Sivut

tiistai 1. heinäkuuta 2014

Palojoki kisat 28.6.14 Sekä kulosaaren kilpailut 29.6.14 +yökyläilijät

28.6 kilpailut palojoella. Sinne lähdimme varmaan ensimmäiset kertaa hyvissä ajoi. Kilpailuihin lähti omista kaneistani vain Marley, hakemaan viimeistä klassausta helposta suorasta.
Kilpailupaikalla minulle tuotiin kuitenkin kaksi kania Mini ja Felix. Näiden karvaturrienkanssa minun oli tarkoitus kilpailla helpossa suorassa ja ottaa meille kotiin yökyläilemään, sillä omistajat eivät päässeet kilpailuihin, mutta halusivat silti jättää kanit yöksi hoitooni ja noutaa ne kulosaaresta.
Pitkästäaikaa oli aurinkoinen ja jopa kuuma päivä jos niinkään voisi sanoa.


Ensimmäisenä hyppyvuorossa oli Mini. Tänään ei kuitenkaan tainnut olla sen hyppypäivä, sillä kaikki lentokoneet, autot sekä vieras käsittelijä tuntuivat häiritsevän sitä. Ensimmäisellä kierroksella Mini loikki hyvää vauhtia, vaikkakin pysähtyi pikaiselle pesutuokiolle. Ensimmäisellä kierrokselta virheitä tuli kaksi. Toisella kierroksella klassaus oli syötävän lähellä, mutten ehtinyt estämään kania pudottamasta puomia etutassuillaan joten 2 virhettä tuli tästäkin...


Seuuraavana minulla oli hypytettävänä Felix. Felixillä oli kova vauhti päällä ja sitäkin kovempi into syödä luonnon kasveja :D Ensimmäisellä kierroksella vauhdikkaasti mentiin yhdellä virheellä (eli Felix sai toivotun viimeisen klassauksen). Toinen kierros mentiin vielä vauhdikkaammin puhtaasti ja kuinka ollakkaan Feixistä tuli luokan voittaja! :)

                                         Potenttiaalia olisi kyllä ollut vaikeallekkin radalle.


Sitten kerrotaan hieman oman pupun suorituksista.. Marleyllä meni suhteellisen hyvin ainakin kotitreeneihin verrattuna.  Ensimmäinen kierros mentiin yhdellä virheellä (ja saatiin samalla viimeinen klassaus jipii :D)  Toinen keirros kävikin vähän hutiloiden ja virheitä pääsi tulemaan kolme. No nämä suoritukset riittivät tälläkertaa kuitenkin kuudenteen sijaan.
Kotona riitti paljon hommaa. Ensiksi oli harjattava Romeo, sillä mahddottomasta karvanlähdöstä ei vieläkään meinaa tulla loppua.  Ennen sitä oli tietysti "kotiutettava" Mini ja Felix omiin koppeihinsa jotka olin valmistanut heille edellispäivnä.
Illalla vein Felixin ulkoilemaan pihalle. todella rauhallinen heppu hän osasi olla eivätkä ympärillä rääkyvät linnutkaan saaneet sitä pois tolalataan.
Myöskin Minillä oli rutkasti energiaa. Sen oli suorastaan pakko pomppia iloloikkia omassa aitauksessaan. Toinen erittäin hauska leikki oli selällään kieriminen :3  Illan vanhetessa minun oli aivan pakko tehdä sille isompi aitaus toiseen huoneeseen, koska sen pomppiminen ja riehuminen alkoi käymään melkein sietämättömäksi.

                       Kulosaaren kilpailut 29.6.14

Aamulla heräsin taas aikaisin sillä oli paljon tehtävää. Ensiksi kävin tarkistamassa kaikki kanit rapsuttelin ja annoin heille aamu sapuskat. Sitten laitoin boksit lähtövalmiiksi ja siivosin yökyläilijöiden häkit ja tavarat pois. Söin aamupalaa, kävin suihkussa ja tein muut askareet valmiiksi kunnes oli taas aika pakata auto valmiiksi matkaan. Tälläkertaa mukaan tuli myös Romeo kilpailemaan Kv mutkaa ja Marley tuli mukaan kilpailemaan luonnollisestikkin helppoon mutkaan josta se tarvitsi enään yhden klassauksen niin pääsisi siinäkin kveeseen. Kilpailu päivä oli sään puolesta erittäin huono. Vettä satoi meidän osaltamme koko päivän. Kanit piti tunkea pressun alle bokseineen suojaan, mutta oman hyppyvuoron lähestyessä oli kamalaa ottaa omat kanit uloos märkään ja kylmään hyppimään. Romeo ei pitänyt vesisateesta ollenkaan ja käpertyi aina syliini suojaan, odotellessaan omaa vuoroa. Radan se hyppi kitenkin upeasti vain 2 virheellää! Se on meidän pojulta oikeasti hieno suoritus varsinkin tuollaisella ilmalla. Marley ei niinkään välittänyt sateesta, mutta jokin muu sitä kuitenkin häiritsi (kenties huono ohjaaja). Ensimmäisellä kierroksella se sai 2 virhettä ja toiselta 4. Kaipa mutkaradat eivät vain ole sen juttu..Felix ja Minikin pääsivät omien omistajiensa luokse syleilyyn. ja olvat varmaan itsekkin onnellisia siitä.Vaikka nuo kaksi olivat molemmat mahtavia kaneja olen silti onnellinen, että kotiin palasi vain kaksi rakkainta Romeo ja Marley. 
Kotona kanit olivat loppupäivän sisällä kuivattelemassa. ja tyytyväisiä siitä, että ne saivat vihdoin olla sisällä! Ensikerralla jos noin kurja ilma on niin en kyllä omia kanejani aijo viedä tuonne uloos kastumaan ainakaan Romeota. Alkaa tuommoinen tuntua jo hieman rääkkäykseltä. Tai sekin riippuu tietysti kanista. Esimerkiksi Marleystä kyllä huomasi, että se oli aijemminkin ollut ulkona sateessa eikä se niin siitä välittänytkään, mutta  Romeon kanssa oli hirveä taistelu saada se uloos boksista ja itse en vain yksinkertaisesti kestä sitä, kun se tulee luokseni melkein litimärkänä ja hyppää syliini katsoessaan anovasti minua, toivoen pääsevänsä pian omaan boksiinsa takaisin. Vieläkun sen turkki on kyllä niin omalaatuinen, että olisittepa nähneet miltä se ulkona näytti. Sitä ei kyllä ole kyllä ulkokaniksi jalostettu.  
Ei siis niin onnistunut kilpailupäivä, vaikka paikka olisi ollutkin täydellinen, mutta ilma ei vaan napannut tälläkertaa. Pitkää kuitenkin muistaa, että kanit ovat nyt sisällä kummatkin terveinä eivätkä vilustuneet, eli pää pystyyn :) 
2 kommenttia:

  1. Otsikossa taitaa olla virhe, kun lukee Puotiharjun kisat, vaikka pitäis varmaan lukea Palojoen :) Ootko muuten tulossa nyt ens sunnuntaina sinne Palojoelle epv kisoihin?

    VastaaPoista
  2. Apua mini on niin sulonen! muistanks väärin vai oliko mini jossain blogissa o.O Onko sulla linkkiä tai jotain ?

    VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.