maanantai 21. joulukuuta 2015

4,3 kiloa, elämän iloa!

Mulla kävin tänä vuonna vähän hassusti jouluvalmistelujen kanssa. Tein joulusiivouksen selvästikkin liian aikaisin, sillä nyt olen jo ehtinyt sotkea kaiken (ja kanit tietysti oman osuutensa). Enää ei edes huvittaisi siivota, sillä ei tunnu ollenkaan 21. päivältä joulukuuta, ainakaan vielä. Ulkona ei ole lunta ja päänikin on vähän huimaillut päivisin. Saa nähdä millaisiin tunnelmiin päästään loppujenlopuksi tänä vuonna.
Toissapäivänä kuvasin kaneja, enemmän Romeota, joka osaa herkkujen avulla todella kivasti poseerata kameralle. Vasta myöhemmin hoksasin, että olisihan niihin kuviin voinut kehitellä jouluisen taustankin, mutta eeih.. näillä mennään tällä kertaa. Marleyta jännitti olla pöydällä taas sen verran, ettei sen kuvista tullut muita kuin marsun näköisiä kökötys/varovaisia ryömintä otoksia. Tänään punnitsin kanit. Mikäli meidän vanhaan ja rasittavaan vaakaan on ollenkaan uskomista, Romeo painoi 2,4 kg. Samoilla linjoilla ollaan siis koko edellinen vuosi kuljettu. Marleylla painoa oli tälläkertaa 1,9 kg. Sen paino on vuoden aikana vaihdellut 1,8- 2, 1 kg välillä. Ei paha. Romeolle olisi kuitenkin hyvä saada turvallisesti lisää massaa. Saattaa kuulostaa ehkä oudolta sielä ruudun takana, mutta täällä näkee kuitenkin, että pieni lisäpaino (esim 2, 8-3 kg) ei olisi pahitteeksi. Nuoruus iässä Romeolla oli painoa jossain vaiheessa jopa 3,5kg tai yli. Se ei ollut sille edes liikaa, eikä tuntunut vyötärössä ollenkaan. Vanhetessa massaa on pudonnut siis paljon, mutta tasaisesti, niinkuin kaneille vanhetessa yleensä saattaakin tapahtua. Mistään nopeasta painonlaskusta ei ole kyse, eli sen puoleen en huolestu. Tuo pudotus on kuitenkin siinä kolmessa vuodessa hiipunut nykyiseen, jossa ollaan pidemmän aikaa mietiskelty ja katseltu vieläkö laskee. Enempää ei ole pudonnut, onneksi. Lihaksista on lähtenyt suurin osa massasta, vaikka saman verran on kanilla liikunnanmahdollisuutta kuin aikaisemmin. Taitaa vain päiväunet viedä voiton! Muttei sekään haittaa, hyvä vaan, että osaa levätä ja rentoutua. 


15 kommenttia:

 1. Eikös kääpiölupalle 2,4kg ole liian paljon?

  VastaaPoista
 2. Miks Roomeo painaa noin paljon os ihannepaino klupilla on 1-2kg?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1-2kg ei ihan tarkka ihanne paino klupalle ole. Esimerkiksi Suomenkaniyhdistykden sivuilla sanotaan, että klupan ihanne paino on 1,41-1,90kg. Romeo ei ole kuitenkaan edes rungollisesti ihanne kluppa. Sen kroppa on paljon isompi, eikä se ole yhtä pallomainen, kuin pitäisi. Varsinkaan tällaisissa tapauksissa en seuraa kanin painoa verrannollisesti rodun ihannepainoon. Täälä livenä Romeo on luisevan oloineen, eikä se ole koskaan ollut kroppaansa suhteutettuna ylipainoinen, ei edes silloin , kun painoa oli yli 3kg. Saattaa kuulostaa oudolta sielä, mutta tämä kani ei tosiaan ole verrattavissa ihannepainoihin. :)

   Poista
 3. Riippuu yksilöstä, jos ihannepainoon verrataan niin on.

  VastaaPoista
 4. Hei,
  mistä tuollaisia kliksuttimia, joilla kania palkitset, saa? Mitä käytät herkkupalkintona esim. agilityssä? Minulla on uusi, nyt kolmen kuukauden ikäinen luppalapsi, ja kaipaan kovasti tietoa ja vinkkejä siitä, mitä kanin kanssa voisi tehdä ja miten sitä voi kouluttaa! Mistä löytäisin neuvoja temppujen oppimiseen?

  Kiitos : )

  t. tuore lupan omistaja

  VastaaPoista
 5. Moikka!
  Tosi kiva jos olet innostunut kanisi aktivoimisesta! Naksutin ei itse ole kanille se palkinto (vaan kertoo, että kani teki juuri naksun aikana olevan asian oikein ja saa sen jälkeen palkkion). Naksuttimia saa eläinkaupoista ja joskus tavallisista marketeistakin. Palkkiona meillä toimii yleensä ihan kanin omat pelletit ja esim. Porkkana. Naksutin "koulutus" toimii samalla periaatteelta eläimestä riippumatta, eli vinkkejä voi löytää koirakeskustelujenkin puolelta. Muuten vain nettiä selailemalla hakusanalla naksutinkoulutus tai esimerkiksi cliker training. Toivottavasti saat vinkkejä tulevaisuudessa myös meidän blogistamme ;) Sillä noita aiheita ajattelin täälä vähän availlakkin muunmuassa videoiden avulla.

  VastaaPoista
 6. Hei,
  kiitos vastauksesta!
  Tosi mukavaa, jos teet videoita aiheesta! Olen katsellut blogistasi, miten hienosti kanisi menee agility-rataa. Odotan ihan hirveästi kanini kanssa harrastamista, kunhan vaan opin, miten opettaa pupua. Tosi sosiaalinen se on ja kaipaa huomiota, peloton, rohkea. Mutta aika laiska. Kunhan se vähän kasvaa, käytän sen kastraatiossa ja se saa kanikaverin. Toivon molemmille aktiivista kaninelämää.

  Kiitos naksutin- infosta. Luulin tosiaan, että naksutus toimii palkintona ; )

  Kiitos myös blogistasi tosi, tosi paljon!

  t- lupanomistaja

  VastaaPoista
 7. Eihän tuo paino vielä paljon ole :-)! Ja muuten, sinun blogi on todella kiva, ja saa itsekin inspiraatiota opettaa ja touhuilla kanien kanssa! :-)

  VastaaPoista
 8. Eihän tuo paino vielä paljon ole :-)! Ja muuten, sinun blogi on todella kiva, ja saa itsekin inspiraatiota opettaa ja touhuilla kanien kanssa! :-)

  VastaaPoista
 9. En voi kommentoida youtubeen :( mutta se video (marley opettelu kaivaan) oli tosi hyvä ja just tollasia haluun lisää :D♡ ja sit se että miten kanin saa tottuun naksuttimeen? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kattellaan koska saan postausta kassaan :)

   Poista
 10. Ja tosta kommentista (et oo viä hyväksynyt sitä) unohtu että kun tuun varmaan mun kaverin kanssa katsomaan joitain kanikisoja nii jos satun näkemään sut niin saanko tulla moikkaamaan? :) ja varsinkin kun noi sun kanit haluisin nähdä ihan livenä <3 vaikkakin Romeohan ei enää esteitä hypi niinku kisoissa niin otatko sen joskus silti mukaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Romeo ei enää virallisissa kisoissa pyöri. Marleyta ja minua saa tulla moikkaamaan :)!

   Poista
 11. Kiva postaus :) Millä punnitset kanit? Yritän itsekkin kouluttaa kaneja temppuihin ja Bianka on ainoa fiksu joka oppii jotain :D

  http://kanien-maailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.