maanantai 16. marraskuuta 2015

Agility harjoituksia (kiikkulaudan testaulua).

Tällä kertaa luvassa jälleen vähän lyhyempää ja toiminnallisempaa postausta, sillä aikabudjettini on ollut kovin rajallinen jo pidemmän aikaa. Kaiken lisäksi postus tulee vielä muutaman päivän myöhässä, mutta näillä mennään..

Sisällä puuhailemisesta on muodostonut jälleen tapa, kun ulkona ei kosteuden ja etenkin pimeyden takia tule enää viihdyttyä yhtä hyvin. Viime viikolla harrastelimme jälleen agilityä, sillä halusin päästä testaamaan uutta kiikkulautaa, jonka rakensin kaneille jokunen aika sitten. Kiikun rakentaminen oli yllättävän helppoa (laatutyövälineillä). Rakentamista hauskempaa oli kuitenkin lopputuloksen testaileminen ja kanien ilon ja tekemisen meiningin näkeminen! Ensimmäisenä vuoroon pääsi Romeo, koska hän on luonteeltaan rohkeampi ja kokeneempi harrastaja. Ajattelin, että Romeo uskaltaisi muutaman kokeilun jälkeen menemän laudan herkun avulla muttei siihen edes niitä tarvittu. Ennenkuin ehdin edes herkuilla houkuttelemaan Kluppa poika tallusteli laudalla nimittäin oma-aloitteisesti jo muutamaan kertaan. Herkun kanssa se sujui sitten tietysti vielä nopeammin ja paremmin. Itse rataa kokeillessamme tuli hieman haasteita vastaan, kun vauhti meinasi viedä maltilta voiton. Välillä pupu loikki laudan keskeltä tai lopusta pois jolloin yritin näyttää herkun kanssa, että sen loppunasti käveleminen on palkitsevampaa ja parempi tapa, kuin häseltäminen! 

Marleyn kanssa ei sujunut ihan yhtä hyvin, sillä neiti pelkäsi kovasti keinusta lähtevää, pientäkin äänen narahdusta.  Tulin sitten hyvin nopeasti siihen tulokseen, että tämän harrastuksen tulee olla vain hauskaa, eikä ollenkaan pelottavaa! Marleyn ei siis tarvitse ollenkaan kiikkuilla, ainakaan ennen ääneen tottumista. Teimme kuitenkin harjoituksia jotka rohkaisivat kania ylittämään itseään. Marley pääsi kokeilemaan lautaa ilman kiikkua ja ääntä, jolloin kaikki alku kankeuden ja jännityksen jälkeen sujui todella kivasti! :) 


Mitäs mieltä olette meidän kiikkulaudastamme ja super suloisista agilitykaneista ?


6 kommenttia:

 1. Hieno kiikkulauta ja söpöt puput! :3 Kiva postaus/video :)

  VastaaPoista
 2. Oon seurannu sun blogia pitkäön ja on tosi kiva postaus!! Voisitko sä laittaa ohjepostauksen tai jotain sinne päin miten tuollainen kiikkulauta rakennetaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon! No se on vähän hankalaa, kun se on jo rakennettu :/ ..

   Poista
 3. Blogistani löytyy sulle kysymyshaaste, johon voi halutessaan vastata :-)
  www.neanelaimet.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! En varmaan ehdi tätä tekemään, mutta ehkä joskus paremmalla ajalla! :)

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.