Sivut

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Nyt on kevät, tarvitsen unta!

 Kolme asiaa mistä tietää kevätkauden alkaneen: 1. Valoisat päivät 2. Kanit sekoavat ja saavat paljon energiaa 3. Menetät yöunesi.. Nämä kaikki edellä mainitut asiat jotka listasin liittyvät vahvasti toisiinsa. Valonmäärä on lisääntynyt paljon ja melkein kaikki lumet ovat sulaneet pois, ihanaa! Valitettavasti tällä on myös yksi huono seuraamus.. Kanien sekoaminen. Joka kevät kanit saavat saman kevätrumban. Ensinäkin kaneista tulee aivan hypervilkkailta, eikä tekemistä noille meinaa riittää millään. Toiseksi Romeo (ja Marleykin) saavat hormoonit jylläämään joka tarjoittaa käytännössä sitä, että Marley valeraskailee tavallista useammin ja joskus äksyileekin. Romeo taas yrittää villitysti astua Marleyta, joka juoksee pakoon tai vaihtoehtoisesti yllyttää hommaa entisestään. Eikä siinä vielä kaikki. Sen lisäksi, että häkki ja huonekkalut kokeavat kovia, kaiken tämän suurimman häsellyksen ja ympäripyörimisen on tapahduttava kekskellä yötä, tai aivan viimeistään kuuden aikoihin auringon noustessa. Huhhuh, milloinkohan viimeksi nukuin pitkät ja hyvät yöunet? Viimeyökään ei mennyt putkeen, vaikka pääsinkin jo suhteellisen aikaisin nukkumaan, sillä kanit herättivät minut ensimmäisen kerran puoliyhdeltä. En vielä siinävaiheessa jaksanut nousta sängystä, jotein jäin vain makoilemaan puoliueneen ja toivoin hupsujen lopettavan mahdollisimman pian. Kolmen aikoihin heräsin sitten uudestaan ja vielä kerran sen jälkeen viideltä, jolloin kyllästyin koko touhuun ja pistin kanit nukkumaan erilleen. Toisen pupun siirsin häkin yläkertaan ja toisen alakertaan. Ja arvatkaapa huviksenne sainko enää sen jälkeen unta.. No tottakai sain, enhän ole nukkunut piitkään aikaan kunnolla, joten unen saanninkanssa ei ainakaan ole ongelmia, onneksi. Herätyskellon soimiseen ei kyllä ollut aikaa kuin vaivaiset 40 minuuttia, mutta käytin ajan hyödyksi torkahdellen lämpimässä peiton alla.

On tässä keväässä onneksi paljon hyviäkin puolia, joten nostetaanpas vähän niitäkin esille.Tänään vein energiset puput hyppimään ensimmäistä kertaa kunnolla esteitä pihalla (videokooste alhaalla).  Romeokin oli mukana ja hyppi tasaista ja varmaa tahtia, kuten aina. Marleyllä oli virtaa paljon enemmän ja virheitä tulikin monia, mutta suurinosa niistä oli huolimattomia vauhtivirheitä tms. "Helpot" esteet näpsäkkä neiti tiputteli/potki, mutta esimerkiksi femman yli se lensi mallikkaasti melkein jokaisella kerralla puhtaasti, hassu kani. Marleystä huomaa sen kehityksen ja uskon sen pärjäävän kohtalaisesti suorilla radoilla. Mutkat ovatkin neidille aina haastavempia. Olin siis sanomassa, että kanista huomaa kehityksen, mutta omistajan ohjaamisesta ei voi sanoa samaa. Jotenkin tiedän mitä pitäisi tehdä, mutta tuleekin aina toimittua päinvastaisesti..

Vielä lopuksi ulkoilukuvia aikuisita, höpsöistä. Toivottavasti saan joskus nukuttua.Kohta olisi taas aika vaihtaa blogin ulko-asu.. Kunhan siihenkin ehtisi orjentoitua.

3 kommenttia:

 1. Ihan epäreilua, siellä on sulanu lumet jo melkei kokonaan! Täällä lunta vielä jonkun verran on... :'D

  Hyvä postaus ja hienoja kuvia, videon kävinkin jo katsomassa ja kommentoinkin siihen. :') Minäkin muuten huomasin kevään alkaneen. Nyt meillä on oltu paljon energisempiä ja aurinko paistaa aamusta aika pitkälle iltaan asti.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia :3
  -Jenni
  Liveelaughdream.blogspot.fi

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.