tiistai 1. heinäkuuta 2014

Palojoen (28.6.14), sekä kulosaaren kilpailut 29.6.14

28.6 kilpailut palojoella. Sinne lähdimme varmaan ensimmäiset kertaa hyvissä ajoi. Kilpailuihin lähti omista kaneistani vain Marley, hakemaan viimeistä klassausta helposta suorasta.
Kilpailupaikalla minulle tuotiin kuitenkin kaksi kania Mini ja Felix. Näiden karvaturrien kanssa minun oli tarkoitus kilpailla helpossa suorassa, ja ottaa meille kotiin yökyläilemään, sillä omistajat eivät päässeet kilpailuihin, mutta halusivat silti jättää kanit yöksi hoitooni  ja noutaa kulosaaresta seuraavana päivänä. Sää oli kerrassaan ihastuttava! Miltein täydellinen pupupäivälle!


Ensimmäisenä hyppyvuorossa oli Mini. Tänään ei kuitenkaan tainnut olla hänen hyppypäivä, sillä kaikki lentokoneet, autot, sekä vieras käsittelijä tuntuivat häiritsevän kania. Ensimmäisellä kierroksella Mini loikki hyvää vauhtia, vaikkakin pysähtyi pikaiselle pesutuokiolle. Ensimmäisellä kierrokselta virheitä tuli kaksi. Toisella kierroksella klassaus oli naurettavan lähellä, mutten ehtinyt estämään kania pudottamasta puomia etutassuillaan joten 2 virhettä tuli tästäkin.
Seuuraavana minulla oli hypytettävänä Felix. Felixillä oli kova vauhti päällä ja sitäkin kovempi into syödä luonnon kasveja :D Ensimmäisellä kierroksella vauhdikkaasti mentiin yhdellä virheellä (eli Felix sai toivotun viimeisen klassauksen). Toinen kierros mentiin vielä vauhdikkaammin puhtaasti ja kuinka ollakkaan Feix julistettiin luokkansa voittajaski!
                                         


Sitten kerrotaan hieman oman pupun suoritumisesta. Marleyllä meni suhteellisen hyvin ainakin kotitreeneihin verrattuna.  Ensimmäinen kierros yhdellä virheellä (ja saatiin samalla viimeinen klassaus jipii :D).  Toinen keirros kävikin vähän hutiloiden ja virheitä pääsi tulemaan kolme. No nämä suoritukset riittivät tällä kertaa kuitenkin kuudenteen sijaan.
Kotona riitti paljon hommaa. Ensiksi oli harjattava Romeo, sillä mahddottomasta karvanlähdöstä ei vieläkään meinaa tulla loppua.  Ennen sitä oli tietysti "kotiutettava" Mini ja Felix omiin koppeihinsa, jotka olin valmistanut heille edellispäivnä.
Illalla vein Felixin ulkoilemaan pihalle. todella rauhallinen heppu hän osasi olla, eivätkä ympärillä rääkyvät linnutkaan saaneet pupua pelästymään. 
Myöskin Minillä oli rutkasti energiaa. Sen oli suorastaan pakko pomppia iloloikkia omassa aitauksessaan. Toinen erittäin hauska leikki oli selällään kieriminen :3  Illan vanhetessa minun oli aivan pakko tehdä sille isompi aitaus toiseen huoneeseen, koska sen pomppiminen ja riehuminen alkoi käymään melkein sietämättömäksi!

                       Kulosaaren kilpailut 29.6.14

Aamulla heräsin taas aikaisin, sillä tehtävää riitti. Ensiksi kävin tarkistamassa kaikki kanit. Rapsuttelin ja annoin heille aamun sapuskat. Sitten laitoin boksit lähtövalmiiksi ja siivosin yökyläilijöiden häkit ja tavarat pois. Söin aamupalaa, kävin suihkussa ja tein muut askareet valmiiksi ,kunnes oli taas aika pakata auto valmiiksi matkaan. Tällä kertaa mukaan tuli myös Romeo kilpailemaan Kv mutkaa. Marley tuli kilpailemaan helppoon mutkaan, josta se tarvitsi enään yhden klassauksen niin pääsisi siitäkin siirtymään keskivaikeaan luokkaan. Kilpailu päivä oli sään puolesta erittäin huono. Vettä satoi koko päivän! Kanit piti tunkea pressun alle bokseineen suojaan, mutta oman hyppyvuoron lähestyessä oli kamalaa ottaa omat kanit ulos märkään ja kylmään hyppimään. Romeo ei pitänyt vesisateesta ollenkaan, ja käpertyi aina syliini suojaan, odotellessaan omaa vuoroa. Radan se hyppi kitenkin upeasti vain 2 virheellä! Se on meidän pojulta oikeasti hieno suoritus, varsinkin tuollaisella ilmalla. Marley ei niinkään välittänyt sateesta, mutta jokin muu sitä kuitenkin häiritsi (kenties huono ohjaaja). Ensimmäisellä kierroksella se sai 2 virhettä, ja toiselta 4. Kaipa mutkaradat eivät vain ole sen juttu.. Felix ja Minikin pääsivät omien omistajiensa luokse syleilyyn. 

Kotona kanit olivat loppupäivän sisällä kuivattelemassa. Ja tyytyväisiä siitä, että ne saivat vihdoin olla sisällä! Ensi kerralla jos noin kurja ilma on, niin en kyllä omia kanejani aio viedä tuonne ulos kastumaan.. Ainakaan Romeota. Alkaa tuommoinen tuntua jo hieman rääkkäykseltä. Tai sekin riippuu tietysti kanista. Esimerkiksi Marleysta kyllä huomasi, että se oli aiemminkin ollut ulkona sateessa, eikä se siitä niin välittänytkään, mutta  Romeon kanssa oli hirveä taistelu saada se ulos boksista, ja itse en vain yksinkertaisesti kestä sitä, kun se tulee luokseni melkein litimärkänä ja hyppää syliini katsoessaan anovasti minua, toivoen pääsevänsä pian omaan boksiinsa takaisin. Vieläpä, kun sen turkki on kyllä niin omalaatuinen, että olisittepa nähneet miltä se ulkona näytti. Sitä ei kyllä ole kyllä ulkokaniksi jalostettu.  
Ei siis niin onnistunut kilpailupäivä, vaikka paikka olisi ollutkin täydellinen, mutta ilma ei vaan natsannut tällä kertaa. Pitää kuitenkin muistaa, että kanit ovat nyt sisällä kummatkin terveinä, eivätkä vilustuneet, eli pää pystyyn ja kohti uusia seikkailuja!


2 kommenttia:

  1. Otsikossa taitaa olla virhe, kun lukee Puotiharjun kisat, vaikka pitäis varmaan lukea Palojoen :) Ootko muuten tulossa nyt ens sunnuntaina sinne Palojoelle epv kisoihin?

    VastaaPoista
  2. Apua mini on niin sulonen! muistanks väärin vai oliko mini jossain blogissa o.O Onko sulla linkkiä tai jotain ?

    VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.