Sivut

tiistai 22. heinäkuuta 2014

SM-Kilpailut (Lauantai)


Pitkä hiljainen kausi/tauko on taaskin täällä blogin puolella vallinut, ehkäpä se tilanne kuitenkin pian muuttuu ;) ?

Tälläkertaa pakkasimme tavarat hieman pienempään autoon, mutta hyvin ne silti mukaan mahtuivat. Myöskin kompostikehikot, joita sai ottaa mukaan tungin takaluukkuun.
Säästä en ollut yhtään varma, kun netistä katsoin säätä kahdesta eri paikkaa toinen niistä näytti aurinkoista ja toinen ukkosmyrskyä. Varasin kuitenkin mukaan pressun suojaamaan sateelta jos nyt ukkosmyrsky olisi iskenyt. Päivä näytti kuitenkin aamulla kirkkaalta ja ukkonen pysyi poissa. Välillä olisi voinut jopa toivoa pientä sadetta, sillä kilpailupakalla oli todella kuuma sekä kaneilla, että omistajilla. Ennen omaa hyppyvuoroa piti aina vähän kastella kaneja, jotteivat ne aivan läkähtyisi. Kompparit siirsin aamulla varjoon, mutta päivänmittaan varjon kadotessa niille sai etsiä uutta suojapaikkaa auringolta.
Marley hyppi tälläkertaa helpossa mutkassa. Odottaen vieläkin viimeistä klassaustaan. Ensimmäinen kierros meni kolmella typerällä virheellä, joten ajattelin, ettei klassausta olisi vieläkään tullut, mutta niin se pikkuinen vaan paransi seuraavalle kierrokselle ja vielä vain yhdellä virheellä! Vaikka videolla näettekin, kuinka sekin oli vain pikkuinen huolimattomuus virhe.


Romeo hyppi taas kv mutkassa. Aivan kuten ennenkin virheitä oli jälleen kolme jos enemmänkin. Välillä
sattuu parempia päiviä ja virheitä on vain kaksi, mutta silloin klassauksen pilaa yleensä huolimattomuus virhe (laiska ohjaaja) tai jos radalla on esimerkiksi kaksi pitkää estettä, joista Romeo tiputtaa aina sen viimeise hypätessään liian korkealle, eikä pitkälle.


Vaikka kumpikaan kani ei sijoittunut tälläkertaa, emme suinkaan lähteneet kotiin tyhjin käsin. Puotiharjun kilpailuissa 8.6 oli tapahtunut virhe ja ruusukkeet jaettu väärin. Uudelleen jaon jälkeen Marleykin sai ensimmäisen ruusukkeensa helposta suorasta viidentenä :)
Ja nyt minulla on vihdoin molemmat kanit molemmissa keskivaikeissaluokissa.
Taas oli raskas päivä ja vaikka olisinkin halunnut jäädä katsomaan piituushypyn mestareita ja auttamaan siivoamisessa, en voinut sillä minun täytyi lähteä jo heti Romeon hypättyä toisen kierroksen.
Kaneillekkin päivä oli rankka, mutta niilläkin oli varmaan paljon mukavempi päivä, sillä ne saivat viettää sitä komposti aitauksessa, jossa on kuitenkin paljon enemmän tilaa jaloitella, kuin boksissa.
Kompostikehikoita lainasin myös Milalle, Kiralle ja Roosalle.
Mukana kilpailuihin toin myös muutaman rakennetun esteen jotka vaihtoivat omistajaa.

Sunnuntaina kilpailut jatkuvat, mutta eivät meidän osaltamme. Jännittää lukea muiden blogeja ja kuulla miten siellä meni, sunnuntaina, kun oli ukkosmyrskyinen päivä, ainakin meill kotona..

Ikuisuus sitten minut haastettiin tekemään haaste:
Minut haastoi: http://rakkaatmet.blogspot.fi/2014/06/haaste.html

Haastan: (etsin vielä haastettavia)1. Minkä rotuinen, kuinka korkeeta yksittäisenä ja mitä määrää pituudessa pystyisi hyppimään unelmakanisi?
Itseasiassa unelma kanini taitaa olla Romeo. Tiettysti toivoisin sen hyppivän eliittiluokassa, vaikka tiedän, ettö sinne asti emme tule koskaan tämän kanin kanssa pääsemään. Silti  mielestäni se kuinka korkealle tai pitkälle kani hyppii ei määrittele sitä onko se unelma kanini. Unelma kanini on hellyyttävä, ihmisläheinen ja aktiivinen, seuralainen kaikki muu on aina vain plussaa


2. Näyttelykani vai estetykki? Miksi?
Estetykki :D Sillä pidän itsekkin enemmän urheilullisemmista harrastuksista. Olisihan se toki hienoa omistaa joku valioyksilökin.

3. Ensimmäinen kanisi kuvan kera.
Nurinkurin Lempilapsi (Romeo)4. Onko mielestäsi kanin parempi asustaa tehdashäkissä vai omatekoisessa? Perustele.
Omatekoisessa, koska niistä saa tehdä sellaisia, kuin omistaja haluaa ja ne ovat yleensä tilavampia.5. Kumman perusteella hankkisit kanin ulkonäön vai luonteen?
Luonteen. En toki sano, etteikö ulkonäkö vaikuttaisi tähän asiaan, mutta olen tavannut kaneja joiden ulkonäkö ei miellytä, mutta ovat niin hyväluonteisija, että voisin helposti ottaa sellaiset yksilöt minulle.


6. Millainen kaninomistaja olet?
Enpä tiedä. Kertokaa te :D! Ainakin pyrin hoitamaan kanejani aina mahdollisimman hyvin.


7. Minkä teet huonosti tai laiminlyöt kokonaan?
Eipä heti tule mitään ainakaan suurta mieleen. 

8. Minkä teet taas mielelläsi?
Oikeastaan melkein kaiken kaneihin liittyen. Saattaa jopa kuulostaa hassulta, että jonkun mielestä esimerkiksi häkin siivoaminen on mukavaa, mutta niin se vain on. Tai sitten siitä on muodostunut rutiini. Erityisen mielellään katselen kanieni kanssa telkkaria ja vietän koti-iltaa :)


9. Onko asiaa jonka toivoisit voivasi tehdä toisin?
No tällähetkell toivoisin rakentavani kanilan.10. Koristeletko jouluisin kanien/kanin häkkiä/asumusta?
Enpä juuri, aika turhaa touhua, vaikka myönnän, että häkkiin saattaa ilmestyä muutama punainen fleasse jne, mutta en mitään suurta.

11. Aijotko ostaa kaneillesi joululahjat?
Jos jotain hyvää tulee vastaan niin ehkäpä, joinakin vuosina lahjat on kuitenkin jäänyt ostamatta, eikä se ole júurikaan haitannut. Paras lahja kaneilleni on seura ja yhteinen aika.


12. Aijotko ostaa kaverisi/kavereittesi kanille/kaneille joululahjaa?
Eeeen :D


13. Aijotko uittaa kesällä kaniasi/kanejasi?
En, etenkin Romeo vihaa vettä. Meillä riittä hyvin muut viilennys keinot.


14. Voisitko koskaan kuvitella luopuvasi kaneistasi/kanistasi?
En todellakaan! Blogille saa ehdotella uutta nimeä. Olen vihannut tätä "elämää kanien kanssa" nimeä blogin perustamisesta asti, mutta olen aina vain ajatellut muuttaa sen myöhemmin, koska en silloin kuvitellut saavani 131 lukijaa (joka on muuten aivan huikea määrää!!). Ja nyt vaikka onkin jo "myöhäistä" sekoittaa muiden päitä ja muuttaa blogin nimeä niin saattaa kuitenkin käydä, eli kaikki ehdotukset tuonne alas :)

8 kommenttia:

 1. Mun mielestä tuo Elämää kanien kanssa on just kiva :3

  VastaaPoista
 2. Kävisikö romeon ja marleyn elämää

  VastaaPoista
 3. Älä vaihda blogisi nimeä!!

  VastaaPoista
 4. Hienosti kanit hyppivät! :)
  Ei tullut kuin yksi nimi ehdotus mieleen, nimittäin Pehmoisia tassuja ja pulleita massuja ;) Jos jossain vaiheessa tulee jotain mieleen, laitan tänne ehdotuksia :)

  VastaaPoista
 5. Se on kyl aika pitkä mut kiva

  VastaaPoista
 6. Elä vaiha nimeä, tää on alkuperäinen ja hyvä ;)
  Vitsi mikä vauhti Marleyllä on, wou! Teillä meni hyvin! :')

  VastaaPoista
 7. Kivoja kuvia :) Tosi kiva postaus ja onnea Marleylle! Ei nyt just tuu mitään otsikkoo mieleen.

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.