sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Martti the hamster

Sanon nyt jo heti, että näitä pikkujyrsijöitä on eritääin vaikea kuvata.. Mitään loistokkaita otoksia on turha haaveilla tällä normi objektiivilla. 

Uudistuksen myötä minulla on nyt ilo ja halu kertoa teille tarkemmin tästä uudesta asukistamme!  Moni on saattanut hänet jo ehkä instagramista (elamantapana elaimet) huomatakkin, ennen tätä virallista, myöhästynyttä postausta. Kolmantena lemmikkinä meillä siis majailee nykyään syyrialainen hamsteri, jonka siskoni nimesi Martiksi. (uskokaa vaan huviksenne, että se on aika tarttuva nimi ja sopii tälle poitsulle hyvin).

 En tiedä kuinka monelle teistä pikkujyrsijät ovat lähellä sydäntä tai kuinka moni omistaa/on omistanut sellaisen. Minä en voi kutsua itseäni jyrsijä-asiantuntijaksi tai todelliseksi harrastajaksi, mutta mielestäni ne ovat kuitenkin hauskoja ja suhteellisen helppohoitoisia otuksia kelpo lemmikeiksi. Häkin sisustaminen ja hamsterin elämän seuraaminen on mukavaa ja erilaisempaa ajanviihdettä. Yö aktiivisuuden vuoksi ne sopivat hyvin tämän hetkiseen vuorokausirytmiini (Ei tarvitse jakaa  aikaansa päivällä enemmille osa-alueille).  

Martenssi (lempinimeltään) tuli meille sopusuhtaisesta eläinkaupasta, faunatar ketjusta. En lähtenyt hankkimaan hamsteria kasvattajalta, koska mielestäni se ei ole niiin tärkeää, kun pikkujyrsijöistä puhutaan.. Hamsterit elävät kuitenkin niin lyhyen iän, ettei kasvaimia tms. voi jalostuksellakaan välttää. Suvustakaan minulla ei kummoisempaa kiinnostusta ollut, sillä eihän tässä mitään poikueita olla teettämässä! Kyselin kuitenkin eläinkaupalta hamstereiden alkuperästä, luonteesta sekä kaikesta muusta mitä mieleeni silloin tuli ja sain tietoihini alkuperäisen kasvattajan yhteystiedot. Muutaman hassun käsittelytuokion jälkeen lähdimmekin kaupasta uuden tuttavamme kanssa. 

Martti tuli meille jo nuorena (viisi viikkoisena) ja tällä hetkellä hän on iältään n. 4kk. Tänä aikana hän on sopeutunut kotiinsa ja meihin erittäin hyvin. Hän ei ole koskaan purrut ketään, tai ollut varomaton käsiteltävä, vaan täysin päinvastoin. Jo seuraavana päivänä saapumisestaan Martti osasi harjoittelun jälkeen kiivetä omatoimisesti "olkapäälle" jonka kautta se palkkioksi pääsi turvalliselle alueelle jaloittelemaan. Häntä ei siis kertaakaan ole tarvinnut "kaapata" tai nostaa ulos terraariosta, vaan sensijaan hän on kiivennyt aina itsenäisesti kädelle! :) Tässä pieni klippi siitä.. nykyään hän osaa tulla kyllä jo paljon reippaammin ja vaikkei käsi olisikaan reunaa vasten, missä tätä aluksi harjoiteltiin.


Toivotetaan siis tervetulleeksi tämä pikku otus ja sanotaan vielä yhteisesti kaikille myöhästyneet pääsiäis terveiset! Miten lomanne Muuten sujui? 
Voitte jättää Marttia koskettavia kysymyksiä, jos jokin jäi mietittttämään Vastaan niihin mielelläni :) 

9 kommenttia:

 1. Kivsu postaus ja jatkossakin olisi kiva kuulla Martin kuulumisia! Oikein ihana hamsteri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, eiköhän siitä jotain kerrottavaa löydy:)

   Poista
 2. Meilläkin on hamsteri tosin se on venäjänkääpiöhamsteri talvikko, eli ei ihan saman laisia ole :)
  Mistä muuten sait idean ottaa syrkin? Saitko Martin mukaan mitään sukutietoja? Aiotko käydä sen kanssa näyttelyissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymyksistä. En oikein tiedä.. Olin miettinyt sitä jo pitkän aikaa, etten enää muista "alkuperäistä" innostusta. Sukutietoja ei tullut. Enkä aijo varmaankaan käydä näyttelyissä.. Turhaa stressiä hamsulle :)

   Poista
 3. Juu onhan noi hyviä kuvia silti! Jatkaa samaa mallia niin opit vielä ottamaan kunnon mestari kuvia! :D on kyllä hieno Martti!

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.