maanantai 27. lokakuuta 2014

Agilitin huumaa"Pitkästä aikaa" kirjoittelen taas blogin puolelle. Koulu, kurssi ja muut kiireet ovat vieneet minulta runsaasti aikaa. Pian on tulossa lemmikkimessutkin! Sinne tulen molempina päivinä kokeilemaan esteitä pupujen kanssa. Kokeilemaan siksi, etten tosiaan tiedä miten nämä sisäkilpailut sujuva, messujen hälinä ja melkein kaikki muukin on niin poikkeavaa "normaaleista" estekilpailuista, että huomion voi viedä aivan jokin muu kuin radalla hyppiminen.
Romeosta kuvittelisin, että loikkia saattaa tulla, mutta koska arvosteluluokka on valittu c-ksi, eivät odotukset etenkään Marleyn kohdalla ole korkealla.

Viileitä päiviä on riittänyt, mutta tänään sää oli erittän mukava ja "lämmin". Lähdin siis kanien kanssa pyörähtämään ulkona iltahämärässä. Aitaukseen en niitä laskenut juoksemaan, vaan vein molemmat erikseen valjaiden kanssa "kväelylle". Marleyn kanssa hypimme myös esteitä siinä samassa ja taisihan se muutaman eliitinkorkuisenkin esteen hypätä, sen verran sillä riitti energiaa.

Myöskään Romeo ei ollut väsynyt, vaan suorastaan pinkaisi täyteen juoksuun. Kyse ei ollut säikähtämisestä, vaan silkasta täysillä juoksemisen halusta niin sanotusta "spurtista, iloloikasta tms". Onneksi oli mukana pitkä hihna ja saatoin pysyä perässä juuri ja juuri.

Nyt pääsemmekin enemmän sisälle otsikkoa kuvaavaan aiheeseen nimittäin pupu agilityyn. Talvella koen, ettei kaneilla ole tarpeeksi virikkeitä ja kiireiden keskellä ne saavat juosta vapaanakin hieman vähemmän, mutta  lähtökohdaksi olen asettanut, että joka ilta teemme yhdessä jotakin hauskaa.

Viime päivinä Romeon koiramaisesta käyttäytymisestä on noussut minullekkin into opettaa kaneille agilityä. Romeo on jo aiemmin tätä lajia harrastanut kotona ja kovasti se näyttää nauttivankin tästä! Niimpä kuvasin yhden illan, kanien "suorituksia".
Koska tilaa oli vähän, en suuria ratoja rakentanut. Minulta myöskin puuttuu monia esteitä, joita haluaisin rakentaa, noh ehkä tulevaisuudessa.

Marley on vasta aloittamassa "uutta harrastusta" ja sen keskittyminen sattuu olemaan aina vähän mitä on :D, onneksi siinä riittää virtaa ja innokkuutta edes juosta, se on Marleyn mielestä yksi parhaimmista asioista, juosta ulkona täysiä! Sisällä se näkyy lähinä portaikossa, jossa tekisi mieli rampata edes takaisin.

Romeo on taas todella älyllinen olento! Talvisin, kun virtaa riittää ja makupala on oikea, niin innokkuutta on jopa niin paljon, että kani yrittää tehdä kaikkensa saadaksee herkkuja ja huomion osoituksia. Välillä tuota innokkuutta luulisi ulkopuolinen jopa ilmiselväksi kosiskeluksi.


Teidän iloksi minulla on video kanien Agilitystä. Nyt pääsette näkemään millaista se täällä kotona meillä on, kysykää toki jos jokin jäi askarruttamaan. Omat kanini tosiaan opetan suurimaksi osaksi naksuttimen avulla.

Pahoittelen todella paljon kaikkia kirjoitus virheitä, joita esiintyy videossa erittäin paljon. Tänään ei meinannut onnistua kirjoittamien millään ja kaikki sanat menivät sekaisin. Kaiken tämän lisäksi tiatokoneeni ei tallentanutkaan huoliteltua projektia, vaan otti sen sellaisenaan millaiseen kuntoon video oli jäänyt aikaisemmin, eli puolityöhön. Lisäksi laatu on jotain aivan kammottavaa.. yh

14 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kiva video :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä video, selkeät tekstitykset jne :) Romeolla ainakin intoa riittää! :D

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! :) Hyvä video aihe, Ompa Romeo innokas.. :D

  VastaaPoista
 4. En kestä kuinka söpöjä Romeo ja Marley on tossa videolla *.* <3!!

  VastaaPoista
 5. Voisitko tehdä tavaraesittely videon??
  Vai oletko jo tehnyt?? Kiva postaus ja hyvinhän puput menevät :)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavan ihana video! Mistä olet ostanut tuon putken? :)

  VastaaPoista
 7. Voiko kanin kanssa mennä este kilpailuihin vaikka kanilla ei olisi papereita tai tatuointia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, osallistua, ilman papereita/tatuointia. :)

   Poista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.