lauantai 2. huhtikuuta 2016

let's make the summer

Leudot ilmat ovat hellineet meitä ja nyt toivotaan paljon auringon paistetta! Viikko on ollut ihana, vaikka tekemistä on riittänyt paljon. Kakasi päivää sitten kanit ulkoilivat viimeisen kerran tavanomaisessa ulkotarhassa. Eilen nimittäin uhmasin luonnonlakeja ja rupesin valmistautumaan kesään. Ensin oli lapioitava lumet sieltä noin 20mx15m alueelta, missä kanien ulkotarha sijaitsee.. Nakkasin laipiolla lunta ilmavasti kohtiin, jossa sitä ei ollut niin paljon, tai vaihtoehtoisesti kivetyksille. Pois nurmikolta. Kun alue alkoi tasottumaan hain vielä haravan ja harvaoin lumet tasaiseksi kerrokseksi, jotta nurmikkomme saataisiin mahdollisimman nopeasti esiin ja kuntoon. Naapureilla taisi olla taas erittäin huvittavaa katsottavaa! :D Tällä hetkellä kaneja ei siis voi aitauksessa ulkoiluttaa, ennen kuin maa on kuivunut sillä a) Romeo vihaa loskaa ja märkää sohjoa. Ja b) nurmikko menee pilalle jos sielä nyt hirvesti tallustellaan.. Smalla minun piti purkaa kanien aitaus, jottei nurmikkoon jää painaumia. Siirsin kompostikehikon osat terassille ja metallisen kaniverkon käärin rullalle kivetykselle. Tällä hetkellä puput pääsevät nauttimaan auringosta terassillamme, minne kokosin uuden aitauksen. Ehkäpä voisimme käydä metsässäkin reippailemassa, kun maata on jo paljastunut tarpeeksi, mutta vielä ei käärmepelkoa ole. Enivei, noiden hommien jälkeen täytyi vielä tyhjentää kanien vessalaatikko, hakea uutta kuiviketta, täyttää heinävarasto, hakea kaneille metsästä oksia, imuroida ja tuulettaa kanien viltit ulkona ja mitäköhän muutakin vielä.  Lisäksi tasoittelin hietikko aluettamme, jotta  päästäisiin siihen kanien kanssa mahdollisuuksien mukaan treenailemaan esteitä. Tähän kaikkeen uhrautui reilu nelisen tuntia ja tänään jatketaan!

Lähiaikoina pitäisi myöskin esteet käydä läpi ja kunnostaa.. Osa kaipaa hieman vasarointia, toiset taas uutta maalipintaa. Saattapi olla, että myyn tänä vuonna joitain esteitä pois, sillä säilytystila alkaa olla erittäin rajallinen. Muutkin satunnaiset tavarat pitäisi käydä läpi ja katsoa mihin ne sitten lopuksi päätyvät.
Kuvissa poseeraa Marley ja Romeo viimeisellä ulkoilukerralla tarhassa.


Naapurin koirakin kurkki kiinnostuneena kanien touhuja.Nyt siis odotellaan kiltisti loppujenkin lumien sulamista, jotta kanit pääsisivät pian kirmaamaan nurmikolla. Meillä muuten kävi taas viimeviikolla  oma lannoittajamme kylässä! Kyllä sama nurmi näyyttää kelpaavan vieläkin hyvin näille rusakoille. Niille on muodostunut oikein vakio paikat, jossa mutustellaan ja ihmetellään maailmaa. Kuvan ehdin napata jokunen aamu, ennen kouluun lähtöä.Oletteko te vielä uhmanneet luonnon lakeja tai muuten vain valmistautuneet kesään?

8 kommenttia:

 1. Kiva kun postauksia tulee useammin. Eipä vielä olla valmistauduttu kesään.
  PS. Aivan mielettömän ihania kuvia! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Nyt kun aikaa ja innostusta on niin yritän käyttää sen hyödyksi :)

   Poista
 2. Ihania kuvia <3 Naapurin koira on kans aika sulonen siellä aidan takana :'D

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus ja söpöt kanit :) kannattaa päivittää näin meillä-sivu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Uuh.. joo, heti kun kerkiän!

   Poista
 4. Ihanat puput, hyviä kuvia, hieno ulkoasu ja mikä parasta, tihentynyt postaustahti... AIVAN PARAS BLOGI!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia hurjasti ja mukavaa viikon alkua! :))

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.