Sivut

perjantai 4. heinäkuuta 2014

Matkustetaan mummolaan


Monet teistä ovat varmaan kesälomalla tehneet reissun jos toisenkin mummolaan, mökille tai ympäri maailmaa. Meillä on ollut tapana viettä joka kesä muutama viikko mummolassa. Myöskin kanit lähtevät näille reissuille mukaan. Matkan kesto vaihtelee rippuen pysähdyksistä. Yleensä matkamme kestää noin 4-6 tuntia 2-5 pienillä ja muutamalla isommallakin pysähdyksellä.
Kanit viettävät automatkan turvallisesti omissa boxeissaaan, jotka yleensä sijoitan vaakasuoraan kahden penkin "väliin" eli penkin jalkatilaan. Pysähdyksien aikana kanit saavat jaloitella vuoratussa autossa, josta on poistettu ylimääräiset penkit. Mukana on myös vessalaatikko, jossa kanit käyvät oma-aloitteisesti aina pysähdyksien aikana.

Eilen aloin valmistautumaan tähän vähän äkilliseen lähtöön. Pakkasin kanien tavarat ikean muovilaatikkoon, joka on mielestäni helppo sijoittaa autoon. Tarvittaessa sitä voi käyttää myös pöytänä. Mukaan pakkasin tietysti myös omat tavarani pieneen reppuun jonka saa isossa autossa tungettua melkeimpä mihinkä vain.

Ilalla vein mukaan lähteväni ystäväni kanssa kanit tavanomaiselle tutustumis kierrokselle. Silloin ne saavat tutkia autoa, ja Romeo kokeneena tietää mitä seuraavana päivänä tulemanpitää.

Aamulla söimme aamupalaa ja päästimme kanit uloss viimeiselle kävelylle ennen kuin matka sai alkaa.
Tämä oli siis Marleyn ensimmäinen kerta, kun se pääsi tai joutui kanssamme mummolaan. Matka sujui sen osalta kuten oletimme, eli hyvin. Ensimmäisellä pysähdyskerralla se kirmasi uloos laatikostaan, kun luukku aukesi. Sitten se kävi vessassa ja aloitti tavanomaisen terrorioinnin :D Välillä se kaivoi vilttejä ja kuopi pressuja. Välillä se taas koitti syödä puovilaatikoita ja kaikkea mitä sen eteen nyt sattuikin.
Romeo, joka on oikeastaan jo hyvin kokenut matkailija, ei aluksi halunnut tulla laatikostaan uloos ollenkaan. Aikaisemmilla matkoilla se on juossut suoraan vessalaatikkoon, mutta nyt se ei vaivautunut tulemaan edes uloos, ennenkuin minä "pakottamalla otin sen uloos" sillä halusin varmiastaa kuitenkin sen hyvinvoinnin. Kaikki rauksei kuitenkin nopeasti. Herralla oli ollut vain niin kova pisuhätä, että se oli jo ehtinyt pissata boksiin. Niinmpä se ei ollut vaivautunut tulemaan ulos. Jaloitellessaan se oli kuitenkin ihana oma itsensä ja oikea mamman sylipoika. Kaikista mieluiten se makoili viileän laatikonpäällä katsellen uloos ikkunasta. Ennen matkan jatkumista se vaihtoi vielä pikaiset pusut ja kuulumiset Marleyn kanssa ja sitten taas lähdettiin ajamaan.

Perillä molemmat kanit olivat kuin kotonaan, tai ehkä jopa vähän tyytyväisempiä, sillä ne saivat paljon meheviä omenapuunoksia :)!

Ensin muutama kuva kotipuolesta, mistä en ehtinyt aikaisemmin näitä muutamia kuvia julkaisemaan. Suurinosa näistä kuvista on esteiltä. Ja vihdoin minulla on teille todisteita Marleyn erikoisesta hyppytavasta, kiitos nokkelan kuvaajani ;)
    Romeolla on vieläkin hirvittävä karvanlähtöaika ja niitäkarvatuppoja tosiaankin löytyy jokapaikasta
   
    Marleyllä on ihmeellinen/ärsyttävä tapa esteillä.. Laiskoina pävinä se potkii puomit takajaloillaan pois       hypyn jälkeen. Sporttisina päivinä sen etutassut löytävät liiankin usein tien esteiden väliin. Saattepa         nähdä.
    Siilimme vierailevat jälleen ahkerasti luonamme    Pakastetut viinirypäleet ovat mielestäni niin hyviä ja yksi kesän parhaimmista jutuista :D    Automatkalta ei ihmeellisempiä kuvia usein saakkaan, mutta muutamia niistäkin..

    Kanit pysähdys tauolla <3
Perillä:
10 kommenttia:

 1. Tosi kivaa että kanit pääsevät aina mukaan mommolaanne :)
  Itse olen juuri nyt myös mummolassa, tosin matka on vähän lyhyempi, nimittäin 3h ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivalta vaikuttaa tuo teidän mummolaperinne :). Kumpa itsekin voisin ottaa kanit mummolaan mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kanitkin tykkää vaihtelusta :3

   Poista
 3. Ootko muuten tulossa nyt ens sunnuntaina sinne Palojoelle epv kisoihin?

  VastaaPoista
 4. Haastoin sinut blogissani:
  http://luppakorvapupu.blogspot.fi/2014/07/kani-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut haastettiin jo, mutta en oo ehtiny vielä tekemään :P :)

   Poista
 5. Miten oot saanut ton sun bannerin blogiisi? Hieno "mummolahäkki" :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat roomeo ja marley :) <3 itelläni on leijonaharjaskani :)

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.