sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Welcome the summer holiday!

Jottei tylsyys lukiessa iskisi, lisäsin tekstin väliin toivottavasti kauniita ulkoilukuvia kaneistamme, viimepäiviltä. 

Vihdoin se kauan odotettu loma alkoi, Vihdoin on aikaa enemmän, Vihdoin en voi muuta kuin huokaista, Vihoin voin nukkua hyvin. Vihdoin.... niinpä niin lista todella on loputon. 

Kaikki teistä ovat varmasti joskus kokeneet sen ihanan tunteen kun tietää kaiken olleen valmista. Sen tunteen, jolloin voi sanoa itselleen: "Nyt on aika levätä, nyt on aika tehdä sitä mitä minä oikeasti haluan, nyt on aika.. olla rauhassa ja rentoutua!". Eikös se olekkin mahtava tunne? Sitä kutsutaan kesälomaksi!


Lomaa minä ja varmasti moni teistäkin olemme odottaneet yhdessä ho kauan. Myöskin kanit ovat odottaneet sitä. Mutta mitä lomamme tulee sitten sisältämään? Kaikkea en vielä paljasta, mutta osan kuulette jo nyt.

Matkailu:
Meidän lomamme alkaa heti vauhdikkasti! Luvassa mm. on kaksi vähän pidempikestoisempaa matkaa (n. viikon mittaisia). Reisuun lähdetään Japaniin, jossa meidän on tarkoitus käydä vierailemassa kanisaarella! Sen varalle, ettet aikaisemmin ole kyseisestä saaresta kuullut lainasin postaukseeni lyhyen tekstin radionovan sivuilta:

"Ōkunoshima on saari Japanissa, josta löytyy käsittämätön määrä kaneja. Toisen maailmansodan aikana saarella sijaitsi kaasulaitos ja kaneja käytettiin kemikaalisten aseiden koeläiminä. Sodan jälkeen kanit vapautettiin ja saaresta tehtiin puistoalue. Nykyisin saarella asuu tuhansittain kaneja."

Lisäksi upotin tekstiini videopätkän kyseseltä saarelta. Video oli ensimmäinen johon youtubessa törmäsin.

Voitte siis arvaat, että mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja pääsemme saarella vierailemaan kamera tulee olemaan matkan kannalta ehdoton. Mukaan varaan tietysti laturit, enemmän muistitilaa, suojia jne. Videokamerankin ajattelin tempaista mukaan ja tulen todennäköisesti kuvaamaan videopostausta tai muuta vastaavaa blogini puolelle, sitä siis odotellessa, eikö vain?

Tuosta reissusta haluasin kuvata paljon videomateriaalia, sekä kuvia kunnon postausta/postauksia varten. Matkalla en kykene kuitenkaan kirjoittamiseen vaan, postaukset tulevat kunhan pääsen jälleen kotiin. Aivan hiljaiseksi en kuitenkaan blogiani haluasi jättää, joten saatan kirjoitella sitä ennen muutamia kirjoitelmia, jotka on helppo ulkomaillakin julkaista yhdellä napinpainalluksella. Silloin kyse ei kuitenkaan ole kuulumispostauksista. 

Ennen japaninmatkaa lähdemme kuitenkin vierailulle Irlantiin. Kuka tietää, ehkä saamme kaunistusta ja värikkäitä kuvia myös sieltä, mikäli ihmiset täällä kaniblogissa haluavat katsella myöskin matkailukuvia.

Monet varmastikkin miettivät, minne rakkaat pupuseni joutuvat matkan ajaksi. Onneksi sain senkin asian hoidettua hyvissä ajoin.  Nimeltämainitsematon ystäväni on lupautunut hoitajaksi kaneilleni koko Irlannin reisusn ajaksi. Kanit saavat siis asustaa kotona, ilman uuden paikan tai kokonaan vieraan ihmisen jännittämistä, joka on minulle todella tärkeää! Hoitajalle on annettu tarkat ohjeet ja uskon heidän pärjäävät yhdessä. Myös Japanin matkalle olemme saanet jo hoitajan. Toivotaan vaan, että kaikki sujuu kaneilla kuin hoitajillakin hyvin! :)

Mikäli joku muistaa oman "mummolamme" niin myös sinne aijomme kanien kera reissata vähintään kerran tällä kesälomalla.Harrastukset? Estehyppy ja muut
Kisoja (Epävirallisia/virallisia/treenejä) tulee ja menee, eikä meillä ole mitään mahdollisuutta keritä käymään niissä jokaisessa. Emmekä varmaan kaikkiin menisikään, vaikka pääsisimmekin. Puotiharjuun (13.6) olen kutenkin ajatellut suuntaavani, mutta katsotaan nyt miten käy. Jos hyvää aikaa esimerkiksi heinäkuussa löytyy harkitsen vakavasti virallisten estekilpailujen järjestämistä Porvooseen. 
Agilityä treenailemme kotona ja minun olisi kesällä tarkoitus "kehittää lajia" entisestään, katsotaan miten käy. 

Kesäkanila?
Aikaisemmin mainitsinkin jo teille suunnitelmastani tehdä "kesäkanila". Sen idean tarkoituksena oli ottaa meille asumaan lomahoidokkeja (kaneja) omistajien lomamatkojen ajaksi. En kuitenkaan kerinnyt keväällä kirjoittamaan ja postaamaan kattavaa esittelyä ehkä alkavasta toiminnastani. Näin ollen "kesäkanila on ainakin toistaiseksi suljettu", tai noh, enhän minä sitä ehtinyt edes avaamaankaan. Syy johtuu siitä, että aikatauluni ovat kesällä hieman epätarkat ja siksi minun on hankala sopia tiettyjä päivämääriä. Kuitenkin meille saattaa tulla sijoiuspupu koko kesäksi, tai vähemmäksi aikaa. Siitä kuulette ja näette kutenkin myöhemmin lisää, mikäli jotain sellaista suunnitelmissa ollutta tapahtuu. Muuta:
Keväällä laitoin tilavan kasvimaammekin kuntoon. Nyt koitan pitää vaivalla istuttamiani kasveja elossa, niin että keskikesällä kaneilla olisi paljon monipuolista tuoreruokaa tarjolla (voikukkien ja ruohon lisäksi). Myöskin kasvihuoneeseen olisi tarkoitus istuttaa tomaattia, kurkkua, paprikaa sekä muitakin herkkuja (lähinä meille ihmisille).

Kesällä jatkan ainaista rahankeräys-projektiani. Lomaan kuuluu siis Dog-sitter keikkoja sekä kotitöitä, ehkä jotain muutakin mistä voin ansaita itselleni rahaa päästäkseni kohti tavoitetta.

Kesällä paljastuu myös minulle tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeitä asioita, mutta niitä ei voi vielä muuta kuin kotona jännittää.

Haluan myöskin päivittää blogini ulko-asun parempaan kesäkuntoon. Blogissani on muute tällä hetkellä jo huimat 182 rekisteröitynyttä lukijaa! Kiitos teille kaikille todella paljon, että olette jaksaneet pysyä mukana. Ehkäpä voisin järjestää arvonnan, mikäli 200-lukijan raja menee kesän aikana rikki, maybe, maybe not ;)

"Yksityisen elämäni puolella" ajon ja tapaan paljon ystäviäni, myös niitä joita en ole pitkään aikaan nähnyt. Vietän myöskin syntymäpäiviäni ja toivon saavani tästä kesästä itselleni paljon hyviä muistoja sekä ennennäkemättömiä kokemuksia irti!Siinäpä teille tekstiä lähitulevaisuudestamme, miltä kuulostaa? Mitä TE aijotte tehdä kesällä? Mitä toivotte näkevänne kesällä blogissani? Mikä oli lempi kuvanne?

8 kommenttia:

 1. Kiva postaus :) Itse kesällä aijon vain yrittää väsäillä kanien pihahäkkejä ja kasvattamaan Biankasta estekaniksi soveltuvaa pupettia :D Tietenkin olen paljon kavereiden kanssa ja ehkä käymme mökillä :)
  http://kanien-maailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuulostaa kivalta! Häkkien rakentaminen on hauskaa puuhaa 8)

   Poista
 2. ihania kuvia, millä kameralla otat ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kuvaan yleensä Nikon 3200d ja putkena on toiminut uskollinen tamron 70-300mm zoomiobjektiivi :)

   Poista
 3. Itsellänikin on paljon kesäsuunnitelmia, mm: Lemmikkien huoneen remontti, ulkohäkin tekeminen, sisähäkkien sisustaminen ja myös muuta puhdetta löytyy, mutta en nyt mitään romaania aijo kuitenkaan kirjoittaa :D

  Ps. Mihin aijot säästää rahaa? :o

  http://superpets2.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta!, Sen näet sitten myöhemmin ;)

   Poista
 4. Kaikki tosi upeita kuvia, mutta pupujen yhteiskuva on suosikki :3
  -Jenni
  Liveelaughdream.blogspot.fi

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.