Sivut

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Rakentamisen ilo

Viime postauksessa kerron jo, kuinka rakentaminen on täällä lähtenyt käyntiin.. Melkein jokapäivä olen saanut lisää esteitä rakennettua, ja tänään valmistuu viimeinen (?) kolmoiseste.

Suurin menestykseni on ollut ehkä tämä pupu este joka valmistui eilen, ainoastaan maalailut ovat jäääneet hommasta pois, koska maalit loppuivat jo aikoja sitten..

Aloitin esteen rakentamisen laitamalla kaksi saman mallista vaneria päällekkäin. Päällimmäiseen piirsin seisovan pupunkuvan niin hyvin kuin osasin. Seuraavaksi sahasin viivoja pitkin hiljalleen pistosahalla. Välillä porasin reikiä hankaliin kohtiin helpottamaan sahausta.


 Sen jälkeen hioin pupun huolella.

 Pohjaksi sahasin vanerista neliönpuotoiset paat, joihin sahasimme reijät. Tarkoituksena oli siis upottaa pupun jalka vaneriin, listät liimaa ja ehkä naulat sivuihin niin se varmasti pysyisi.


Lopuksi naulasin puomien pidikkeet paikoilleen ja wola, este oli valmis.
Lisäksi olen rakentanut kaksi kaariestettä, jotka voi tarvittaessa yhdistääkkin.
Myöskin pitkään kaivattu M este valmistui ajallaan!
Vielä tänään lisään rimojen pidikkeet paikoilleen ja saamme liittää kokoelmaamme kolmois esteenkin. Jos minua oikein onnistaa niin pääsen tilaamaan ruotsista niitä oikeita puomien pidikkeitä, niin pääsee vihdoin eroon noista nauloista ja ruuvveista!
Puput ovat viihtyneet täällä hyvin, uusia esteitäkin on käyty kokeilemassa silloin tällöin ja hyvin on molemmilla pidemmätkin esteet sujunut!
Ensimmäisen kierroksen Marley menee aina pudottaen melkein kaikki puomit, mutta toisella kierroksella, se usein parantaa valtavasti ja menee melkein puhtaasti!
Romeolla jokainen kierros mennään hitaasti, mutta varmasti, nyt sekin on alkanut pituus esteissä tsemppaamaan ja pääsee jo usein puhtaasti niiden yli :)


16 kommenttia:

 1. Wow :D ihan sairaan hienoja esteitä :D

  VastaaPoista
 2. Vau! Millä liimalla liimaa esim. noi kaaret alalautoihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ensin tein reijän jonne upotin kaaren, ja laitoin reikään puuliimaa, niin että se varmasti pysyi, vaikka ilman liimaakin olisi toden näköisesti jo pysynyt.

   Poista
 3. Huiapua miten ihana toi kanieste :O <33

  VastaaPoista
 4. Wau, hienoja esteitä! Miten sä peset sun puput? Tai miten peset niinkun tassut ja mahanaluksen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pese pupujani usein, enkä koskaan turhaan. Silloin, kun joudun kanien mahan alusen tai tassut pesemään teen sen vadissa jonka pohjalla on noin 5cm haaleaa vettä.

   Poista
 5. Voitko tehdä postauksen sun top 5 tai 10 kaniblogeista? :)

  VastaaPoista
 6. Paljon pyydät jos teet mulle semmosen pupuesteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. 25€ kappale :) (ostaja maksaa postikulut, jos ei pääse estettä noutamaan esimerkiksi kilpailuista)

   Poista
 7. Tosi hienoja esteitä, aivan upeita! ♥

  VastaaPoista
 8. Wau mitä esteitä

  VastaaPoista
 9. Tosi hienoja esteitä.:) Oot taitava tekemään noit esteitä.:) ja sit vielä että et vissiin tee heinäkuun häkkiesittelyä? Teet kai elokuun häkkiesittelyn?:)

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.