keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Puuroista iltaa kaikille

Tiedättekö sen tunteen kun kaneille aijemmin maistunut pelletti ei tunnu enää kelpaavan, vaikkei kyse ole suolistotukoksesta, sairaudesta, tai siitä, että masu olisi täynä heinää tai äidin tuputtamia herkkuja (onneksi terveellisiä) ? Meille käy näin aina silloin tällöin (vaikka jos ihan totta puhutaan niin samakin ruoka maistuu kaneille aina, ellei masu ole täynä tai suolistossa  ole ongelmia). Niin tai näin, kuitenkin on hauska hemmotella kaneja silloin tällöin. Ja tälläkertaa se tapahtui puuro-annoksen merkeissä!
Meidän kanit pitävät kovasti puurosta, jonne on omistajankin helppo sujauttaa "lisäravinteita" (yrttejä, pellavansiemeniä tms.) mikäli kani ei niistä muuten pidä. Puuron tekeminenkin on erittäin simppeliä, eikä se vaadi paljon aikaa. Pellettiseos on hyvää myöskin tiettynlaisille toipilasotilaille.
Puuron tekeminen on yksinkertaista ja yksinkertaisimmillaan siihen tarvitaan vain vettä ja kanin pellettejä, jotka miksataan kiehuvassa vedessä yhteen ja annetaan jäähtyä. Kaikki muu onkin vai plussaa tai miinusta omaan pellettipuuro seokseen.
Tänään kanit maiskuttelivat enemmän kuin hyvissä mielin, minun tekemää mössöä, jonka teko-ohjeet löytyy alapuolella askarrellusta videoklipistäni. Jos joku aikoo videosta ottaa mallia niin kannattaa huomata kuitenkin se, että määrät oli mitoitettu kahdelle perusterveelle pupulle kahden päivän anokseen. (yhden päivän annokseen olisi tullut liian vähän aineksia keittämisen kannalta).12 kommenttia:

 1. Sori jos et ymmärrä :D Mut siis et onks tota pakko antaa ja mitä kani hyötyy tuosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään ole pakko antaa :D. Kani ei saa siitä muuta kuin niitä ravinteita joita joukkoon laittaa (eli ei hyödy käytännössä yhtään sen enempää, kuin syöttäisi ainekset "normaalissa muodossaan". Kanit kuitenkin usein pitävät tästä ja siksi se voi tuoda kivaa vaihtelua muutaman kerran vuodessa annettuna :) Ne kanit jotka ovat kuitenkin menettäneet ruokahalunsa jostainsyystä (esimerkiksi toipuminen leikkauksesta) voivat puuron avulla saada ruokahalunsa nopeasti takaisin! Usein pelkkä vesi/yhden pelletin puuro maistuu meidän pupuille paljon paremmin kuin vain kovat, kuivat nappulat. Vesi tekee ihmeitä :D Tietenkään puuroa ei kannata usein syöttää.

   Poista
 2. Täytyypä joskus kokeilla! Onnistuuko keittäminen siis jos puolittaa annoksen? :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän, isompia annoksia on vain helpompi keitellä, mutta vaikeampi säilöä :)

   Poista
 3. Ootko koskaan koittanu tavallista puuroa? Meillä ainakin kanit tykkää esim. kaurapuurosta tosi paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan muutaman kerran on suolatonta kaurapuuroa pikkuriikkisen kokeiltu, mutta hyvin maistui :)

   Poista
 4. Mitä tarkoittaa rl, jos se ei kerran oo ruokalusikka (rkl)? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ruokalusikallista tarkoitan ;)

   Poista
 5. on oikeestaan tosi naurettavaa et puhut itestäs "eläinihmisenä" ja ku sun videoblogi on: "elämäntapana ELÄIMET".. kanien kanssa eläminen ei oo mitään verrattuna vaikkapa jo kissaan tai pieneen koiraan, niitä eläintenhoitajankin varmaan pitäis enemmän opiskella ja perehtyä niihin.. ja hyvä ku oot kaksoistutkinnossa koska sun äidinkieli ei oo kovin hyvää...

  VastaaPoista
 6. Blogini on TÄLLÄ hetkellä rajoittunut juurikin kaneihin, muttei se tarkoita sitä, että en viettäisi elämääni myös muiden eläinten kanssa. Kanin kanssa asuminen on todella erillaista kuin koiran tai kissan, joskus ehkä haastavempaakin (vaikka tämähän onkin mielipide asia). Pakko kuitenkinn kysyä, että onko sinulla omakohtaista kokemusta mitä eläintenhoitajat opiskelevat? Sillä joukkoon kuuluu myös lukuisia kissa ja koirakursseja, vaikka se ei tarkoitakkaan sitä, että opiskelija saisi siitä tietoa ja taitoa yhtä paljon kuin esimerkiksi 10 vuotta todellinen harrastaja/kasvattaja on tietoa kerännyt. Mutta jostainhan sen harrastajan/kasvattajankin on täytynyt aloittaa, tietämättömänä.
  Kutsun itseäni kyllä eläin ihmiseksi, sillä mielestäni kaikki monipuolisesti eläinten parissa touhuavat ja melkein kaikkia eläimistä/ eläinten parissa viihtyviä ihmisiä voi kutsua sillä nimikkeellä, mutta tämäkin on vain oma mielipiteeni, sinulla saa tietysti olla omasi..
  Minulla on todettu vaikea lukihäiriö, joten se varmasti vaikuttaa tekstiini. Olen huomannut sen itsekkin. Tietysti yritän aina kehittyä ja haluasin kovasti osata kirjoittaa yhtä lahjakkaasti kuin monet muut, muttei se vain yksinkertaisesti minulta luonnistu. Kaksoistutkinto tuskin auttaa siihen, vaikka äidinkielen tunneilla voinkin saada hyviä vinkkejä ja kartoittaa kielioppitaitojani entisestään. Jos tekstini kuitenkin on todella vaikeasti luettavaa, ei ehkä kannata jäädä blogini puolelle seurailemaan. Tai ylipäätään jos jokin muu täälä niin kovasti rupeaa ärsyttämään ;)

  VastaaPoista
 7. Missä asteessa hellan pitää olla kun toi puuro keitetään?

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.