keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Töpsöttäjät


  


Hetken ehdin jo luulla, että kesä tuli, mutta sitten ilmat yhtäkkiä kylmenivätkin ja taivaalta satoi välillä räntää, välillä rakeita. Nyt vaan toivon, että ilmat oikeasti alkaisivat parantumaan...
Kanien kanssa kävimme taas pienellä metsäretkellä ystäväni kanssa. Romeo tunnistaa jo tutuksi tulleen paikan, ja niinpä se käppäilee rennosti tutkien paikkoja, kunnes kymmenen-viidentosta minuutin kuluttua se päättää, että nyt on aika palata kotiin ja lähtee vetämään hihnassa siihen suuntaan.Marley on taas sellainen pikku jänishousu! Aluksi sen on pakko päästä juoksentelemaan täysiä tuttu polku edestakaisin, jonka jälkeen "reitti on tarkistettu" ja se rauhoittuu oksien nakerteluun ja rauhallisempaan kävelyyn. Marleyn kanssa pitää vielä olla kuitenkin varovainen, koska se on juuri sellaista tyyppiä, joka lähtee pinkoen karkuun säikähtäessään jotain kovaa ääntä tms. 
 Sisälläkin kanit ovat saaneet loikkia omalta osaltaan. Ja vuoroperään molemmat käyvät tökkimässä toisiaan,ja meitä, kerjäten rapsutuksia ja huomiota.
Huomenna pikku Marley neiti täyttää jo yhden kokonaisen vuoden!
Todennäköisesti mitään varsinaisia "juhlia" pupuille en tule pitämään, mutta jotain normaalista poikkeavaa ja hauskaa ajattelimme kanien kanssa tehdä. En kuitenkaan vielä ole päättänyt tarkkaa päivämäärää, koska myöskin Romeon syntymäpäivät ovat tulossa jo ensi maanantaina, joten, jos jotain normaalista poikkeavaa tekemistä noille pidän, järjestän sen samana päivänä, luultavasti viikonloppuna, tai vasta ensiviikolla. Hierveästi on nimittäin ollut kiireitä taa aas...

Kukas se sieltä kurkistaa?
 


Pupujen häkkiinkin on kerinnyt tulla pientä muutosta. Kävimme äitini kanssa ostamassa koko häkin pohjalle ohkaisen "kuramaton". Tähän kyseiseen malliin olen ihasunut jo aiemminkin, kun kävimme sitä ensimmäisen kerran pienen palan ostamassa. Matossa on pehmeä pinta ja alla muovipohja, joka estää esimerkiksi pissavahinkojen imeytymistä vaneripohjaan. Matto peittää myös mielettömän hyvin kanien aiheuttamaa meteliä. 
Aikaisemmin minulla oli käytössä normaaleja räsymattoja, mutta niiden epätasainen pinta sai Marleyn innostumaan järsimisestä, joten aikaisemmat matot oli vain pakko siirtää pois. 
Kalliiksihan tämä koitui, kun koko häkin päällystys maksoi noin 60€, mutta todella iloinen olen, että sen hankin! 
Aiempia räsymattoja jouduin käydä päivittäin ulkona tuulettamassa ja tamppaamassa, koska ne keräsivät hirveästi karvaa. Tästä matosta saan karvat pois yhdellä karstan vetäisyllä. On myöskin mukavaa, kun tuon voi imuroida nopeasti ja tehokkaasti, ilman, että matto lähtisi liikkumaan imurin mukana.

 Kanitkin piävät tästä uudesta ratkaisusta kovasti! Nyt ne saavat rallitella myös häkissä, ilman liukastumisen vaaraa! :)
Ja vielä tähän loppuun Marleyllä taitaa olla teille asiaa ;)


16 kommenttia:

 1. Voi että miten suloiset haukottelut!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se kyllä tykkää ilmaista tunteitaan! ;D

   Poista
 2. Kiva postaus ja ihanasti Marley haukotteli ja venytteli <3 ihanat kuvat :)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Hehe, sopivasti sattui kamerakin paikalle! :)

   Poista
 4. Hei tuli vain mieleen mistä ostat kaniesi pelletit ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaan zooplussasta, koska saan sieltä ruokaa noin puolet halvemmalla! :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä olikin "ensimmäinen" oma tekemäni :)

   Poista
 6. Kiva postaus! :)
  Juu ihana banneri... <3
  Kuvat ovat niin ihania!!! <3<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva, kun pidätte, kiitoss!!! :D

   Poista
 7. Todella kiva ja samalla nätti tuo pupujen kämppä! ☺

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.