Sivut

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Uudessa huoneessa!

Blogiin en ole taaskaan toviin ehtinyt mitään ihmeempiä kirjoitella. En ole varma kerkiänkö tekemään missään vaiheessa postausta epävirallisista missä olemme ehtineet viime kuukauden aikana käymään.
Toissapäivänä koitti kauan odotettu muutto vastapäiseen huoneeseen. Alunperin muuton piti tapahtua vasta n. 60pv päästä, hyvä kuitenkin näin. Pääsiäisloman ensimmäiset kaksi päivää kului siis tavaroiden purkamisessa/siirtämisessä ja siivoilussa. Nyt alkaa kaikki pikkuhiljaa näyttämään siltä miltä pitäisi. Kanit ovat olleet todella innoissaan muutoksesta. Nyt ne saavatkin olla huoneessa 24/7 vapaana (jos pientä vaatehuonetta ja sänkyäni ei lasketa). Yllätyin itsekkin kuinka paljon enemmän huoneessani vietän aikaa, kun se on huomattavasti tilavempi! :)

Ennenkuin kukaan ehtii edes kysyä. Kanit pääsevät edelleen häkin yläkertaan (josta otin komppariaidan pois, sillä häkki ei olisi muuten mahtunut ovesta sisään). Todennäköisesti häkki jää tuon näköiseksi, koska kanit ovat niin tottuneet käyttämään "koroketta" kulkiessaan ylös ja alas, niin ettei hyppääminen tulisi edes mieleen. Ainakaan vielä ei ole tullut. Häkin edessä on iso, musta, pehmeä karvamatto joka estää myöskin loukkaantumisen jos jompikumpi päättää tuolta alas loikata. Vielä toistaiseksi kumpikaan ei ole hyppinuyt tuolta alas, mutta jos niin alkaisi käymään useasti laittaisin varmaankin kompparit takaisin. Tällä hetkellä yläkerta toimii kuitenkin vain kanien vakituisena makuualustana.


 Sama kani kaappi, käännettynä poikittain+yöpöytä. Yöpöydällä kanit tykkäävät nukkua öisin (kun olen laittanut niiden "viltin" pehmikkeeksi). Etenkin aamulla molemmat puput hyppäävät yöpöydän kautta sängylleni, aamupusujen kera kerjäämään aamusapuskaa. Päivisin (kun en ole kotona) yöpöydällä on laatikko tms, joka estää kanien pääsyn sängylle.

 Vihdoin tarpeeksi seinätilaa mihin sopii laittaa ruusukkeita :)
 "ilmakuvaa:"

Marley maastoutuu hvin maton väreihin.
Toivottavasti saitte tästä välipostauksesta jotakin irti. Tältä näyttää kanien (ja minun) huoneeni tällä hetkellä, vaikken aivan kaikkea kuvannutkaan. Lattialle ja häkkiin laitan vielä enemmän virikkeitä esim tunnelin ja pahvilaatikon. Huomenna pitää käydä hakemassa pupuille taas oksiakin pitkästä aikaa nakerrettavaksi.

Muistakaahan käydä kysymässä alempana olevaan kysymyspostaukseen lisää kysymyksiä, vielä on aikaa. Hyvää pääsiäistä vielä kaikille! :)

13 kommenttia:

 1. Nyt kaneilla on kyllä ihanat oltavat! ❤ Kiva postaus.

  VastaaPoista
 2. En voisi olla kateelisempi sun kanien oloista. Kelpais kyllä munkin kaneille ;D

  VastaaPoista
 3. Voitko tehdä kanien häkin esittelyn nyt kun sai uuden häkin?

  VastaaPoista
 4. ompa kiva huone : )
  -Jenni
  Liveelaughdream.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus ja ihanan iso huone sulla ja tosi hyvät oltavat sinun kaneilla! :)
  http://princessmyy.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. Voitko tehdä taas uudessa huoneessa kanien päivän?Ja voitko auttaa mua ku mulla on tyttö kani ja se pissaa joka paikkaan ja kun haluaisin pitää sitä irti meidän talossa mutta ku se pissaa jokapaikkaan ja en haluais sitä pitää häkissä loppu elämää ja kani on omassa häkissä wc-siisti mutta sitte ku mä päästän sen irti niin se on viis minuuttia pissaamatta ja sitte se pissaa. Auttakaa mua koska en halua pitää kania luppu elämää häkissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Papanoiko kani muualle, vai vaan pissaa? Todennäköisesti kani merkkaa paikkoja. Merkkailusta pääsee parhaiten eroon jos kanin leikkauttaa. Myöskin ilman leikkausta voi edentää asiaa (mutta kani ei välttämättä koskaan lakkaa kokonaan merkkailemasta muualle). Kania pitää pitää vapaana, sillä se todennäköisesti se merkkaa häkin ulkopuolelle myös herkemmin, koska siitä on tullut sille vieras paikka. Jos pidät kaniasi vapaana enemmän (ota vaikka matot pois hetkeksi ja vaihda tilalle "pilalla" olevia mattoja. Jos kani merkkaa lattialle pyyhi se pois wc-paperilla ja laita paperi kanin wc-laatikkoon. Sen jälkeen pyyhi kohta uudesntaan veden ja esimerkiksi tolun kanssa. Katso viikonpäästä onko muutosta tapahtunut, merkkaileeko kani vieläkin jonnekkin. Jos kani merkkaa vain tiettyyn kulmaan voit sijoittaa sinne wc-laatikon. Kanin pitäminen häkissä ei ratkaise kummankaan ongelmia vain vaan pahentaa niitä. Kani turhautuu häkissä ja merkkailee sen ulkopuolella enemmän. Tuossa kuitenkin minun vinkkini :)

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.