sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Loistava ulko kisakauden avaus!

Päätin etten ihan vielä toteuta tuota toivekuva postausta, sillä toivoisin vielä hiukan enemmän kuvatoiveita. Siispä hyppäämme ajassa taakseppäin eiliseen. Lauantaina 9.4 käväistiin Marleyn kanssa tutussa paikassa puotinharjussa. Kyseessä oli siis vuoden ensimmäiset viralliset ulkokilpailut meille ja hyvin starttasi kisakausi meillä käyntiin, turhaa jännitin! :) Paikalla tuntui olevan vähän porukkaa, mutta päivä sujui sitten ainakin nopeasti meidän osaltamme. Sääkin oli jokseenkin epävakaa, mutta vesisadetta ei onneksi tullut, jes!

Marley kilpaili siis vaikeassa suorassa (toista kertaa elämässään). Tällä tytöllä on ollut aina sellainen tyyli, että aluksi juostaan täysiä ja pudotetaan kaikki, mutta toisella kierroksella vasta oikeasti kilpaillaan. Eilen neiti päätti tehdä kuitenkin ison poikkeuksen ja panosti kaikkien neljän tassun verran ensimmäiselle kierrokselle. Lyhyestä ja suhteellisen epäonnistuneesta lämmittelyhetkestä huolimatta, kisarata oli varmasti neidin parhaiten menty rata ikinä. Tasaista tahtia Marley viiletti ja keskittyneesti hyppäsi radan vain yhdellä virheellä! Kaiksi kertaa jouduin korjaamaan taaksepäin. Ensimmäisen kerran silloin, kun neiti alkoi hidastamaan esteen eteen ja toisen kerran sitten radan haastavimmalla esteellä (femmanilla), josta se yksi virhe kuitenkin tuli. Erittäin harmillista, ettei kukaan saanut tätä rataa ikuistettua videolle, varsinkin kun toisella kierroksella kummallakaan meistä ei enää keskittymistä yhtä hienoon suoritukseen riittänyt. Neljä virhepistettä siis siitä. Vaikean luokan jälkeen ajattelin pikaisesti koittaa rataa vielä kolmannen kerran, joskos saisi hyvän videon muistoksi, mutta silloin alkoi jo väsy ja viima painamaan, joten eihän siitä muuta kuin loppuverryttely tullut. Neljänneksi neiti kuitenkin sijoittui ja todella tyytyväisin mielin lähdin kotiin (ennen palkintojen jakoakin kylläkin) tätä pupua hemmottelemaan.


kuten näkyy melkeinpä kaikki pudotukset vain huolimattomuutta, kun enää ei toisella kierroksella jaksanut hyppiä.

Tänään kanit ulkoilivat ensimmäistä kertaa kunnolla! Vietimme aikaa auringosta nauttien terassilla ja välillä kanit kävivät myös nurmikolla. Pikkuneitimme hppi ensimmäiset iloloikkansa nurmikolla ja Romeokin vaikutti todella tyytyväiseltä saadessaan nuuskuttaa ja maistella ilmaa ja silloin tällöin jotain muutakin auringon hellimässä lämmössä. Tunnin päästä herra alkoi kyllä jo kaipaamaan sisälle, mutta kolmeen tuntiin sain ulkoilumme lähinä Marleyn takia venytettyä. Tässä tämän päivän otoksia. Jos ensiviikonloppuna säät ovat yhtä selkeät kokoan kanien virallisen viritelmän ulkoaitauksesta kasaan, jotta kanit pääsevät revittelemään kunnolla! :)

Mä en ihan oo vielä ymmärtänyt tän agility pöydän tarkoitusta..


 Romeo varmistaa, että kaikki esteet ovat talven jäljiltä selvinneet.

 "paras paikka maastoutumiselle"
 "Näin tätä käytetään"
 "No höh, tuntuupa hölmöltä"


 "Miten niin kömpelö?"
 Eihän mun kamera niissä iloloikissa mukana pysynyt..
2 kommenttia:

  1. Tämä on omasta mielestäni paras katsomani Kani aiheinen blogi :) Ja aika aktiivinenkin :DD Tätä on myös tosi mukava lukea esim. Illalla jos ei väsytä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon!! Aktiivisemmiksi ollaan vasta vähän aika sitten ruvettu :D!

      Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.