maanantai 26. toukokuuta 2014

Mitä tänne kuuluu?

Marleylla valeraskaus? Muutama päivä sitten Marley käyttäytyi kummallisesti. Ensinäkin se repi kokonaisen pahvilaatikon palasiksi. Toisekseen se yritti kokoajan nyppiä matosta jotain pehmikettä. Kaivamisesta ja huoneessa hääräämisestä ei meinannut tulla millään loppua.
Sitten lopulta rupesin miettimään, olikohan neitosella valeraskaus. Viime-öinä kanit ovat saaneet hirveitä kevät hepulikohtauksia, eikä siitä jahtaamisesta ole meinannannut tulla loppua millään.
Romeo juoksi Marleyn perässä kurnuttaen ja koittaen astua tätä. Välillä, kun se kävi hetkeksi makaamaan Marley meni sitä heti "härnäämään" ja hyörintä jatkui.

Lopulta tein pienen kokeen, koska epäilin Marleyllä valeraskautta. Laitoin lattialle muutaman helposti revittävän lehden. Ja kuten odotettua, neiti käytti tilaisuutta hyväkseen, repi lehden palasiksi ja rupesi kantamaan niitä suussaan häkin nurkkaan. Eikä aikaakaan, kun nurkaan oli rakennettu ympyränmuotoinen tarkoin vartioitu pesä.
Marley kuljetti tavaraa edestakaisin Romeon yli hyppien pesäänsä. Neiti oli kuitenkin liian hienoistunut nyppimään karvojaan itseltään, joten se päätti hakea eristeitä kumppaniltaan. Marley hiipi Romeon lähelle ja vetäisi samalla aina muutaman karvatupon sen selästä. Sen jälkeen se pomppasi pystyyn ja juoksi kiikuttamaan niitä pesäänsä. Tyytyväisen näköisenä.
Romeo oli tietysti tästä kaikesta aivan yhtä hämmentynyt kuin minäkin.
Pitkään seurailin pupun touhuja ja mietin, että mitäköhän kannattaisi tehdä. Sitten lopulta Marley kävi nukkumaan, eikä herättyäänkään enään jaksanut jatkaa pesän rakentamista.
Marley lopetti pesän takentamisen ja unohti mamman touhut kokonaan.
                               Varoitus: tässä postauksessa luvassa erittäin random kuvia.

                                         Oli pakko laittaa tästäkin kuva teidän kiusaksi :P
                            Ethän jätä?Muuten tänne kuuluu oikeastaan aika normaalia. Tännekkin on nyt saapunut tämä hirvittävä voikukka ja siiteppöly aalto. Välillä on ollut niin kuuma ja siitepölyinen ilma, ettei edes kaneja voinut viedä ulos ulkoilemaan.
Olin ollut viikonloppuna pienellä vaelluksella. Siskoni oli hoitanut kaneja ahkerasti sillä välin, mutta voittekin arvata, että häkin siivous oli jäänyt tältä kerralta väliin.. Siivoustuokio edessä siis. 
.

11 kommenttia:

 1. Kiva postaus ja kivoja kuvia :)
  Kiva haaste :)
  Onpa kivaa että kaneista tulee tässä lähiaikoina! :)

  VastaaPoista
 2. Voi,voi Marleytä :/ ja hienoja kuvia :D kivat haasteet :)

  VastaaPoista
 3. Kiva että teit tämän haasteen! :)
  Kiva postaus muutenkin. ;)

  VastaaPoista
 4. Tuo Marleyn käytös on ihan normaalia varsinkin tähän aikaan vuodesta, joten ei syytä huoleen.:) Monet naaraat ( jopa uroksetkin!) alkavat valeraskailemaan ja repimään karvaa.:) Onneksi Marley lopetti lyhyeen.:-)

  VastaaPoista
 5. Voi Marley! Ja hienoja kuvia :) Ihana toi Roomeon "Ethän jätä" kuva ja muut kuvat :) <3 Ja ihana Marey <33

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva postaus! :) Yritin etsiä noista haastamistasi blogeista tätä haastetta mutten löytänyt mistään. Ootko muistanu kertoa noille blogeille et oot haastanu ne?

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.