torstai 20. maaliskuuta 2014

Papanaattoreiden kuulumiset!

Miten tässä nyt  näin pääsi käymään? Muutama viikko sitten minulla oli täysin sisäsiisti kani, ja nyt minulla onkin kaksi täysin epäsisäsiistiä kania...  Pupujen häkki on jatkuvasti täynnä papanoita , eikä loppua näy missään. Kumpikaan ei ole innokas käyttämään vessalaatikkoa. Sentään edes lähes kaikki pisut osuvat oikeaan. 

Sunnuntaina kävimme Marleyn kanssa verikokeissa (loistutkimuksessa). Matkaan tuli kuitenkin mutkia, kun navigaattorimme ohjasi meidät väärään suuntaan.. Lääkärit ottivat meidät kuitenkin heti vastaan. Marley nostettiin ulos boksista samantien, ja heti alkoi perusteellinen tutkiminen. Samalla he kyselivät kanin tietoja. Pian kanin silmät peitettiin tutun hajuisella viltillä, ja verikoe otettiin. Sen jälkeen lääkärit huomasivat, että Marleyllä on karvaton kohta takajalassa, polven kohdalla. Hetken ihmettelimme mistä tämä voisi johtua. Ennen lähtöämme lääkäri vielä tarkisti, että polvilumpio oli kunnolla paikallaan. Hän myös sanoi, että jalkaa kannattaa seurata turvotuksen tai hilseilyn varalta. Voi kuitenkin olla mahdolista, että Marley on vain nypppinyt karvaa pois, esimerkiksi stressin takia. Nyt karvaa on kuitenkin kasvanut onneksi takaisin! :)

Tossa vielä kuva tosta kohdasta, jossa ei aikaisemmin ollut yhtään karvaa.

Eilen saapui molemmille kaneille lapavaljaat postissa, jotka olin tilannut viime viikolla täältä

Marleyn valjaat
Romeon valjaat 

Sitten vähän normaalimpia kuulumisia. Romeo ja Maley alkavat päivä päivältä tulemaan tutuimmiksi toisilleen. Nykyään molemmat jo kellittelevät toistensa vieressä, juoksentelevat alakerrassa toistensa perässä, ja elelevät jo normaalia kotipupujen elämää. Joka päivä Marley on sosiaallisempi ja uskaliaampi, ja sitä mukaan me annamme sille lisää haasteita. Esimerkiksi tänään Marley käveli neljä porrasta itsenäisesti ylös! Yleensä neiti on täytynyt kantaa noiden hurjan pelottavien portaiden yli. Vielä riittää neidillä paljon totuttelemista uusien ympäristöjen, ja liukkaiden lattioiden kanssa, mutta huomattavaa edistystä on tapahtunut. Olemme myös käyneet ulkoiluttamassa kaneja muutamaan otteeseen. Nyt ei ulos ole tosin enää olekkaan asiaa, kun pahanomainen takatalvi iski. 
   
     Romeo ja Marley aamupalalla

      Viime yönä molemmat puput saivat loikkia huoneessani vapaana koko yön. Ja Marleykin uskalis        muutaman kerran hypätä sänkyyni siliteltäväksi <3Soolemiooo
10 kommenttia:

 1. Hui toi karvaton kohta :o Onneksi lähtenyt kasvamaan takaisin! Aivan ihania kuvia taas kerran molemmista pupuleista<3

  VastaaPoista
 2. Kiva tää postaus taas jälleen kerran. Hyvä että toi karvaton kohta on taas kasvamassa tai kasvanut:3

  VastaaPoista
 3. Meidän pupuilla oli yhdessä vaiheessa sama juttu, kun eivät käyneetkään WC-laatikollaan.
  Siispä lisäsin yläkertaankin yhden, ja onkin jo hieman auttanut. Mistäköhän tällainen voisi johtua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa a, Itse en ole mikään asijantuntija, mutta olen kyllä pistänyt merkille, että yksi vessa laatikko saattaa kahdelle kanille olla hyvinkin ahdas. Toinen kani ei vältäämättä edes päästä toista "omalle" laatikolleen. Meillä huomaa, että Marley joutuu lähtemää usein pois vessasta, koska Romeo tulee sitä häiritsemään :D Romeolla taas on välillä pasmat vähän sekaisin tuon neidin takia ja niin hommat sitten aina välillä unohtuvat ;) Nykyään osaavat olla jo vähän siistimpiä.

   Poista
  2. Hih, on nuokin nyt hieman jo oppineet! :D Mutta oli kyllä omituista, kun ensin ollaan WC-siistejä ja sitten ei yhtäkkiä ollakaan. Nooh, nyt onneksi on tuokin juttu meidän pupusilla loppunut. :)

   Poista
 4. Ihana blogi ja söpöt pupuset :) <3

  VastaaPoista
 5. Heippa! Itelläni on ulkokani joka pitäis asuttaa sisälle. Pitääkö jotenkin totuttaa sisällä olemiseen vai tartteeko mitään tehdä kuin vaan pistää sisälle? Vai pitääkö kesän jälkeen vasta pistää? Oon erittäin kiitollinen jos vastaat♡:)?

  VastaaPoista
 6. Uii, ihana Romeo & Marley. Ovat kyllä tosi söpöja :3 Mä saan ihan saman näkösen kanin sun Romeo ja sen ikä on 4.5v :)

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.