lauantai 4. heinäkuuta 2015

Kauniita iltoja ja aamuja

Kesä, kuuma ja ihana kesä. Siitä olemme nauttineet kanien kanssa jo muutaman kokonaisen päivän! 
Tiistaina saavuin mummolasta tuoden kanitkin vihdoin heidän ikiomaan kotiinsa. Puput olivat olleet hyvässä hoidossa, omenapuunoksien kera! Ei siis hassumpi loma heilläkään, vaikka koti onkin aina koti, ja se näkyi kaneissa myöskin tällä kertaa. Kotona kanit rentoutuivat ja muuttuivat kokonaan omiksi itseksiin, kaikkien hassujen piirteiden kanssa, joita vieraassa paikassa ei aina uskalla näyttää, vaikka hoitajat olivatkin huippuja! 
Ennenkuin auto starttasi helsinkiin ehdin hyppiä hieman Marleyn kanssa esteitä, vähän muistella sitäkin. Hienostihan se alun jälkeen menikin. 

Mummolasta mukan tarttui myöskin "kaivattua lisäverkkoa", jonka seurauksena sain suurennettua kani-aitauksen terassiltamme trampoliinille asti. Kaneilla on siis iltaisin ja aamuisin ollut käytössä kakasikerroksinen talo,puolikas terassi ja noin 6x2metrinen nurmialue! 

Siitä palatiinkin jo otsikkoon, eli kesän iltoihin ja aamuihin. Marley on nauttinut tästä uudesta ulkoilutyylistä niiin paljon, että sen kurveja on ollut mahdoton saada kuville, tai harvoin edes videolle tallennettua. Marley on jopa alkanut merkkaamaan oman nurkkansa aitauksessa. Ihan hyvä tietää, että neiti osaa nykyään käydä ulkonakin "vessassa" toisinkuin Romeo. 
Iltaisin Marley puputtelee onnellisena myös apilaa ja voikukkia. Ulkona se heittäytyy joskus jopa rapsuteltavaksi, ihana neiti siitä on kasvanut! :3


Romeolla on taas aivan toisenlaiset huvit. Tämä herra juoksentelee ulkona (ja pomppii satunnaisesti iloloikkiakin) mutta heti (n. 10minuutin jälkeen) kun pupu kaipaa taukoa se juoksee omaan huoneeseensa nukkumaan, tyytyväisenä. Joskus se kyllä tykkää jäädä myös olohuoneeseen köllimään, siitä on lyhempi matka ulos riehumaan, jälleen kun siltä tuntuu. Romeo on ympäristön suhteen tarkkaavaisempi ja siksi se ei pysty rentoutumaan ulkosalla kunnolla. 

Muutkin on tässä ehtinyt sattua ja taphtua. Kasvimaata on laitettu kuntoon ja myös tuoreruuan kuivattelukin on startannut käyntiin. Valokuvailtu on, videoinnista puhumattakaan.. Sunnuntaina suuntaan epävirallisiin, ainakin Marleyn kanssa. En ole varma otanko Romeon mukan, sillä helle on laiskistunut sen. (Päivisin herra on aina "raatona" lattiaa vasten).  Sunnuntaina meille saapuu myöskin vieraili, ette varmaan osaa arvata kuka.

Näistä videoista on tullut oikein tapa täällä blogissa, mutta editoiminen osaa joskus olla niin mukavaa ja rentouttvaakin puuhaa.. Toivottavasti ette näistä kuitenkaan pahastu ;)
Ps: Te jotka olette innokkaita instagramin seuraajia, meidn pupuinstan löytää tällä hakusanalla: Life whit bunnies. 


8 kommenttia:

 1. Sana 'kanssa' kirjoitetaan muuten englanniksi with eikä whit... :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, ja ihania kuvia!♥

  VastaaPoista
 3. Voiko kani olla esim muutaman päivän huoneessa ilman häkkiä? Ollaan ostamassa uutta kania toisen kaveriks mut meillä ei oo toista häkkiä eikä uskalla ihan samaan huoneeseen heti laittaa. Kanit saavat olla siis muutenkin koko ajan vapaana että onko häkki välttämätön? Ja kuinka kauan totutukseen yleensä menee? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei häkkiä tarvii mutta kannattaa huoneessa silti olla joku pesämökki, vessa ja virikkeitä. Se riippuu ihan kanista kuinka kauan kestää tottua. Joillaki kestää päivän ja joillakin viikkoja :)

   Sori juulia vastasin sun puolesta

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.