Sivut

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kanien kanssa jokainen päivä on erillainen.

Heippa!
Eilen iloitsimme kanien kanssa ulkona. Loskat olivat vihdoin sulaneet pois ja Aurinko paistoi. Nurmikko oli vielä märkä, mutta emme antaneet sen haitata. Rakensin uloos aitauksen jossa puput saivat temmeltää ja nautiskella keväästä. Hetken päästä innostuin kuitenkin rakentamaan esteradan. Aluksi otin hyppimään Romeon. Muutamien hyppyjen jälkeen olisi ollut aika lähteä sisälle, mutta päätin vielä kokeilla mitenköhän Marley hyppisi. Marley on kyllä jo muutaman kerran loikkinut aivan pikkuisia esteitäakanssamme, mutta varsinaiseksi "treeniksi" tämä oli sen ensimmäinen kerta.
Marley on vielä nuori kani ja luonteeltaan hieman arempi, joten päätin pukea Marleylle varmuudenvuoski Romeon vanhat H-valjaat.
Aluksi kaikki sujui aivan loistavasti! Marley hieman aristeli ja jäi mietiskelemään esteiden eteen epäluuloisena, mutta hetken päästä se tosijaan näytti meille sen hyppytaidot. On todella positiivinen yllätys miten Marley, joka on ollut meillä vasta alle kolme viikkoa, hyppi ripeästi kaikki esteet. Kaikki sujuikin niin hyvin, että päätin hieman korottaa esteitä, mutta se ei kania pahemmin tuntunut haittaavan. Vaikka radat olivat vaikeampia Marley silti uskalsi kokeilla jokaista estettä, vaikka muutama puomi tippuikin.
Lopuksi kyllä kävi vähän ikävämpi juttu. Olin juuri ajatellut sitä hyppykierrosta viimeiseksi, ennen sisälle lähtöä. Laskin Marleyn radan alkuun ja lähdimme pomppimaan. Kahden esteen jälkeen ylitsemme lensi lintu, jota Marley säikähti aivan älyttömästi ja lähti juoksemaan niin kovaa kuin jaloistaan pääsi. Minä tietysti yritin kaapata kania syliin rauhoiteltavaksi, mutta siitä se tuntui säikähtävän vielä enemmän. Lopulta nostin Marleyn syliin ja rauhoittelin sen kokonaan Romeon kanssa aitauksessa. En kuitenkaan halunnut, että Marleylle jää huonot muistot ensimmäisistä hyppy kerroista, joten siirsin kaksi pikku estettä aitauksen viereen ja kokeilimme hetken päästä niitä. Marleytä selvästikkin vielä pelotti, mutta se osasi kuitenkin pysyä rauhallisena. Sitten lähdimme sisälle.
Todennäköisesti tulette silti näkemään Marleyta estekilpailuissa, kunhan tuo pirpana on vaan ensin tänne kunnolla kotiutunut, kasvanut ja saanut lisää treeniä sekä itsevarmuutta.


Loppu illan vietimmekin kanien kanssa television äärellä. Oli todella ihana nähdä, kuinka Marleysta ja Romeosta on tullut niin hyviä ystävyksiä. Nykyään heidät saattaa nähdä loikoilevan toistensa kainaloissa päivisin.
Molemmista ovat myös tulleet paljon sisäsiistimmiksi, kuin aikaisemmin, mutta vielä riittää skarpattavaa siinäkin. Jottei tämä postaus olisi ollut aivan tylsä ja laitan teille lopuksi katseltavaksi eilen kuvatun kanien päivä videon!  Tämä videon on nyt hieman hassusti muokattu ja kestoakin riittää, mutaa toivottavasti nautitte. Kommentoikaa mitä piditte.6 kommenttia:

 1. Oiih! Toi video oli ihana, Romeo näyttää nauttivan kun sillä on personal naamannuolija haha! :')

  VastaaPoista
 2. kiitos!!!! Juu, Romeo on nyt aivan ylpältään rakstunu :3 <3

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ja söpö marley ja romeo:3. Meinasin eka kirjottaa marle ja pepsi mutta sitten muistin että romeohan piti kirjottaa. Mun kanilla on käynyt sama juttu kun olin valjaissa esteillä nii säikähti jotain eläintä nii juoksi lujaa enkä saanu kiinni nii sai koivetkin solmuun hihnaa. Sitte alkoki ihmetellä mikä se oli ja rauhottu ja sain kiinni. Se oli kyllä kamalaa. Muistan sen vieläki kun eilisen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nin. Se oli jotain hirveää.. Hihi kiitos ! :3

   Poista
 4. Ihana postaus, ihana banneri, ihana blogi, ihanat kanit.. <3<3<3<3

  VastaaPoista

 

© Juulia. Web design by Aino Vakkilainen. Sisällön tarjoaa Blogger.