millaiseen tarkoitukseen se tulee. Meilä "aitauksena" toimii lähinä vain 120cm korkea kaniverkko, jota ollaan ostettu yli 4om. Sitten vain ollaan laitettu se trampoliinin ympärille (kaneilla kiva suoja ja varjo sen alla). Tarmpoliinista se on jatkunut vain eteenpäin mutkien ja omatekoisten puu-tolppien varalla. Tällaisessa aitauksessahan kaneja ei voi pitää ilman valvontaa, kun niissä ei ole kattoa ja pohjaa, mutta meillä se toimii muuten hyvin, saa liikuteltua nopeasti ja vaihdeltua sen paikkoja, jottei nurmikkokaan mene pilalle :)

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.