tiistai 20. tammikuuta 2015

Paljon karvaa

Romeolla alkoi järkyttävä karvan lähtö kausi! D:
Terve taas kaikille blogini seuraajille! Kanit voivat oikein hyvin ja ovat omilla kommelluksillaan ja riehakkailla leikeillään onnistuneet saamaan minut ihan uuvuksiin. Koulun lisäksi on riittänyt siis paljon tekemistä.

Klaukkalan kilpailujen jälkeen vietimme kotona tavallista arkea. Ainakin siihen yhteen iltaan asti, jolloin Marley paljasti jälleen kerran olevansa valeraskaana.. Se ilta meni totaali överiksi, kun tämä neiti raahasi omaan pesäänsä sukkiakin pois lattialta. Ensimmäiseksi rikoin tietysti pesän ja yritin saada tuolle jotakin muuta ajateltavaa, sillä aikaisemmilla kerroilla Marley on unohtanut rakennus hommat jo päivässä/illassa.

Tällä kerralla se ei kuitenkaan luovuttanut niin helpolla. Vaikka olin siirtänyt häkistä pahvit, matot, sekä kaiken muun mitä tuo voisi pesän materiaaleina käyttää (paitsi heinät ja karvat) pois, niin vieläkös se yritti minun hiukseni repiä päästä, kun katselin kaikessa rauhassa yritin lattialla katsella televisiota, yhtä hölmistynyt Romeo vierellä. Yön aikana se päätti nyppiä omia karvojaan pois ja aamuyöstä kasoja olikin jo neljä! Siirsin nekin sitten pikaisesti pois. ja "vasta" seuraavana päivänä pesän rakentelu oli unohtunut. MUTTA tietysti koko seuraava ilta meni kanien kahdenkeskeisten kosiskelujen merkeissä. Molemmat kurnuttelivat ja Romeo yritti astua Marleyta, joka puolestaan kävi tökkimässä herran takapuolta. Kaamea ilta, kun ei olisi yhtään noiden touhuja jaksanut seurata. Aikaista kevättä rinnassa? -- Onneksi tämä vaihe on nyt vihdoin taas hetkeksi ohi. Olen kyllä vähän harkinnut tuota sterilointia vaihtoehdoksi, sillä vaikka Marleylla ei kaikista ääripäässä olevia valeraskauksia ilmenekkään, niin ovathan nuo aika rasittavia. On myös raskasta katsella kanin stressaavan turhaa itseään, vielä jos nämä jatkuvat tuolla viiden vuoden iässä niin... Noh, aika näyttää mitä tuo tullessaan, sen verran suuri operaatio se kuitenkin on.

Mitäs muuta me sitten täällä kotosalla olemme puuhailleet? 

No emme ainakaan ulkoilleet, sillä säät ovat olleet karmaisevat. Muutama päivä näytti jo selkeämmältä, mutta silloin olin tietysti kiinni koulu projekteissa, enkä kerinnyt kuvaamaan kaneja ennen pimeää. (tässä postauksessa siksi harmillisen vähän kuvia)
Sisälle on pakko järjestää jotain tekemistä, jos haluan nukkua kunnon yö-unet, joten osittain ehkä tästä syystä johtuen olen  saanut taas suuren inspiraation agilityn treenaamiseen!
Rautakaupassakin on tultu käytyä useaampaan otteeseen ja osan illoista olen viettänyt esteitä väsäillessä. Tällä hetkellä odotan myös uutta sinkilä satsia Ruotsista. Ja ennen kuin joku ehtii edes ajatella, niin kyllä, ilmoitan aina blogini puolella tavalla tai toisella myyntiin tulevista esteistä, kuvien kera.


Siinäpä se! Mitään muuta, ainakaan mainitsemisen arvoista ei ole tapahtunut.
Seuraavana lauantaina (24.1) lähdemme Marleyn kanssa kisaamaan klaukkalaan Mirkan järjestämiin epävirallisiin kilpailuihin. Luokat ovat samat kuin viimeksikin, Aloittelijat ja helppo S. 
Romeokin saattaa tulla mukaan. Kisaamaan ulkopuolisena helppoon tai muuten vain halittelu kaveriksi.

12 kommenttia:

 1. Miten oot opettanu ton kaneille et sä ohjaat mihin niitten pitää mennä? Kiitos jos vastaat!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin pidin herkkua kädessä ja kun kanit seurasivat naksautin ja annoin namin (toisella kädellä). Kun tämä sujui aloin koleilemaan ilman namia. sitten kokeilin matalien esteiden yli (joka suunnasta ja kaikilta puolilta jne). Nyt ne seuraavatkin kättä, vaikkei juuri siinä kädessä namia olisikaan. Seuraava askel tässä olisi opettaa molemmat kanit hyppäämään edessä oleva este vain, kun osoitan sitä kauempaa. Romeo tätä jo tekeekin jonkinverran :'D.

   Poista
 2. Siis nuo osaa ihan superhyvin mennä tuossa radalla! :o

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus ja video! Meillä oli kanssa "vähän" vale raskaana.. Enpä ymmärrä mistä tollanen käytös johtuu, onneks meillä lähti kanssa parin päivän sisään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!, Jep, ihan normaalia käytöstä naaraskaneilta, toisilla tulee enemmän silloin tällöin, toisilla ei, aika yleistä, mutta kanikohtaista :)

   Poista
 4. Viime Mirkan epv kisoissa luokat olivat kyllä aloittelijat ja helppo mutka ;) mut kiva postaus! Mä oon tulossa kanssa taas lauantain epv kisoihin Evilin kanssa helppo suoraan ja kv mutkaan :)

  VastaaPoista
 5. Sun puout on vaan iha mielettömii <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mila!!! Niin teidänkin karvamussukat<3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Ei :D. Urokset kasteroidaan ja naaraat steriloidaan. Eli Romeo on kasteroitu, eikä poikasia voi siis syntyä :)

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.