Sivut

perjantai 29. elokuuta 2014

Iiiloisia loikkia!Vaikka alkaakin syksy voi "lämpimistä" ilmoista nauttia silti vielä jonkinaikaa, joten kaikki ilo on otettava irti! Eilen kävin (tai äitini kävi) ostamassa rahoillani jotain suurta kaneille mihin olen säästänyt jo piitkään. Nyt vihdoin koitti se aika, kun sain kaneille uuden ulkoaitauksen! Tai oikeastaan ostin siis starkista 25 metriä rappausverkkoa. Ostos maksoi hieman alle sata euroa, mutta olin varannut rahaa siihen paljon enemmänkin, joten en köyhtynyt täysin rahattomaksi :P
Niin tai näin, "kokosin" aitauksen jo tänään, vaikka välillä pieniä kuurosateita tulikin. Aitausta ei ole siis tarkoitus kiinnittää maahan tms, vaan se ideani oli pitää kanien aitaus sellaisessa kuosissa, että se on aina valmis siirrettäväksi esimerkiksi nurmikon leikkuun ajaksi ja niin noh, talvella aitausta ei tule käytettyä niin paljon, jos on kovat pakkaset joten                                                                              talveiksi saatan purkaa sen kokonaan.

                                                     (Kuva kopioitu googlesta)

Kanit olivat todella innoissaan päästessään ulos uuteen aitaukseensa. Ajattelin aluksi, että Marley riahuisi varmasti paljon ja vetelisi hirveitä spurtteja. Todellisuudessa kävi kuitenkin niin, että Marley söi luonnon kasveja suurimmanosan ajasta ja Romeo oli taas se joka vetili korkeita loikkia ja kurveja ympäri pihaa :D.
Kyllä oli taas hauska nähdä miten nuo karvapallerot riemastuivat. Kyllä Marleystakin huomasi, että silläkin oli vauhtia, kun se loikki aina välillä sellaisia kevyitä pidempiä loikkia, se ei vaan viitsinyt rallitella kunnolla, kun kamera oli esillä. Tässä siis tämä ulkoaitaus. Kanit tykkää paljon, kun ne saavat olla myös trampoliinin alla suojassa.


Ilmoitin myös molemmat kanit puotiharjun kilpailuihin kv suoralle sekä ensimmäistä kertaa tiimihyppyyn! Timihyppyyn ilmoitin siis Romeon ja Marleyn parina.. Kati lupasi tulle hypyttämään Marleyn. Saa nähdä mitä siitä tulee, en siis todellakaan odota mitään...

5 kommenttia:

 1. Wou iha sika siisti ja iso aitaus :O Haluun meillekki tollase xd!! Ja ihanat puput<3

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! :) Kyllä mää ainakin uskon että puput käyttäytyy tiiminä :) Mut kannattaa vahtii noita kaneja ku ne ulkoilee ku tuossa ei oo kattoo kun luin yhestä fb ryhmästä että joku todella suuri lisko/kissaeläin koitti metsästää kanin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, en mä koskaa jätä kaneja tonne ilman vahtimista, vaikka lisäturvaa tuokin se, että aitaus on metrinkorkuinen. Siltikin sinne voi jokin kissa tai lintu tai mikävaan päästä.

   Poista
 3. Siis aivan kokoajan valvovan silmän alla? Mulla kanit päivät aitauksessa vaikka kokoajan joku ei katso. Kyllä tietenki väliajoin käyn tarkistamassa et on vielä kanit tallella! Lyhyemmät ajat (jos käyn esim. lenkillä tai lähikaupas), jätän kanit huoletta aitaukseen. Ainoastaan kerran kani oli karannu, purrut kompostikehikon kiinnityksen poikki ja raottanut välejä. Ties kuinka kauan se oli siellä juoksennellut, kun naapuri tuli sanomaan et teidän kani juoksee tuolla :D ei siinä, kyllä sain sen kiinni mut kylhän sitä säikähti. Viime kesänä mulla oli agrimarketista ostettu kanin aitaus jossa huomattavasti matalammat aidat kun komppareissa ja kani oppi kesän aikana kiipeämään siitä yli... Onneksi olin silloin näkemässä ja sain karkurin heti kiinni, sillä jos en olisi nähnyt se ei olisi varmasti palannut vauvapupunen kun oli... kissojakin meidän naapurustossa on ja ne kulkee vapaana, ennen ne tuli häkin vierelle vaanimaan mut kun kani loikki leikkimökin sisälle turvaan ei ne jaksanut enää kiinostua.

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.