sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Näyttää kesältä, mutta todellisuus on toista

Siinä sitten hämmästelin vain, että "on se fiksu kani", vaikka tämä lause ei täällä blogissa tunnu koskaan kuluvan puhki. Kyllähän minä arvostan jokaisen kanin ja muidenkin olioiden älykkyystasoa ja hauskinta on nähdä näiden eläinten kehitys ja omat hassut tyylit. Niin se vain kuitenkin on, että vaikka jokaisessa kanissa on varmasti potenttiaalia oppia erilaisia hauskoja juttuja, jotkut vain erottuvat paremmin joukosta, olemalla niitä välkympiä persoonia.

Tarkemmin tiivistettynä nyt on luvassa kuulumispostaus johon sisältyy uusia ajatuksia ja uuden kokeilua. Paljon on vuoden aikana muuttunut, eikä tulevastakaan sen pahemmin ole tietoa. Viimeviikot ovat pyörineet kamalan laiskuden alaisena. Onhan sitä paljon tullut tehtyäkkin, eli kaikkia päiviä ei ole kulutettu sisällä kanienkin suosimien elokuva-iltojen parissa, mutta silti jotenkin tuntuu, että aikaansaannos on ollut pientä. Sen tekin olette varmasti täällä blogissa huomanneet. 


Dakota on Ninjaillut ulkona sään salliessa, kuin myös Romeo. Viimeviikon alkupuolella, kun sääkin oli aurinkoinen ja nurmikko juuri tasoittunut sen leikkaamisen jälkeen, kanit juoksivat suurella sydämmellä rallia toivottaen kesän tervettulleeksi. Aitaukseen olin laittanut PALJON piikopaikkoja, tunneleita ynnämuita hökötyksiä. Niiden avulla kaksikko ei tunne oloaan niin turvattomaksi, vaikka ylhäällä lentäisikin lentokoneita muutaman minuutin välein (joka täällä Helsingissä on aika yleistä).


Kuviakin on tultu räpsittyä ja muutamissa kanimaisissa tapahtumissakin pyörittyä. Marley pääsi esimerkiksi Turun kilpailuihin.Turkuun saimme kyydin Carolta, suuri kiitos siitä hänelle! Kimppakyydissä oli tietenkin myös muita henkilöitä mukana, joita ei sovi myöskään unohtaa! ;) Matka oli kaikenkaikkiaan yllättävän hauska! 
Pikku Marley hyppi molemmissa Keskivaikeissa luokissa, itseään kovin korkeampia esteitä. Paikka oli kaneille haastava, sen ympäristön ja yleisön vuoksi, vaikka muuten kaunis puistohan se oli. Ensimmäisellä suoralla radalla emme päässeet maaliin asti. Virheitä oli tullut sen verran, kuin esteitä takanamme oli. Toinen kierros sujui jo huomattavasti paremmin ja pääsimme ylittämään maaliviivan sekä joitakin esteitä siinä välissä.  Mutkalla oli arvosteluluokka vaihtunut C:ksi, joten mitään mahdollisuuksia ei meillä olisi päästä toiselle kierrokselle, sen arvasinkin jo etukäteen.  
Kisapäivänä paistoi mahtava aurinko, joten sain kuvailtua muiden kaneja, ja ihan kivoja kuvia sainkin. Kisapaikalla pääsin hypyttämään myöskin Kiran upeaa, Felixiä. Menestys meilläkään parina ei ollut hääppöinen, mutta ihana se silti oli, kani, niinkuin aina!
Muutama asia jäi kyllä pahemminkin raivostuttamaan koko reissulta, esimerkiksi muutamien nimeltä mainitsemattomien tuomarien sekä kilpailijoiden toiminta. Onneksi olen jo hieman päässyt ärsyynnykseltäni yli. Pitää vain toivota, ettei samanlainen meininki jatku.. Hauska matkaseura kuitenkin kompensoi asiaa ja reissu oli kokonaiskuvaukseltaan hyvä, kuten yleensäkkin. Tämän päivän kuulumisiin kuuluu sellaisia tapahtumia kuin agility sekä esteily. Marleyn kanssa hypimme femmania kanin osaamisen mukaan ja ihan hyvällä (perus) meinigillä. Romeon kanssa päätin kokeilla jotain aivan uutta. Esteitä en jaksanut höpsön kanssa tänään koitella, sillä paikka hyppimiselle ei ollut ehkä se paras mahdollisin. Senpä takia rakensin suoran agilityradan ja kokeilin miten herra lähtisi sitä kulkemaan. Esteet oli tarkoitus kulkea samantapaisesti kuin estehypyssäkin--> Kani edellä ja omistaja perässä, vapaana kun en voinut tuota pitää. 
Romeo ymmärsi idean jo ensimmäisellä kerralla, pujottelua lukuunottamatta. Ensikerralla taidankin suosiolla miettiä tarkemmin, miten sitä harjoittelisimme. Muut kun esteet menivät mallikkaasti, pieniä häiriöntekijöitä huolimatta. En olisi uskonut tämän toteutuvan näin nopeasti! Pitääkin katsoa millaista lajia tästä voisi ulkona kehitellä. Ja tosiaan ehkä näihin fiiliksiin on hyvä lopetella tämä postaus, niin intoa riittänee sitten seuraavillekkin!

Turun kuvat: (C) Henna.V ja Karoliina.L

2 kommenttia:

  1. Voi kun Romeo osaa hienosti ja Marleykin hyppii todella upeasti! Vaikutat itsekkin todella positiiviselta ja iloiselta ihmiseltä :). Oikein hyvää kesää teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ja oikein mahtavaa kesää sinnekkin! :)

      Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.