perjantai 31. heinäkuuta 2015

Hoitokaneja

Rouskun jälkeen "hoitpupujen kanilaamme" saapui jälleen uusia vieraita. Tällä kertaa vierailijat olivat minulle jo ennestään tuttuja. Kanit saapuivat perjantaina tavaroineen ja lähtivät sitten tiiststai iltana.

Fiona
fiona ja Frankling, omalla tavalla niin hurmaavia, mutta ei kannata antaa pienen koon häiritä, sillä näistä kaneista löytyy virtaa enemmän kuin monesta kanista yhteensä, sekä silaus pippurisuuttakin!

Frankling oli ensimmäisestä päivästä lähtien erittäin reviiritietoinen, se puollusti aluettaan miltein kaikelta liikkuvalta. Fiona taas tykkäsi ottaa rennommin, mutta sen hormonit jylläsivät sitten aina ruoka-aikaan. 

Pe-la olin kanien SM-kilpailuissa, joten silloin puput jäivät hieman vähemmälle huomiolle, äitini ja siskoni hoiviin. Kotiin tulessani kannoin molemat puput yksitellen ulko-aitaukseemme  jossa ne sitten kirmasivat energiaansa pois. Ensimmäisenä vein franklining, joka muuttui ulkona (ei omalla reviirillä) todella sosiaalliseksi pupuherraksi. Välillä se tuli tökkimään silityksiä, ja välillä se tuli nuuhkimaan kamerani, perusteellisesti läpi. frankling ja Fiona olivat molemmat erin rohkeita ulkona, eivätkä kumpikaan säikähtäneet naapurusto haukkuketjuja tai lentokoneita. Kiinniottaminen oli ensimmäisenä päivänä todella helppoa, mutta seuraavat kerrat aina vaan hankaloituivat kun kanit ymmärsivät jutun juonen.

Fionasta löytyi jotain Marleymaisia piirteitä, kuten rallittelu, jota piti heittää ympyrän/kaaren muodossa :D Sitä neiti tekikin paljon, ja sainhan minä siitä hieman videotakin. 

Esteitä hypin molempien kanin kanssa energian purku mielessä ja hyvin hyppivät molemmat, etenkin fiona yllätti omilla taidoillaan.

Tiistai iltana kanit sitten lähtivät. Aamun ja aamupäivän ne kuitenkin saivat vielä touhuta ja siivoilla minun kanssani. Frankling ei viimeisenä päivänä ollut enää läheskään yhtä reviiritetoinen kuin aluksi (joka saattui johtua myöskin pelosta uusia ihmisiä ja paikkaa kohtaan). Viimeisenä päivänä tämä herra kuitenkin kerjäsi silityksiä ja makoili rauhassa kyljellään vaikka minä häkissä kuljeksinkin. Fiona oli vielä silloinkin oma itsensä, pieni ja ihana. 


Nyt tämäkin kaksikko on jo kotiutunut ja "kanilamme" on jääny tyhjäksi. Tässä taisivat siis olla tmän kesän hoitopuput.. Ensikesällä sitten taas. Kouluni alkaa 10pv ja pelkkä ajatus tuntuu ylitsepääsemättömän raskaalta, mutta toisaalta olen hyvin innoissani, sillä en mene mihin tahansa kouluun, vaan sinne mihin halusinkin. 

Loppu loma on jälleen kiirettä täynä vielä on paljon"kanielämän" ulkopuoleisia asioita tehtävänä + muutamat kisatkin vielä käytävä. Lauantaina lähden (vihdoin) hakemaan heinää lähitilaltamme, toivottavasti saan sieltä sitä mitä odotin!

Kaikesta huolimatta yritän postailla mahdollisimman usein, lukijoitakin on saapunut joukkoomme lisää ja muutama on lähtenytkin. Äskeisen tilannekatsauksen mukaan lukijoita on tällähetkellä 199! Kiitos valtavasti kaikille, tasapuolisesti ja nähkäämme ensipostauksessa (luultavasti SM-kisapostaus). 

Frankling


https://www.youtube.com/watch?v=mfDlG5HIxC0 Kaikki postauksen kuvat (C) Kirjoittaja. 

5 kommenttia:

 1. Oi onpa ihania <3 mihin kouluun olet menossa ja oletko siis minkä ikäinen? :)

  VastaaPoista
 2. Hei! Tarttisin pikapika vastauksen suunnitelmien muuttumisen takia�� kani varmaan tarvis hoitopaikkaa, missä kaupungissa asustat ja kuinka paljon maksais viikon hoito?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. litappa säpöön kyselyä niin vastaan sinne. Tarvitsen ainakin ajankohdan tiedon ja tietoa kanista, sillä aivan kaikkia kaneja en hoitoon voi/ ota. Esimerkiksi silloin jos tietyt järjestelyt / ajankohta eivät sovi molemmille osapuolille.
   Juuliamarja.w@gmail.com

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.