Sivut

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Mikä voikaan olla ihanempaa kuin...

Aurinkoinen kevätkeli! Niitä on riittänyt nyt paljon ja valoisuuden määrä on saanut meidänkin pupuihin eloa, synkän ja pittkän talven jäljiltä, ehkä jopa liikaakin. Pääsiäisloma meillä alkoi takkuisesti, sillä olin koko pääsiäisen flunssassa. Pääkipeänä ja nenä vuotavana. Nyt kun olen alkanut jo tervehtymään pääsin viemään puput aitaukseen juoksentelemaan. Ennen kuviin menemistä antakaa minun kertoa hieman tarkemmin vielä pupujen kuulumisia. Ensimmäiset pääsiäisyöt kanit olivat aivan sekaisin hormooneistaan ja keväästä. Molemmat "kiusasivat", jahtasivat ja yrittivät astua toisiaan. Lisäksi Marley merkkaili/pissaili väärään paikkaan ja tuhosi paikkoja Romeon kanssa enemmänkin kuin perusteellisesti. Tämä johti siihen, että hain varastosta tehdasäkin pohjan ja tein siitä kanien uuden vessalaatikon, noin ongelma ratkaistu! Vai onko sittenkään..

Aluksi kaikki sujui hyvin. Romeo kävi tunnollisesti vessassa riippumatta sen koosta, väristä tai muodosta. Nyt Marleynkin pissat osuivat laatikkoon yhtä "äksidenttiä" lukuun ottamatta. Pitsi nykyään neiti makoileekin sielä.. Tämä oli mahtava pelastus ja meinasin jo huokaista helpotuksesta, kunnes kanien pyöriminen ja temmellys paheni. Maanantai/tiistaina Marley oli kuitenkin päättänyt jälleen tulla valeraskaaksi. Pikku Ninja oli ensin raahannut heinäkoristaan ison heinäkasan huoneeni poikki häkin nurkkaan. Samalla se nyppi itseltään ja Romeolta ison määrän karvaa. Muuta materiaalia se ei ehtinytkään viedä, kun huomasin ottaa karvamaton ja muut pois, jottei homma yltyisi mahdottomuuksiin. Tämä oli viimeinen merkki siitä, että Marley on steriloitava. Näitä valeraskauksia (vaikka päivän tai pari) on tullut jo niin monesti tänä vuonna, etten tosiaan usko niiden loppuvan tulevinakaan, ellei asialle tee jotain. Lisäksi Marley oli suunnattoman stressaantunut koko sen päivän eikä antanut itselleen mahdollisuutta levätä tai syödäkkään pahemmin, mistä seurasi se, että neidin vatsa meni hetkeksi kuralle.
Tänään neiti ei enää onneksi rakentanut jo "valmista" pesää ja ikäänkuin tuli osoittamaan minulle, että koko pesän voi siivota pois. Tietysti, kun Marley "huomasi, ettei ollutkaan tiineenä" sama leikki Romeon kanssa jatkui jälleen. Steriloinnin aijon varata heti, kun olen löytänyt jonkun pätevän lääkärin. Ihan kelle tahansa en tuota ole viemässä, koska ikää Marleylla nyt on jo huimat 1.11 vuotta. Ja koko operaatio muutenkin on aika iso ja raskas toimenpide.


Huokaistaan silti helpotuksesta, ainakin tähän asti, että Marley oli tänään jo pirteämpi ja enemmän oma itsensä, temppuja tekevä hamsterikani! :)

Nyt niihin kuviin: Romeo hyppi jälleen super korkeita pomppuja ja Marley juoksi taas niin nopeasti kuinka jaloistaan pääsi! Tänään ulkona tuuli todella paljon, niin, että putket lenteli ja verkko välillä nojaitui eteenpäin ja jouduin sitä aina kesken kuvausten välillä korjailemaankin. Kanit olivat todella hämillään tuulenpuuskista, mutta samalla se antoi niille lisä puhtia ja virtaa! Ensikerralla otan videokameran mukaan ja kuvaan pupujen rallitteluja videolle, sen verran hienoja esityksiä noilta tuntuu lähtevän :)
"wihii, kyllä mä oikeasti olen ranskanluppa"!

"Tai ehkä sittenkin kenguru"..

"kyllä täällä pikkasen tuulee"..

13 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! :'3 Ja tosi kiva tää uus ulkoasu! :)

  VastaaPoista
 2. ihania kuvia❤️
  -Jenni
  liveelaughdream.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Hei. Tiedätkö mistä saa lisätietoa hyppykurssista kun en itse löytänyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis siitä Joka on suomen estekanit sivulla

   Poista
  2. En, mutta varmaan siitäkin ilmotaan niiden fb sivuilla :)

   Poista
 4. Ihunia kuvia!:3 Mun vanhempi kani on steriloitu, mutta useimmiten kun lähden reissuun hän alkaa tekemään pesää. Onneksi ei kuitenkaan karvaa nypi!!

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.