tiistai 22. heinäkuuta 2014

SM-Kilpailut (Lauantai)


Pitkä hiljainen kausi on taaskin täällä blogin puolella vallinut, mutta ehkäpä se tilanne kuitenkin pian muuttuu  ?
Tällä kertaa pakkasimme tavarat hieman pienempään autoon, mutta hyvin ne silti mukaan mahtuivat. Myöskin kompostikehikot, joita sai ottaa mukaan tungin takaluukkuun.
Säästä en ollut yhtään varma, kun netistä katsoin säätä kahdesta eri paikkaa. Toinen niistä näytti aurinkoista ja toinen ukkosmyrskyä. Varasin kuitenkin mukaan pressun suojaamaan sateelta, jos nyt ukkosmyrsky olisi iskenyt. Päivä näytti kuitenkin aamulla kirkkaalta ja ukkonen pysyi poissa. Välillä olisi voinut jopa toivoa pientä sadetta, sillä kilpailupakalla oli todella kuuma sekä kaneilla, että omistajilla. Ennen omaa hyppyvuoroa piti aina vähän kastella kaneja, jotteivat ne aivan läkähtyisi. Kompparit siirsin aamulla varjoon, mutta päivän mittaan varjon kadotessa niille sai etsiä uutta suojapaikkaa auringolta.
Marley hyppi tällä kertaa helpossa mutkassa. Odottaen vieläkin viimeistä klassaustaan. Ensimmäinen kierros meni kolmella typerällä virheellä, joten ajattelin, ettei klassausta olisi vieläkään tullut, mutta niin se pikkuinen vaan paransi seuraavalle kierrokselle ja vielä vain yhdellä virheellä! Vaikka videolla näettekin, kuinka sekin oli vain pikkuinen huolimattomuus virhe.


Romeo hyppi jälleen kv mutkassa. Aivan kuten ennenkin, virheitä oli jälleen kolme jos enemmänkin. Välillä sattuu parempia päiviä ja virheitä on vain kaksi, mutta silloin klassauksen pilaa yleensä huolimattomuus virhe (laiska ohjaaja) tai jos radalla on esimerkiksi kaksi pitkää estettä, joista Romeo tiputtaa aina sen viimeise hypätessään liian korkealle, eikä pitkälle.

Vaikka kumpikaan kani ei sijoittunut tällä kertaa, emme suinkaan lähteneet kotiin tyhjin käsin. Puotiharjun kilpailuissa 8.6 oli tapahtunut virhe ja ruusukkeet jaettu väärin. Uudelleen jaon jälkeen Marleykin sai ensimmäisen ruusukkeensa helposta suorasta viidentenä.
Ja lisäksi nyt minulla on vihdoin molemmat kanit molemmissa keskivaikeissa luokissa.

Sunnuntaina kilpailut jatkuvat, mutta eivät meidän osaltamme. Jännittää lukea muiden blogeja ja kuulla miten siellä meni!

Ikuisuus sitten minut haastettiin tekemään haaste:
Minut haastoi: http://rakkaatmet.blogspot.fi/2014/06/haaste.html

1. Minkä rotuinen, kuinka korkeeta yksittäisenä ja mitä määrää pituudessa pystyisi hyppimään unelmakanisi?
Itseasiassa unelma kanini taitaa olla Romeo. Tietysti toivoisin sen hyppivän eliittiluokassa, vaikka tiedän, että sinne asti emme tule koskaan tämän kanin kanssa pääsemään. Silti  mielestäni se kuinka korkealle, tai pitkälle kani hyppii ei määrittele sitä onko se unelma kanina. Unelma kanini on hellyyttävä, ihmisläheinen, aktiivinen ja seuralainen. Kaikki muu on aina vain plussaa

2. Näyttelykani vai estetykki? Miksi?
Estetykki. Pidän itsekkin enemmän urheilullisemmista harrastuksista. Olisihan se toki hienoa omistaa  joskus joku valioyksilökin.

3. Ensimmäinen kanisi kuvan kera.
Nurinkurin Lempilapsi (Romeo)
4. Onko mielestäsi kanin parempi asustaa tehdashäkissä vai omatekoisessa? Perustele.
Omatekoisessa, koska niistä saa tehdä sellaisia, kuin omistaja haluaa ja ne ovat yleensä tilavampia.


5. Kumman perusteella hankkisit kanin ulkonäön vai luonteen?

Luonteen. En toki sano, etteikö ulkonäkö vaikuttaisi tähän asiaan, mutta olen tavannut kaneja joiden ulkonäkö ei miellytä, mutta ovat niin hyväluonteisia, että voisin helposti ottaa sellaiset yksilöt minulle.


6. Millainen kaninomistaja olet?

Enpä tiedä. Kertokaa te! Ainakin pyrin hoitamaan kanejani aina mahdollisimman hyvin.


7. Minkä teet huonosti tai laiminlyöt kokonaan?

Eipä heti tule mitään mieleen. 


8. Minkä teet taas mielelläsi?

Oikeastaan melkein kaiken kaneihin liittyen. Saattaa jopa kuulostaa hassulta, että jonkun mielestä esimerkiksi häkin siivoaminen on mukavaa, mutta niin se vain on. Tai sitten siitä on muodostunut rutiini. Erityisen mielellään katselen kanieni kanssa telkkaria ja vietän koti-iltoja :)


9. Onko asiaa jonka toivoisit voivasi tehdä toisin?

No tällähetkellä toivoisin pystyväni rakentaa kanilan.


10. Koristeletko jouluisin kanien/kanin häkkiä/asumusta?

Enpä juuri, aika turhaa touhua, vaikka myönnän, että häkkiin saattaa ilmestyä muutama punainen flliispeite jne, mutta en mitään suurta.


11. Aiotko ostaa kaneillesi joululahjat?

Jos jotain hyvää tulee vastaan niin ehkäpä, joinakin vuosina lahjat on kuitenkin jäänyt ostamatta, eikä se ole júurikaan haitannut. Paras lahja kaneilleni on seura ja yhteinen aika.

12. Aijotko ostaa kaverisi/kavereittesi kanille/kaneille joululahjaa?
Eeeen :D


13. Aiotko uittaa kesällä kaniasi/kanejasi?

En todellakaan.


14. Voisitko koskaan kuvitella luopuvasi kaneistasi/kanistasi?

En milään!8 kommenttia:

 1. Mun mielestä tuo Elämää kanien kanssa on just kiva :3

  VastaaPoista
 2. Kävisikö romeon ja marleyn elämää

  VastaaPoista
 3. Älä vaihda blogisi nimeä!!

  VastaaPoista
 4. Hienosti kanit hyppivät! :)
  Ei tullut kuin yksi nimi ehdotus mieleen, nimittäin Pehmoisia tassuja ja pulleita massuja ;) Jos jossain vaiheessa tulee jotain mieleen, laitan tänne ehdotuksia :)

  VastaaPoista
 5. Se on kyl aika pitkä mut kiva

  VastaaPoista
 6. Elä vaiha nimeä, tää on alkuperäinen ja hyvä ;)
  Vitsi mikä vauhti Marleyllä on, wou! Teillä meni hyvin! :')

  VastaaPoista
 7. Kivoja kuvia :) Tosi kiva postaus ja onnea Marleylle! Ei nyt just tuu mitään otsikkoo mieleen.

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.