perjantai 10. heinäkuuta 2015

Vain muistoina

Niimpä niin, nyt ne kauniit, kirkkaat ja lämpimät kesäpäivät ovat enää muistoina, kuvina. Tai ainakin täällä sää on huonontunut kertaheitolla niin paljon, ettei ulkona huvita enää juoda aamuteetä, iltateestä puhumattakaan. Sadekkuuroja on ollut jonkinverran, mutta onneksi ne ovat kuitenkin jääneet niin lyhyiksi, että hoitopupumme (Rousku) on saanut ulkoilla paljon. Rouskun kuulumisia löytyy vielä postauksen alimmaisilta riveiltä.

Tämä postaus on nyt kuitenkin omistettu lähinä niille kuville, joita en ollut aiemmissa kesäisissä postauksissani kerinnyt vielä julkaisemaan
Lauantaina 8huomenna) menen puotinharjun kilpailuihin, Marleyn kanssa helppoon mutkaa (koska ilmeisesti siitä ei vielä ollut kolmea klassausta kasassa, hmmh...). Mukaan otan myöskin Rouskun kokeilemaan ensimmäistä kertaa kisaamista-- ja tietysti helpossa mutkassa, mikäli taivaalta ei kissoja ja koiria sada (niinkuin epävakaa säätiedotus on vähän lupaillut). Rousku ei tietäkseni ole aikaisemmin esteitä kunnolla hyppinyt, paitsi tämän vuoden estetreeneissä. Tietysti halusin kokeilla pojan taitoja jo vähän meillä ja todella kivasti se radoilla meneekin! Ponnuaa riittää helposti vaikeampiinkin esteisiin ja vauhtikaan ei ole ongelma. Välillä tuntuu, että pojassa voisi olla esteristeytys sukuakin, ongelmia rouskulle tuottaa yleensää esteiden etupuomit ja hiema jännittäminenkin. Rouskun kanssa on edettävä todella rauhallisesti ja päättäväisesti niin se tajuaa kyllä idean ja suunnan mihin kulkea. "kiinni ottamista" eli syliin nostamistakin Rousku hieman aristaa, eli se tahtoisi mielummin juosta muualle. Päättäväisyys ja rauhallisuus kuitenkin ovat valttia tässäkin, eikä Rosuku sylissä tai sylistä päästämisen jälkeen ole enää moksiskaan tapahtuneesta.
Unohdin varmaan mainita, että kilpailut ovat kaksipäiväiset, joten sunnuntaina menen Marleyn kanssa vielä keskivaikeaan suoraan. Toivottavasti se sujuu neidiltä yhtä hyvin, kuin viime keskivaikea luokka!


Rousku on osoittautunut kanina todella rohkeaksi ja sosiaaliseksi, niinkuin viime postauksessa taisinkin jo mainita. Hän on myöskin fiksu kani ja oppii uusia asioita nopeasti. Eilen koitimme hieman naksuitnkoulutusta ja Rousku alkoi  pikkuhiljaa ymmärtämään kosketuskepinkin ideaa.
Valjaissa ulkoilusta tämä poika pitää myöskin! Rosuku jolkottelee mielellään pihaamme ympäri, eikä se pelkää tielle tulevia vieraan näköisiä esineitä, vaan hyppii niidenkin yli vaivatta. Rousku on myöskin ensimmäinen meillä vieraillut kani, joka haluasi lähteä parkkipaikallekkin loikkimaan. Muut kanit kun (omani mukaan lukienkin) kaartavat sen kaukaa.

Aloitimme Rosukun kanssa hyppelyn matalasta, sillä en tiennyt sen taitoja tai aikaisempaa kokemusta. Esteiden idean se ymmärsi kuitenkin nopeasti ja pian helppoja esteitä loikittinkin jo mallikkaasti, tässä  siitä ja Marleyn pompuista hieman video näytettä.

Loma lähenee kovaa vauhtia loppuaan, vaikken millään haluaisi... Toivottavasti teidän lukijoiden loma on sujunut vähintään yhtä hyvin, kuin täällä. Vielä on aikaa rentoutua tai tehdä muita rästitöitä, joten koittakaahan nyt kaikki nauttia tästä lopusta ja todella toteuttaa ne omat suunnitelmanne!

3 kommenttia:

 1. Voiko kaneja opettaa esteille jos ne eivät ole este risteytys kaneja oppivatko ne silloin? Mulla on nimmitäin pupu 1v ja haluaisin opettaa sen esteille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi opettaa ja kani vo oppiakkin helposti! Kumpikaan omistamististani kaneista ei ole esteristeytys.

   Poista
 2. Onko naksutinkoulutus postauksia tulossa lisää

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.