Sivut

tiistai 23. kesäkuuta 2015

My trip to Japan (ei vielä kanisaari postaus).

En yleensä tuo blogissani matkustamiani lomia julki, ainakaan näin massiivisesti, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen, sillä matkaan liittyy iso kani-aiheinen matkailukohde jossa vierailimme. Ōkunoshima (Usagi/Rabbit island) on yksittäinen,  keskikokoinen saari joka vilisee kaneja. Suomalaiselta nimeltä saarta kutsutana kanisaareksi. Saari toimi alunperin kemikaallisten myrkkyjen valmistamis/testaus paikkana, joten saarella on myös muutamia  historiallisia nähtävyyksiä kuten vanhoja laboratorioiden tapaisia rakennuksia, joissa on käytetty kaneja koe-eläiminä silloin aikoinaan. Nykypäivän kanit, eivät ole kuitenkaan koe- kanien sukupolvea, vaan ne ovat ihmisten hylkäämiä ja luokkaretkiläisten vapauttamia kaneja saarelle, (tai ainakin näin kerrotaan ja oletetaan) jossa kanikanta on alkanut pikkuhiljaa nousemaan. Tämä postaus ei kuitenkaan (valitettavasti) kerro vielä päivästämme saarella, vaan matkastamme yleisesti. Tiedän, että moni teistä haluaa jo kuulla millaista saarella oli, mutta malttakaa seuraavaan postaukseen. Ne joita matkailu aihe ei sen suuremmin kiinnosta, kannattaa ehkä siirtyä toisien blogien pariin vielä vähäksi aikaa.

Postauksen lopusta löytyy kuitenkin videokooste matkastamme yleisesti, joten videoiden ystävät voivat käydä kurkkimassa. Kanisaareltakin on tulossa ihan erillistä vidiä, mutta vasta ensi postauksessa.
Japanin matkamme kesti kaikenkaikkiaan viikon verran. Sinä aikana vierailimme erilaisissa puistoissa, temppeleissä, kaupungeissa (kuten Tokiossa, jonne matkustimme kuuluisalla luotijunalla), kanisaarella sekä sata vuotta täyttäneessä eläintarhassa (Josta ei jäänyt oikeastaan muuta hyvää sanottavaa, kuin hyvät istumispaikat lepuuttelulle).

Matkamme alkoi maanantaina raskaalla n. kymmenen tunnin lennolla. Ennen edes lentokoneeseen nousua kävin lääkärissä anf´giina testeissä ja verikokeissa yskäni takia. Yskän aiheutti todennäköisesti jokin virus, mutte se on nyt kuitenkin jo ohi, onneksi. Oma paikkani koneessa sijaitsi keskirivillä, joten ahdasta oli, mutta onneksi vieressäni oli kuitenkin perheenjäseniä joihin pystyi nojailemaan. Mitäkö lennolla puuhastelin? Jaa a, katselin omasta pienestä ruudustani muutamien sarjojen saatavilla olevat jaksot, nukuin söin, "kävin vessassa" - eli jaloittelin ja viimeiset tunnit panikoin ahdistuneisuuttani. Onneksi ilmastointi koneessa oli ihan hyvä ja matka tasainen. Lento oli siltikin ahdistava, enkä mielellään olisi halunnut astua uudestaan koneeseen takaisin tullessani.

Päästyämme perille suuntasimme tietysti hotelliin (ja nukuimme ensin viisi tuntia) jonka jälkeen lähdimme sitten tutkiskelemaan kaupunkia. Ensimmäisenä huomioni Japanissa kiinnittyi todella korkeisiin rakennuksiin sekä siihen, ettei kaupunki ollutkaan niin "kehittynyt" kuin alunperin ajattelin. Ensimmäiset päivät vierähtivät kiertelyssä, syömisessä ja nukkumisessa, mitä nyt kaupunki lomalla  saattoi tehdäkkään. Japanissa ei näkynyt turisteja juuri ollenkaan, joten erotuimme joukosta todella hyvin ja sen huomasivat myöskin muut. Metroissa ja junissa saimme kuunnella aina kuiskintaa ja joskus kova äänistäkin puhetta meistä, aidolla japanin kielellä. Olen opiskellut japania jo kauan aikaa sitten itseopiskeluna (silloin tällöin kun aikaa on ollut) ja oli todella hauska huomata, kuinka helposti ymmärrettävää kieli loppujen lopuksi on. Niukan sanavarastoni takia en kuitenkaan ymmärtänyt pitkiä virkkeitä vaan enemmänkin aiheet mistä puhutaan ja milloin joku kysyi, vastasi kieltävästi tai myöntävästi johonkin, jne.Lyhyet "hauska tutustua, menkää tuohon suuntaan, haluatteko juotavaa" yms. lauseet oli kuitenkin erittäin helppo tunnistaa. 

Siskoni kanssa keksimme sitten eräänä iltana kaksikymmentä faktaa Japanista, jotka tulivat mieleen ja päätin kirjoittaa ne tännekkin. Ehkä niistä on hyötyä, mikäli joku on joskus maahan matkustamassa!


1. Ihmiset ovat avuliaita, ja opastavat usein oma-aloitteisestikkin näyttäen tietä pitkienkin           matkojen päähän :`D.
2. Ruokakaupoissa myydään pää-asiassa vain kalaruokia ja vihanneksi +riisiä.
3. Ihmisiä on paljon, mutta tiet ovat väljät, joten törmäyksiä ei juurikaan satu.
4. Japanilaiset huutavat kiitokset ja tervehdykset kova-äänisesti.
5. Yleensä maksetaan käteisellä.
6. Luotijuna kulkee noin  300/kmh ja korvat saattavat mennä lukkoon.
7. Japanissa on paljon kauniita vuoria.
8. Japanissa on myöskin kissoille omattu saari.
9. Kaikki on pakattu hyvin.. Jopa keksipaketeissa keksit on eroteltu muovisiin kolmen keksin       pakkauksiin...
10. Caesar salaatti tulee japanissa ilman kanapaloja, puoliraa-alla kananmunalla.
11. "Nindendo ääniä" kuuluu lakkaamatta jokapuolelta (esimerkiksi ennen metrojen                      saapumista).
12. Japanissa puhutaan ja ymmärretään englantia todella huonosti.
13. Kaikkialla on järjestelmällistä, esim metroihin jonotetaan jonoissa jne.
14. Kaduilla ei juurikaan näy koiria tai kissoja.
15. Lämmintä on yöllä ja päivällä!
16. Vessat ovat aina erilaiset, miljoonien nappuloidensa kanssa.  (joissakin tarjolla mm.               lintujen laulua, istuin lämmittimet, vesisuihkuja jne.). Mihinkään ei uskalla koskea ;D
17. Aurinko paistaa suoraa ylhäältä.
18. Kaikki naiset kantavat mukanaan omaa käskpyyhettä.
19. Joissakin naisten vessoissa on oma "meikkaushuone".
20. Japanissa on maailman toisiksi korkein rakennus.

Ehkäpä tämä avasi teille hieman jotain erilaisuuksia tästä maasta, ainakin toivon niin. 
Kolmantena päivänä poikkesimme kanisaarella, neljäntenä metsästimme elecktroniikkaa, viides päivä mateli Tokiossa ja viimeinen päivä eläintarhassa. Eläintarha oli 100 vuotta vanha, joten en odottanut hehkeitä tiloja, mutta tämä tarha oli varmaankin surkein koko maailmassa. Karhut nimittäin viettivät päivänsä olohuoneen kokoisessa muovipohjaisessa aitauksessa, jossa oli vain metrin korkuinen kuollut puu. karhu pyöri lakkaamatta ympyrää. Paikka oli kammottava. Ainoa eläin joka näytti edes vähän viihtyvän oli jääkarhun poikanen joka harjoitteli saalistusta (leikki) vedessä olevilla kellukkeilla. Mutta eiköhän skein karhu jo muutaman viikon päästä pyöri ympyrää, niin karua sielä oikeasti oli. Myöskin kolmen hengen susi lauma oli todella pienessä betonipohjaisessa tilassa (joka taisi vielä olla susien jaloittelualue, sillä takana näkyi häkin tapaisia muodostelmia, jossa susia oli vielä odottamassa). Betonipohja oli ulosteen peitossa, eikä virikkeistä ollut tietoakaan. Luultavasti tästä syystä susille syntyi myöskin paha  tappelu, joka kesi arvioltaan 7 minuuuttia. Lopputulos oli se, että lauma hajosi ja yhden jäsenen kaula oli revitty ikävästi verelle. Hajukin oli kammottava, eikä susi rukalla olisi ollut mitään mahdollisuutta paeta ja jättää laumaansa, etsiä kenties uusi ryhmä tilalle. Ehei. Lisäksi kenestäkään työntekijästä ei kuulunut mitään.. Mutta en saarnaa tästä nyt tässä postauksessa enempää, jotten synkistyisi liikaa. 


Reissu oli tuosta huolimatta kuitenkin kaikenkaikkiaan onnistunut, ja maa oli mielestäni kaunis ja joissakin määrin ihailtava, voisin siis poiketa uudestaan, etenkin kanisaarella. Päivät olivat melkein aina lämpimät ja uutta, erilaista nähtävää riitti. Nyt kuitenkin yritän lepuutella itseäni, sillä tuollaiset "lomat" eivät todellakaan ole mitään lomia, vaan käveltyä tulee aamusta iltaan monta kymmentää kilometriä paahtavassa kuumuudessa. 25pv lähden mummolaan ystäväni kanssa. Ihanaa päästä jälleen näkemään kaneja! Vierailemme siis mummolassa vielä yhden viikon, ennenkuin tulen takaisin kanien kanssa kotiin. Sitä ennen on paljon siivottavaa ja järjesteltävää..

Nyt kuitenkin loppuhuipennukseen, eli videoon. Nauttikaa tekin lomistanne! Ensikerralla kuulette kanisaaresta!


Nauttikaahan tekin lomasta


2 kommenttia:

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.