Sivut

perjantai 4. syyskuuta 2015

"kallisko"!? No mikä sitten on hyvä hinta?

Oletteko koskaan kiinnittäneet huomiota kanien myyntihintoihin? Mitä mieltä olette niistä? Ovatkoo ne mielestänne kalliita, sopivia vaiko liian halpoja? Tietystihän se riippuus myös siitä miltä kantilta asiaa katsoo ja kuinka pitkälle sitä ajattelee. En ole itse kanien kasvattaja. Minulla ei siis ole kokemusta "kani bisneksestä". En ole koskaan joutunut edes myymän kania (onneksi), mutta jos myisin minkä asettaisin sille hinaksi? Mikä kanin arvo on rahassa ja miksi? Kaikki varmasti ymmärtävät, että itselleen rakkaita henkilöitä, esineitä, kokemuksia jne. ei aina voi mitata rahassa, vaan silti niin tehdään (ja joudutaan tekemään) esimerkiksi kanien kohdalla. Oletteko miettineet miksi koirat ovat kalliimpia kuin kanit? Koko ei tässä asiassa ratkaise vaan oikeasti kysehän on siitä, että koira on lemmikkinä arvostetunpi, sitähän pidetään ihmisen parhaana ystävänä. Entäs sitten kilpikonnat, jotka ovat hintaluokassaan kaneja ylempänä, vaikka ne eivät lemmikkeinä ole yhtä suosittuja kuin kanit. Kenties syynä tähän ei ole se etteikö kilpikonnia haluttaisi myydä vain osaaviin koteihin vaan se, että niiden kuljettaminen laittomasti maahan(Vaikka kaikki eläinkauppojen konnat eivät tietenkään ole salakuljetettuja), kasvatus, hoito jne. maksaa maltaita. 


Olen kuullut lukuisia tarinoita hankkijoista, jotka vetäytyvät lemmikkiä(etenkin kania) ostaessa vedoten liian pitkään välimatkaan tai muihin, mielestäni älyttömiin syihin. Kyllähän julkinen liikenne kulkee, jos autoa ei omista ja useimmat kasvattajtkin kiertävät näyttelyissä tai muissa kanimaisissa tapahtumissa niin, että kyyti saataisiin yleensä aina järkevästi sovittua. Vaikka sitten niin, että kasvattaja tai miksei kaverikin toimisi kuskina, bensamaksua vastaan. Tällaiset ihmiset, jotka luopuvat varaamastaan kanista, matkan tai jonkin muun älyttömän syyn takia eivät selvästikkään ole oikeasti kiinnostuneita ja valmiita sitoutumaan. Tällaiset ihmiset tavoittelevat usein vain helppoa ja söpöä lemmikkiä, ehkäpä jopa omille lapsilleen leikkikaveriksi. Jos pelkästä välimatkasta koituu joillekkin jo este josta seuraa varauksen peruminen, niin en keksi syytä miksei näin kävisi myös "kalliilla" myytävän kanin kohdalla. Ehkäpä ideana oli aluksi hankkia pupu tietyltä kasvattajalta (Koska sielä niitä myydään halvemmalla kuin eläinkaupassa), mutta lopulta kani ostetaankin aivan sattumanvaraiselta kasvattajalta tai eläinkaupasta vaan, jotta ihminen pääsisi helpolla ja halvalla

Myönnän eksyneeni aiheesta, joka koski siis kanien myyntihintaa. Minun mielestäni kanien hinta eläinkaupoissa sekä kasvattajilla on aivan liian pieni. Varsinkin vanhemmat jotka hankkivat lapselle lemmikkiä, ostavat mielusti mahdollisimman halvan ja helpon sellaisen, koska monet ihmiset uskovat hinnan olevan suhteessa eläimen elinikään, hoitoon ja kuukausittaisiin kuluihin, 
Silloin se oli vielä vauva :3
Olen hyvin varma siitä, että jos kanit maksaisivat eläinkaupoissa 250-300€ kappaleeltaan niin monet vanhemmat miettisivät vähintään kaksi kertaa tarkemmin ennen hankintaa, joka johtaisi siihen, että kaneja olisi vähemmän väärinymmärretyissä perheissä, löytöeläintaloissa, sitikaneina tai kiertolisina. Mutta sehän ei olisi kannattavaa eläinkaupoille, eihän? Niiden tarkoitus on myydä rahantakia kaneja niin paljon, kuin ihmiset niitä koteihinsa vain tunkevat. Siksi hinta eläinkaupassa onkin usein "kallis" muttei liian kallis. 

Sitten kasvattajiin: Mielestäni etenkin he voisivat nostaa kanien myyntihintaa, sillä eläinkauppoihin harva tuskin pystyy vaikuttamaan. Tällätavoin monet turhat "pupusta haaveilevat kyselijät" jättäisivät varmasti kyselyt kyselemättä, ennen kuin ovat miettineet asiaa tarkemmin. väkisin pistää miettimään ovatko kaikki ihmiset nykyään niin massan mukana kulkevia, etteivät kasvattajatkaan uskalla rikkoa "normaalia" hintarajaa, koska muut voisivat sitä vähän "paheksuakkin"? Vai pelkäävätkö kasvattajat, hintarajan nostaminen saisi liian monen kasvatin jäämään kotiin? Mutta sehän ei ainakaan minusta kuulosta useimpien kasvattajien "iskulauseelta" jossa väitetään, että kaneja myydään "vain hyviin koteihin". Miettikäähän nyt tekin: Kasvattaja, joka myy kaneja vain hyviin koteihin, ei uskalla myydä kaneja kalliimmalla, kuin muut sillä hän pelkää, että se aiheuttaisi monien kasvattien kotiin jäämisen, mutta eikö se vain olisi hyvä asia? Sillä jos kanit kerta hintansa takia jäisivät käteen niin eihän se silloin tarkoita, että ostaja (joka olisi ostanut kanit halvemmalla) on niistä oikeasti kiinnostunut, vai ettekö ole samaa mieltä? 

En halua kuitenkaan paheksua kasvattajien määrittelemiä hintoja, vaan enemmänkin eläinkauppoja, joiden hintojen pitäisi mielestäni nousta, lähinä sen takia ettei kaneja aivan mihin tahansa koteihin menisi. Ja tietysti ymmärrän, että jos kanit olisivat kasvattajilta ostaessa huomattavasti kalliimpia (tai samanhintaisia kuin eläinkaupassa) niin aika moni aloitteleva perhe joka haluaa päästä helpolla, menisi ostamana sen kanin sieltä eläinkaupasta, hinnan vuoksi, mutta tällöin kasvattajille jäisi todennäköisemmin vain oikeasti perehtyneitä ja kiinnostuneita ostajia, joka hyödyttäisi varmasti oikeiden kotien etsinnässä. 

Joku ehdotti minulle myös sellaista epidemiaa, että tuon ylemmän kappaleen seurauksena, kasvattajia pidettäisiin tehtailijoina, jotka teettäisivät poikueita vain rahan perässä. En kuitenkaan usko että homma kääntyisi siihen, koska kukaan kanikasvattaja tuskin elättää itseään poikueita teettämällä (toisin kuin ehkä jotkut pentutehtailijat), varsinkin kun puput ehtivät melkeinpä syödä kasvattajan saamat rahat ennen poikasten luovutusikää ;)


Mikä on teidän mielestänne kanille sopiva hinta, tai kysytäämpä niinpäin, että ovatko kasvattajien ja eläinkauppojen hinnat teidänmielestänne kelvolliset? Miksi ja miksi eivät Haluatko kuulla lisää mielipidepostuaksia, millaisia? Mitä piditte tästä? :)

Ps: Pahoittelut vähäistä kuvasaldoa tälläkertaa ;(

23 kommenttia:

 1. Koirat eivät ole kaneja kalliimpia siksi että ne olisivat arvostetumpia. Koiran pennuttaminen maksaa todella paljon ja yhteen pentueeseen menee monta sataa euroa (jos et tiedä mistä summa koostuu, googleta). Myös kilpikonnan hinta koostuu siitä kuinka kallista niiden hoitaminen on. Kannattaa hankkia tietoa asioista ennen kuin esität ne faktana.. :D

  Esitit hyviä pointteja, mutta tekstin sävy oli välillä melko syyttävä. Itse olen sitä mieltä ettei kanien nykyisissä myyntihinnoissa ole mitään vikaa.

  VastaaPoista
 2. Tiedän kyllä mistä koirien hinta koostuu (muunmuassa), mutta en ottanut sitä esille sentakia, koska koirat silti ovat arvostetuimpia lemmikkeinä kuin kanit. Kilppareista taisinkin jo mainita, että hoito maksaa ja toinkin esille sivuseikkana esille, sillä jos vanhemmat ostavat lapselleen eläimen sen hinta ei ole suoraa verrattavissa eläimen tuleviin kuluihin (kuten yllättäviin eläinlääkärikäynteihin).
  Teksti saattoi olla syyttävä, mutta tarkoituksenani ei ollut tietänkään syyttää ketään vaan kertoa ja haastaa muutkin miettimään kuinka monia kaneja tämä voisi pelastaa huonoista kodeista, vai jäikö pääpöinttini aivan epäselväksi? Minkä takia hinnat ovat sinusta hyvät? Esim. Eläinkaupassa? Kysyn siksi, että olen jo perustellut miksi ne omasta mielestäni eivät ole-- kaneja joutuu liikaa vääriin ja huonoihin koteihin josta ne jatkavat herkemmin sitikaneiksi, löytöeläintaloom tms.

  VastaaPoista
 3. Hyvä postaus :) mustakin kanien hinnat on ehkä hieman liian alhaiset ne voisivat olla vaikka 80-150€ tai siis moniajon kaneja myydään tuolla 80€ mutta riippuu kanin rodustakin ehkä vähän. Mutta mäkin voisin nostaa ne hinnat tonne vähä päälle 100€ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, tää auttais varmasti monia kania hankitsevia miettimään vähän tarkemmin :)

   Poista
 4. Minun mielestäni tämä on lähes totta. Kaneja etsitään mahdollisimman halvalla ja niitä Halutaan vain lasten lemmikiksi. Mielestäni hintoja ainakin eläinkaupoissa pitäisi nostaa. Meidän naapurissa asuu perhe, jossa vanhin lapsi on eskarissa. Niillä on 2 tosi pientä pupua. Pikkusiskoni kun tuntee nämä niin on sanonut että ne juoksee ympäri pihaa pupu kainalossa ja kuulemma ovat laittaneet valjaisiin ja _nostanut_ ilmaan ja keinutellut. Pikkusiskoni sanoi siitä niille ja onneksi se äiti oli järkevä ja myi puput. Tuossakin tilanteessa varmaan lapset ovat halunneet pupun ja niille vain ostettiin halvalla jostain. Jos hinta olisi ollut enemmän, olisi nämäkin varmasti miettineet monta kertaa enemmän ostamista pupuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Minäkin haluasin nostaa noita eläinkauppahintoja..

   Poista
 5. Ihan mahtavaa tekstiä! Olen aivan samaa mieltä tuosta hintojen nostamisesta, itse olen nähnyt niin paljon niitä tehdashäkissä kököttäviä kaneja, että hintojen nousu olisi tarpeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että muutkin ovat samaamieltä! Noita tehdashäkkikaneja löytyy kyllä ihan liikaa.. ;(

   Poista
 6. Jos kanejen hinnat kallistuisivat, kävisikö niin, että niitten myynti vähenisi ja niitä ei saataisikaan helposti kaupaksi ja sitten kanille saatettaisiin tehdä jotain vielä kauheampaa? Ja toisaalta kanin ostajat panostaisivat kaneihin enemmän ja sellaisia tehdashäkki kaneja ei välttämättä tulisi... En halua loukata kenenkään mielipiteitä, koska ymmärrän, että molemmissa on hyvät ja huonot puolet.:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin postuaksen herättävän ihmisissä joitakin tunteita, mutta hyvä niin, sitähän minä hainkin. Olisin kuitenkin halunnut mahdollisimman vähän anonyymikirjoittajia. Jotkin kasvattajat saattaisivat toki lopettaa kaneja jotka eivät mene kaupaksi, mutta sellaisia ihmisiä minä en kutuisi hyviksi kasvattajaksi. Tottakai tehdashäkkikaneja saattaisi tulla, mutta uskon siihen, että vähemmän. En loukkaannu kommenteista (etenkään anonyymien kirjoittamista) joissa esitetään oma mielipide asiaan. Huomaa kuitenkin, että minun hankalampi ymmärtää sinun mielipidettäsi, sillä et kertonut yhtäkään vastaväitettä, miksi niin ei tapahtuisi, miksi väärinymmärrytejän lemmikkikanien määrä EI vähenisi? miksi maailma hintojen nousun myötä EI voisi muuttua edes vähän paremmaksi?

   Poista
 7. Mielestäni 50-60€ on oikein sopiva hinta koska jos kanit olisivat 150€. Niin luultavasti moni kani jäisi myös ilman kaveria.

  VastaaPoista
 8. Itse eläinkaupassa työskennelleenä ja myös kaneja myyneenä voin todeta, että niitä myydessä ollaan kyllä perehdytty uuteen kotiin tarkasti ja opastettu uusi koti uuteen perheenjäseneen huolellisesti. Eli en usko, että "edulliset hinnat" tai helppous ostaa eläinkaupasta johtavat huonoihin kanikoteihin. Eläinkaupassa myytävän eläimen hinta koostuu usein: eläimen kasvattajan haluama summa + eläimen hoidosta koituvat kulut + muut kaupan kulut + vielä mahdollinen voitto.

  Sitten taas kasvattajilla, itse olen sitä mieltä että hinnat rotukaneilla ovat kohdillaan ja tuntuvatkin olleen hienoisessa nousussa viime vuosien aikana. Satoja euroja en kyllä olisi valmis rotukanista maksamaan. Itse olen ajatellut kasvattajallakin hinnan muodostuvan kanin kuluista, todella väärä lähtökohtahan kasvattamiselle olisi lähteä tavoittelemaan suuria rahasummia. Eiköhän kasvattamisella lähinnä ole tarkoitus edistää kanirotujen kehittymistä ja kasvattaa pääasiassa itselleen. Myyntiin kasvattamista en ymmärrä.
  Risteytyskanien hintoihin en edes uskalla ottaa kantaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla ettävtällaisia eläinkauppojakin on, se olisi ehkänpitänyt lisätä tekstiin eikä yleistää kaikkia. En kuitenkaan voi uskoa, että eläinkaupoissa koskaan oltaisiin yhtä tarkkoja ja varmoja minne kotiin kani menee, eläinkuapan työntekijät eivät voi edes haaveilla kuulevansa kanin kuulumisia vuoden päästä. Tiedän kuitenkin, että monet eläinkaupat eivät ole kiinnostuneita ja varmasti se riippuu myös siitä ketkä ovat sinäpäivänä työvuorossa tiskintakana. Itse olen ollut työharjoittelussa mm. Faunattaressa ja sielä myyjiä ei kyllä oikeasti voinut kanin tulevaisuus vähempää kiinnostaa ;(. Hyvä kuitenkin kuulla, että tällaisiakin on, vaikken sitä silti täysin pysty vakuuttumaan ennenkuin "näen itse". :)

   Jebs minäkään en myyntiin kasvattamista ymmärrä missään muodossa.

   Kiitos kommentistasi se oli mielenkiintoinen ha hyvin kirjoitettu! :)

   Poista
 9. Minunkin mielestä kanen hinta voisi nousta edes 80e tai jopa 200e. Kun mainitsit tuolla että monet etsii helppoa ja halpaa eläintä lapsen leikkikaveriksi. Ensinnäkin kani EI ole helppo eläin jos haluaa oikealla tavalla hoitaa. Useat kanit ei myöskään tykkää pikkulapsista koska kani on kuitenkin sellainen eläin että haluaa usein rauhaa ja varsinkin päivällä (ainakin meillä) nukkuvat ja vasta illalla virkoavat kunnolla ja lapsi perheessähän tälläinen kanin rauhan kunnioitus ei onnistuisi koska lapset menevät aikasin nukkumaan jolloin ne päivällä leikkivät kanin kanssa joka alkaa kanista tuntumaan helpostikkin tressauttavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, kiitos mielipiteesi jakamisesta! :)

   Poista
 10. Vielä lisäystä että täällä Oulussa on eläinkauppa jossa kolme kania asuu sellaisessa 80x50 häkissä sukupuolista tietämättäkään. Ja olen kuullut huhuja siellä käyneiltä jotka ovat kaneja käsitelleet että kaneilla olisi riitelynjälkeisiä haavoja jotka olisi jo eläinlääkärin asia mutta siellä ollaan vain sanottu 'ei tarvi' vaikka vähän matkan päässä olisi eläinlääkäri

  VastaaPoista
 11. ;(( kamalaa tuommoinen vastuuttomuus..

  VastaaPoista
 12. kaverillani on kahdelle kanille 200x80 tehdashäkki mun mielestä se on ihan hyvä entä sinun mielestä mutta kasvattajilla se 80e olisi ihan hyvä ja se riittää hyvin koska kuitenkin kyselee kanin uusista olosuhteista...ellei sitten ostaja valehtele siitä...mutta tuo 50x80 - 60x100 kokosissa häkissä kaneilla eiole hyvä olla ja tuon tässä sitten senkin esille että kodeissa jossa kaneja e pidetä päivässä ollenkaan vapaana eli kanit on silloin kokopäivän siinä pienessä häkissä...sitten vielä se että näitä kääpiöluppia ja muita näitä pieniä kaneja pidetään koko vuosi ulkotiloissa eikä sekään ole hyvä...onneksi tätä tapatuu harvoissa perheissä

  VastaaPoista
 13. Tosi hyvä mielipidepostaus! Oon samaa mieltä sun kanssa, et jos kanit ois kalliimpia nii niitä ei ostettas tosta noin vaan. Mut toisaalta en tiiä ostettasko sit kanille toine kani kaveriks kotiin jos ne ois niin kalliita...mut ainaki sit jos ollaan valmiita maksamaan kaneista paljon, nii luulis ainaki et kanit pääsee hyvään kotiin. (Harkitsis ihmiset enemmä ostoaki jos ois kalliimpia.)

  VastaaPoista
 14. Tuli tästä kanin hinnoista mieleen vielä että teetkö mahdollisestin vielä myyntiin noita esteitä tai voisitko tehdä mahdollisestin tilauksesta mulle pari estettä? Sii ei vielä mutta varmaan joskus alkuvuodesta/jouluna on etsinnässä esteitä sillä SAATTAA jouluna mulle muuttaa esteristeytys :) ja sit toinen kysymys mistä saat marleyn ja romeon lapavaljaat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varsinaisesti teetä, mutta välillä laitan esteitä kyllä myyntiin, kun olen niitä saanut paremman ajan kanssa tehtyäkkin. Lapareita olen tilannut yksityisiltä henkilöiltä (googlesta ja facebookista varmaan löytyy)! :)

   Poista
 15. Onko vinkkejä miten totuttaa leikattu kääpiöluppa uros joka on 4 vuotta ja asunut aina yksin (ei oo reviiritietoinen antaa koskea kaikkiin tavaroihin sunmuihin) niin totuttaa naarasesteristeytyskani toisiinsa siis poikasnaaras?? :) täs on melkein sama tilanne kun sulla :D Romeo on kääpiöluppa (5 vee eikös?) ja Marley on esteristeytys naaras

  VastaaPoista
 16. Itsellä kaks luppista 3 vuotias mazel(leikattu) ja puolentoista vuoden ikäinen tytteliini lucia lempinimeltää lili molemmmat ostin kasvattajalta hinta oli 90€. Joka on mielestäni sopiv

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.