sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Virikkeitä sisälle

Talvella, kun kanit saavat olla huomattavasti vähemmän ulkona purkamassa energiaa, on pakko keksiä sisälle yksinkertaisia, mutta aikaa kuluttavia virikkeitä.
Meillä yleisin virike on melkein poikkeuksetta jokin pureskeltava/nakerrettava lelu. Suomen eläinkaupoissa on mielestäni todella pieni ja kehno valikoima kaneille virikkeitä, mutta onneksi niitä voi tehdä itsekkin..

Itse teen usein pupuille tällaisia "oksa riipukkeita" jotka on helppo ripustaa häkkiin kiinni. Nämä ovat myöskin käteviä laittaa niihin kohtiin, missä kani yleensä eniten purkaa turhautumistaan kaltereihin.

Jos, joku ei heti kuvista hoksaa ideaa voin lyhykäisesti kertoa jutun juonen. Ensin kävin katkomassa ulkoa sopivan paksuisia pihlajan oksia. Tämän jälkeen hain varastostamme ripustinkoukkuja, joissa on samanlaiset urat, kuin ruuveissa. Sen jälkeen ruuvaan käsin kaksi koukkua sopiviin kohtiin, jonka jälkeen virike on valmis käytettäväksi.  Parhaiten nuo koukut tarttuvat pihlajaan ja mäntyyn.

                         Seuraavana päivänä virike onkin jo aivan toisen näköinen :DKaneille kuuluu hyvää. Hieman ne ovat lannistuneet täällä sisätiloissa, mutta ainahan me jotain hauskaa keksitään. Nyt olemme melkein joka ilta harjoitelleet agilityä mm. tunnelia, pikkuesteen ylihyppäämistä sekä kotitekoista A-estettä. Hienosti molemmat näyttävät ymmärtävän idean, etenkin Romeo. Marley lähinä juoksee ruuan ja käden perässä 8). Agilitystä saatan koota pieniä videopätkiä yhteen tänne blogin puolelle katsottaviksi. Myöskin häkin esittely video olisi tarkoitus kuvat, kun löydän sille hyvää aikaa. 

 Romeo vihaa, märkää, kosteaa ja kylmää. Ja se  osaa ollä välillä todella tarkka turkkinsa siisteydestä. Mutta ikkunalaudalla oleskelua se rakastaa yli kaiken. Tietysti aina vain, kun olen vahtimassa ja ikunassa on hyttysverkko paikallaan. Tässä se kuitenkin tönöttäisi, varmasti kokopäivän, ellei sitä pakotettaisi pois.

Marleyllekkin kuuluu hyvää. Tämän neidin kanssa olen harjoitellut etenkin pystyesteitä. Sillä toivoisin sen joskus oppivan miten olla potkimatta niistä puomeja pois. Edistystä ei ole kuitenkaan tapahtunut tai oikeastaan, vain päiväkohtaisesti. Muuten Marley nukkuu sisällä lämpimässä perheensä kanssa.
Yhden uuden asian se on oppinut. Nimittäin miten herättää omistaja. Joka aamu tasan kymmentä yli kuusi Marley "herättää" minut kaivamalla lattiaa aidan vieressä, joka erottaa kanienhuoneen omastani. Tämä tapahtuu joka aamu tasan 10 yli kuusi, ei minuuttiakaan yli tai vaille. Tarkkaa. Karvanlöhtö jatkuu.. Kanien häkin matto on pakko harjata karstalla vähintään joka toinen päivä, sillä jo yhden yön aikana siihen on tamppaantunut kiinni iso määrä karvaa. Noh, ainakaan suurin osa niistä ei leijaile huoneessani..
6 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Alan tekee noit virikkeitä iha koht ;) Suloset puput <3

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia! Sulla ei varmastikkaan tekeminen lopu kesken noitten hupsujen kanien kanssa :'D

  VastaaPoista
 3. He hee, nyt se on todistettu et kanit osaa katsoa kelloa!xD Jep, täällä sama, eli ihan kauhee karvan vaihto....:/

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva postaus! :3 Pitäs itekki kokeilla noit oksajuttuja! ;)

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.