Sivut

maanantai 12. toukokuuta 2014

Hyvää synttäriä pupsit!

Romeo täytti tänään huimat neljä vuotta! Ja Marley vasta vähänaikaan sitten vuoden. Kylläpä aika rientää. Vastahan me tuon romsuttajapikkuisen haimme...

Romeostakin näkyy, kuinka paljon se on piristynyt toisen kanikaverin myötä. Nykyään se hyppii ja pomppii iloloikkia melkein joka ilta alakerrassa. Yhtään vähemmän ihmisrakkaampaa siitä ei ole siltinkään tullut, vaan yöllä se kömmiskelee viereeni nukkumaan ja aamulla se on heti aamupusuja odottelemassa.
Marley on vintiö! Ja erittäin tuhoisa sellainen. Kaikkia materiaaleja on ainakin kerran "maistettava", harmi vaan ettei se yleensä siihen maistamiseen jää...  Kanien uusi roikkuva lelu innosti niitä harrastamaan tasapainoilua!

Synttäreiden kunniaksi kuivattelin paljon porkkanita.
Innostuin myös muutamapäivä sitten kokeilemaan mitenköhän hihnan itse tekeminen onnistuisi. Katsoin yksinkertaiset punomisohjeet ja otin vahvaa nyoriä. Ja hihnan lopputulos oli seuraavanlainen.

Marleyllä on pahoja kanille luonnollisia tapoja. Se nimittäin haluaa järsiä kaikkea. Aluksi se oli vain pientä, mutta sitämukaan kun sille tuo ulkoa oksia nakkerreltaviksi niin.... noh "nälkä kasvaa syödessä". Joudun jokaviikonloppu hakemaan kanille lisää pureskeltavaa ja tekemistä. Itseäni tämä ei muuten haittaisi, mutta illalla se saattaa nostaa eteliä ja päivällä taas järsijä mattoja tms.


Minä ja "valitettavasti" myös kanit rakastavat persilijaa. Tänävuonna laiton sitä jo ajoissa kasvamaan, mutta kasvaminen on niin hidasta, ettei niistä riitä syötävää, kuin yhdelle aterialle jonka jälkeen joutuu taas odottamaan ikuisuuden niiden kasvamista...

11 kommenttia:

 1. Voi! Onnittelut pupuille <3 Ja mä tiedän ton kamalan tunteen kun kaikki näyttäis menevän alas... :D

  VastaaPoista
 2. Onnea kaneille! <3 Postaus on kiva! :)
  On se aika mennyt nopeasti... :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut kummallekin pupuselle! :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut pupusille ja Marleyllä näyttää olevan sama tapa kuin meidän 6kk Hilmalla.
  Hilma aina öisin kolistelee häkissään, heitellen leluja ja kuopimalla häkin pohjaa.
  Ja päivisin on sitten sitä maton syöntiä..toivottavasti kasvaa ulos tuosta tavastaan.

  VastaaPoista
 5. Onnittelut Tikolta Cindyltä & multa!! Romeo on aivan ihana!:3 Ja Marley hm…on "jyrsijä".(:

  VastaaPoista
 6. Miten sää kuivatat nuo porkkanat? Onnea pupuille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin paloittelen ne ohuiksi siivuiksi juustohöylänavulla (silloin niistä tulee tasapaksuja) sen jälkeen asettelen ne leivinpaperinpäälle ja annan kuivua saunassa yön yli joskus menee päivä joskus kaksi, kunnes ne on valmiita syötäviksi. :)

   Poista
 7. Onnittelut marleylle ja romeolle.meillä on 4kk vanha ranskanluppa kani ja se kuopii ihan joka yö mun mattoa.en tiedä mikä siihen auttais

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.