Sivut

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Pariisin matka

Jos nyt aloittaisin kertomalla vaikka lyhyesti lomamatkastamme pariisissa. Ne joita matkani ei erityisesti kiinnosta niin voivat selata hieman alaspäin kuulemaan enemmän pupujen kuulumisia tai lähinä pupujen päivistä isäni hoidossa.

Nyt on reissailtu sitten ympäri pariisia nähtävyyksien perässä. Kauppakeskuksessakin tuli pyörähdettyä muutaman kerran, etenkin Primarkista löysin itselleni upeita löytöjä. Mahtava kauppa, yksi lemppareistani!

Lähdimme aikaisin perjantai aamuna helsingin lentokentälle. Matka Pariisiin sujui suhteellisen nopeasti ja mukavasti, vaikka lento olikin kaksi osainen ja jouduimme vaihtamaan konetta Saksassa.

Saavuttuamme hotellille riamastuin suuresti, kun huomasin vastakkaisella kadulla eläinkaupan. Olin jo aikaisemmin pettynyt, kun luulin etten löytäisi suuresta kaupungista yhtäkään eläinkauppaa, mutta siinä se kuitenkin nyt pönötti. MUTTA tietenkin minun tuurillani kauppa oli kesälomalla vielä 30 päivään asti.Onneksi suuresta kauppakeskuksesta löytyi eläinkauppa nimeltä petland. Toisaalta siellä oli todella hirvittävää käydä. Siellä myytiin mm kissoa, koiria, hamstereita ja muita jyrsijöitä sekä paljon pupuja samassa häkissä. Varsinkin koirat säälittivät, nekin kun joutuivat olemaan yli puolet pienemmässä lasiterraariossa, kuin omien kanieni häkin koko on. Niihin säälittäviin koppeihin oli tungettu aina jokaiseen kolme tai kaksi koiraa. Lisäksi koko hommassa ällötti se, että eläinkauppa myi suurimmaksi osaksi vain söpöjä pörrökoiria, jotta ihmiset ostaisivat niitä enemmän. Olihan siellä seassakin muutama kultainen noutaja.

Tuliaisia sain kuitenkin ostettua kaneille ja niistä olen iloinen. Ulkomailla on mielestäni muutenkin laajempi valikoima erillaisia kivan värisiä kanien leluja, mitä Suomessa ei sitten myydä olllenkaan.
Niinkuin kuvasta näkyy sää ei ollut tuona päivänä kovinkaan aurinkoinen. Vettä ei siltikään satanut ollenkaan, vaikka säätiedote oli sitä luvannut kaikille päiville.
 Riemukaari

 Museossa kiertelime ympäriämpäri katselemassa erillaisia taideteoksia.

Museo oli niin suuri, että ehdimme eksyä sinne muutaman kerran ja käveltyä tuli varmaankin muutama kilmetri.

Koska kaikkea emme olisi millään ehtineet puolessa päivässä näkemään valitsimme itseämme kiinnostavimmat aiheet ja kuljime sitten kartan määrittämiä reittejä.


                                                            Muumio
Sitten siirrytään kanien tuliaisiin:

 Kolmihaarainen tunneli.

 Kaksi `Feeling woof` fleacea (Primarkista 3€kpl)


 Koirien makuualusta (Primarkista 8€) samaa sarjaa, kuin nuo fleacit
 pureskeltava maissi lelu
 Porkkana leluja (Joista kanit pitivät valtavasti)
 Sekä tällainen pyöreä pallo, jonka rakoihin ajattelin tunkea porkkanoita.


 Muuten kaneille kuuluu hyvää. Isäni ja veljeni olivat hoitaneet kaneja ahkerasti. Vaikka muutamia pieniä asioita jäi tekemättä. Kaikki perus asiat hoituivat kuitenkin hienosti. Kaneilla elämä oli ollut hupaisaa ja ne tosiaankin koettelivat hoitajiensa rajoja. Marley pissasi ja papanoi jokapäivä häkin ulkopuolelle huoneeseeni. Sekä tuhosi ison osan häkinsä mattoa. Alakerrassa juoksennellessaan ne piiloilivat keittiön kaappien alla ja yrittivät syödä huonekasveja. Kun oli aika mennä takaisin häkkiin kanit kirmasivat ympäri taloa, eivätkä antaneet ottaa itseään kiinni. Isäni joutui kantamaan Vikkelän Marleyn yläkertaan. Lisäksi aamuisena yllätyksenä hän astui paljaalla jalalla pissalätäkön päälle. Koko kanien tila oli aivan hyrskynmyrskyn, kun tulin takaisin kotiin. Kanit olivat kuitenkin tervetiä ja hyvin ravittuja, eikä muulla oikeastaan ollut väliä.
Tultuani kotiin ajattelin, että nyt alkaa hirveä vessalaatikolle opettamis operaatio, sillä pissaläikkiä oli kuulemma löytynyt jokapäivä. Kotiin tultuani yhtäkään pissaa ei ole kuitenkaan osunut väärään paikkaan ja vessalaatikon ulkopuolelta on löytynyt vain kaksi papanaa. Kanit (Marley) taisi tosiaankin vian koetella aktiivista pupunvahtiamme.

5 kommenttia:

 1. tommoinen pallo menee sitten heta vähänkin vettä saadessaan palasiksi, mun oma kani gwitti tommosen vesikuppiin, mä otin heti pois ja kuivasin, mut silti siintä tuli pureskeluleluja, kun kastuneen puolen palat lähti irti.

  VastaaPoista
 2. Haha nuo marleyn tekoset :D minkä ikänen oot? :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoja kuvia :O
  Kivoja tuliaisia kaneille.
  Marley.. :D

  VastaaPoista
 4. Mulla on tommonen kolmihaaraistunneli omille kaneille ja tollasii pureskeluleluja.;) Voi Marley....:D 'soittakaa tuholaistorjuja!':D

  VastaaPoista
 5. Ostin tuurin lemmikkikaupasta tuollasen pallon missä on noita koloja ja eri värisiä palikoita joka on ollut kanien mieleen mutta on myös ollut porkkana lelut samat joista ei yhtään välitetty:D

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.