tiistai 7. heinäkuuta 2015

Epäviralliset ja Ylläri vierailija

Lauantaina vietimme Marleyn kanssa päivää Palojoella, epävirallisissa kilpailuissa. Romeo jäi kotiin, sillä ajattelin, että päivästä tulisi sille liian kuuma, eikä sillä muutenkaan päivisin ole ollut intoa oikein mihinkään (johtunee varmasti helteestä, mutta iästäkin).
Marleyn kanssa päivä meni oikein kivasti. Paikalla oli hieman uusiakin ihmisiä sekä niitä "tuttuja ja turvallisia" ;). Kisapäivänä aurinko oli onneksi pilvessä ja lämpötilä oli juuri täydellinen. Ainoastaan paarmat häiritsivät, etenkin valokuvausta.

Marley hyppi keskivaikeassa suorassa ensimmäisen kierroksen kuudella virheellä. Neiti oli aivan hämillään paikasta ja se halusi säntäillä suuntaan jos toiseenkin. Toinen kierros parani kuitenkin heti huomattavasti ja virheitä jäi vain enää kolme, mutta kaksi niistäkin olivat aivan olemattomia (radan helpoimpia esteitä :D).

Mutkallakin neitiä vielä jännitti, vaikka sitä yritinkin aina rauhoitella. Mutkalla se loikki ensimmäisen kierroksen kolmella ja toisen vain yhdellä, joka oli silkkaa huolimattomuutta, mutta ainakin puomien potkimisen se on jättänyt miltein kokonaan pois esteiltä, hieno neiti!

Sijoille emme päässeet, mutta mukaan tempaistiin kuitenkin pieni `tuomarin suosikki´ ruusuke, joka tuli rauhallisesta ohjauksesta :D. Kisapaikalla hypytin myöskin Milan miniä, jonka kanssa pompimme rennosti ja leikiten  kv mutkan. Mini osaa olla kyllä olla syötävän suloinen kani! Eikä tietenkään pelkän hyppytaitojensa perusteella :3Kukas tämä yllätysvierailija sitten on?


Kyseessä on pieni/iso rex (?) rotuinen kani nimeltä Rousku. Rousku saapui meille viikoksi hoitoon, omistajiensa lomamatkan ajaksi. Ilmoituksen olin bongannut petsiestä ja tarttunut tilaisuuteen, kun kerran minulla vapaa-aikaa oli. Onhan se kiva saada uusia kanituttavuuksiakin aina silloin tällöin!

Tähän mennessä Rousku on osoittautunut todella sosiaalliseksi, sekä ruuan perässä kulkevaksi pupupojaksi. Rouskulla kestää tietenkin oma aikansa tottua uuteen, väliaikaiseen asuintilaansa, mutta poika on silti ollut alusta lähtien hyvin rohkea.
Ulkona rousku, nimensä mukaisesti rouskuttelee voikokunlehtiä ja välillä jopa pienet nokkosen alut ovat eksyneet suuhun!

Komea herra, eikö olekkin? Rex turkkisena, kani on tietysti pehmeä kuin mikä, siksi onkin hankala jättää tätä kania omiin oloihinsa paijaustuokion jälkeen.


Rousku on päässyt ulkoilemaan ulko-aitauksessaan jo moneen kertaan ja tyytyväiseksihän se siitä on aina tullut. Aamulla kani pomppi jopa pieniä iloloikkia, mutta suurinosa sen ajasta ulkona, kuluu kuitenkin voikukkien metsästämiseen!

Tänään vietän "järjestely/siivous päivää", joka tulee oletettavasti venymään ainakin muutamaan päivään. Tarkoituksena olisi saada oma huoneeni uuteen, toimivaan kuosiin, missä kaneillakin olisi hyvä olla (ei sillä, etteivätkö ne nyt täällä viihtyisi).
Tänään on myöskin se aika kuukaudesta, kun suoritan kaikille  kaneille punkkitarkastuksen ja leikkaan pitkäkorvien kynnet. Tämä operaatio ei ole koskaan kanien mieliksi, mutta vastapainoksi ne saavat tietysti kasan maistuvaa tuoreruokaa :).

1 kommenttia:

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.