perjantai 2. tammikuuta 2015

Kaneille uusi heinäteline

Uudenvuoden viettojen jälkeen, on siskon ja minun meininki ollut rentoakin rennompaa. Mikä olisi mukavempi tapa viettä lomaa, kuin pötkötellä fatboylla ja katsella televisiota hyvän seuran, ruuan ja ympärillä loikkivien pupusten kera? (Ehkäpä se, että tekisi kaiken olennaisen kuten suursiivouksen ennen kuin raataminen taas jatkuu...)
Tänään esittelen teille uusimman rakennelmani. Uuden heinätelineen!
Olin jo pitkään miettinyt miten pääsisin lopullisesti eroon heinäsilpusta, jota kertyi huoneeni lattialle alta aikayksikön. Pohdin, että ongelman ydin ei niinkään ole heinän säilytys omassa laatikossa, vaan heinäkori, josta heinä pääsi kulkeutumaan muuallekkin kuin kanien ruokapöytään.
Kuvan sanotaan kertovan enemmän, kuin tuhat sanaa,  joten tässä oma versioni heinälaatikosta:

Tämän rakensin isäni pienellä avustuksella ja olen lopputulokseen varsin tyytyväinen!

Kuten ylläolevista kuvista näkyy heinäboksin "katon" saa näppärästi auki saranoiden avulla. Heinää mahtuu boksiin enemmän, kuin aikaisempiin telineisiimme, joten heinää lisään sinne vain jokatoinen tai kolmas päivä. Kanitkin ovat olleet todella tyytyväisiä, sillä tarpeeksi isoista koloista on ollut helppo popsia heinää, toisin kuin aikaisemmista koreista, jossa oli hankalat ja pienet raot. 
Nyt varmaan ihmettelette miksen suoraa tehnyt "jalatonta" laatikkoa. Syy näkyy alemmassa kuvassa. Halusin kanien wc-laatikoiden mahtuvan heinäboksin alle, jotta rei`istä heinä tippuu laatikoihin, eikä häkin pohjalle ja sieltä huoneeni lattialle. 


Suosittelen ratkaisua lämpimästi kaikille, jotka haluavat eroon lattialla lojuvista heinäkasoista. Helppo rakentaa ja hyvä käyttää, itselleni ei ole ainakaan vielä tullut mieleen mitään huonoja puolia tästä!

23 kommenttia:

 1. Ihan mahtava keksintö ! :D onneks löyty tohonki pulmaan ratkasu :)

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno heinälaatikko!! :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Juu, ne pitää tästä, kun on helpommin heinää saatavilla :)

   Poista
 4. Hei tää oli tosi kiva!:) itellä kun noi kanit tykkää kaivaa tota heinää nii sitähän on sit pitkin häkkii ja lattiaa.. täytynee toteuttaa niillekki tämmönen!
  Ps. Romeo ja Marly on sulosii! C:

  VastaaPoista
 5. Toi näyttää kyllä toimivalta ratkaisulta, itsekin olen varsin kyllästynyt heinänpätkiin lattialla ja häkkikin menee aivan sotkuun. Mietin vain että kanien syödessä tippuuko noista rei'stä paljon heinää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No me teimme rei`istä niin isot, että niistä kyllä jonkinverran tippuu, mutta se mikä tippuu, tippuukin suoraa noihin vessalaatikoihin, eli ei tuota sotkua. Voihan rei`istä tehdä pienemmät 8)

   Poista
 6. Tein samantyylisen heinätelineen Geisha-rasiasta, kun mulla on vain yksi pieni pupu. :D

  VastaaPoista
 7. kivan näköinen heinäteline ja varmasti kätevä on. :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
 8. Toi on kyllä hyvä keksintö! Pitää varmaan itsekkin nikkaroidan tuommoinen kaneille, kun tosiaan heinät leviävät pitkin huoneeni lattiaan ja siitä sitten helposti muuallekkin!

  VastaaPoista
 9. Mahtuuko toi häkkiin ku mietin tota itellenikin vai tarviiko kani yöllä heinää? Ku eikös sitä pitäis kokoajan olla saatavilla? Ja jos häkin pohjassa on pyyhe nii saako kani siitä revittyä palasia jotka vois aiheuttaa esim suolitukosta? Kiitos jos vastaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan millainen häkki sulla on. Pieneen tehdashäkiin toi ei mahdu, ellei tee sitten siitä sen kokoista, mutta se veisi kanin vähäisestä liikkumistilastakin jo paljon tilaa. Kaneilla täytyy olla heinää 24/7 saatavilla. Kyllä jotkin kanit saavat helposti vahvatkin pyyhkeet revittyä paloiksi, harvoin ne kuitenkaan palasia syövät. Jos syövät niin ainahan siinä on se mahdollisuus, eli omaan harkintaan, sillä riippuu niin paljon kanista. En kuitenkaan itse ole moniin tällaisiin tapauksiin törmännyt eli aika harvinaista, voisi kuvitella 8)

   Poista
 10. Näyttäis toimivalta:). Täytyy pitää mielessä jos (ja kun) meille tulee kani.

  VastaaPoista
 11. Onks se haitallista jos kanilla on heinät siellä häkissä silleen vähän niinku ruokakupissa että ei oo heinäverkossa? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kanin on vaikea oppi silloin sisä/häkki siistiksi, koska se toden näköisesti kakkaa ja pissaa heinien päälle, jolloin heinä tulisi vaihtaa. Muuten kani syö sitä likaista heinää. Eli heinä kori olisi kyllä ihan käytännöllinen. Kupista heinä muutenkin leviää helposti kaikkialle ja kuinka iso se on? Kuinka usein se pitää täyttää?. Suosittelen kyllä jotain heinätelinettä/laatikkoa hankkimaan, vaikkeise TÄYSIN välttämätön olekkaan :)

   Poista
 12. Hienolta ja toimivalta näyttää! ;'3

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.